Rabarber- och vaniljpannacotta
En frisk och fräsch sommarefterrätt, rabarber- och vaniljpannacotta toppad med rabarberkompott och jordgubbar.
För 6 personer behöver du:
Pannacotta
4 dl grädde
1 dl rabarbersaft
vaniljstång
1 dl socker
3 st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg grädden, rabarbersaften, socker och fröna från vaniljstången i en kastrull. Låt koka upp och sjud under omrörning i några minuter.
Ta bort kastrullen från plattan, krama ur vätskan från gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Häll upp i portionsskålar eller glas och låt stå i kylen i några timmar innan servering.
Rabarberkompott
400g rabarber
0,5 dl vatten
2 dl socker
Skala och skär rabarbern i små bitar. Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull, koka upp och låt puttra i ca. 10 min tills rabarbern blivit mjuk. Låt kompotten svalna.
Vid servering, toppa pannacottan med ett lager av rabarberkompotten samt skivade jordgubbar.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar