Header Hallonochpraliner

Potatis­snittar med lax och smetana

Skrivet av Hallon & Praliner 18.05.2017 | 0 Kommentarer

Denna vecka tänker vi köra lite favoriter i repris! Det närmar sig examenstider och konfirmationsfester. Därför passar vi på och delar med oss recept på rätter som passar på festbuffén. 

Först ut dessa läckra potatissnittar med lax och smetana:

Potatis (gärna nypotatis)

Kallrökt lax

Smetana

Rödlök

Rädisa

Salt och peppar

Om du inte hittar nypotatis så väl så små potatisar som möjligt. Om du har små nypotatisar räcker de med att du skär av ändorna på potatisen (så att de hålls att stå upprätt och så att de har en plan yta för fyllningen). Om du har lite större potatisar kan du dela potatisen i tå delar (så som vi har gjort med våra potatisar)

Börja med att grädda potatisen mjuk i ugnen på 225 grader. Gräddningstiden beror på potatissorten och på storleken, så håll ett öga på dem tills de är mjuka.

Ta sen ut potatisen och rada upp dem på ett fat. Gröp ur lite av potatisen så att du får ett hål för fyllningen i potatisen. Lägg en bit skivad kallrökt lax i hålet, klicka i en klick smetana i mitten. Toppa med finhackad rödlök och en skiva rädisa. Kör några varv med salt och peppar över potatisarna.

sommar4sommarmat3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar