Rabarber- och hallonmousse
Frisk och somrig efterrätt som passar perfekt till midsommar. Receptet hittade vi här på Daniel Lakatosz blogg.
6-8 personer
Rabarber- och hallonkräm:
220 g rabarber
100 g frysta hallon
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1/2 msk citronzest
1 1/5 msk potatismjöl + 2 msk vatten
Mousse:
6 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
Rabarber- och hallonkrämen
Gör så här:
Skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull tillsammans med socker, vatten och citronzest. Koka i ca 10 min tills rabarbern är mjuk.
Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra i nån minut till på spisen. Låt svalna helt i kylen (den ska bli kall) Mixa slätt.
Vispa grädden tillsammans med florsockret. Vänd i rabarberkrämen.
Spritsa eller lägg upp moussen med sked i skålar eller glas. Dekorera med frysta hallon.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar