Header Hallonochpraliner

Rabarber­marmelad

Skrivet av Hallon & Praliner 07.06.2017 | 0 Kommentarer

Ta tillvara rabarbern och passa på att prova denna marmelad. Den är väldigt enkel att göra och mycket god! 

Du behöver:
1 kg rabarber
500 gram socker (vill du ha den riktigt söt sätter du 700 gram)
30 gram smör

Dag 1:
Skiva rabarbern och lägg skivorna i en stor bunke. Häll över sockret och skaka om bunken lite. Täck bunken med färskfolie och låt rabarbern stå över natten.

Dag 2:
Nu har rabarbern avgett massor med vätska. Häll av rabarbern i en sil. OBS! Spara vätskan! Sätt sen all rabarbervätska i en kastrull. Koka ner vätskan tills hälften kvarstår. Sätt nu till rabarbern och smöret, ge marmeladen ett ordentligt uppkok och sänk sen värmen och låt marmeladen puttra i 35-40 minuter. Om du vill kan du mixa den innan du häller upp marmeladen på burk.

Servera marmeladen till ost, kex, scones, varm bondost, yoghurt m.m. Den passar till mycket!

picknick10picknick9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar