Header Hallonochpraliner

Potatisfondanter

Skrivet av Hallon & Praliner 18.01.2018 | 0 Kommentarer

Detta var första gången vi har testat på att göra potatisfondant, och det kommer definitivt inte att bli den sista! Så goda potatisar som verkligen lyxade till middagen.

Räkna med ca 2 potatisar per person.

För 6 personer behövs då:
12 potatisar
Smör och olivolja
2-3 vitlöksklyftor
5 dl hönsbuljong (5 dl varmt vatten + 1 tärning hönsbuljong)
Några kvistar timjan

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär potatisen till lika stora rektanglar, ca 3 cm tjocka.

Hetta upp ordentligt med smör och olja i en stekpanna som tål att användas också i ugnen. Stek potatisen ca 5 minuter på varje sida. Potatisen skall få en gyllene stekyta. När alla 4 sidor (ändarna kan du lämna om du tröttnar på att steka) har en bra stekyta så tillsätter du grovt hackade vitlöksklyftor och några kvistar timjan i stekpannan. Häll på buljong så att de täcker potatisarna till hälften. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i 30 minuter. Känn med gaffel så att potatisarna är mjuka innan du tar dem ur ugnen.


vinter4

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar