Header Hallonochpraliner

Rabarber­sorbé med vanilj­crumble

Skrivet av Hallon & Praliner 22.02.2018 | 0 Kommentarer

Om du har rabarber i frysen passar det bra att använda upp den nu inför en ny rabarbersäsong. Den här efterrätten med rabarbersorbé och vaniljcrumble är härligt syrlig och utgör ett fint avslut på en middag. 

Du behöver:
300 g rabarber
1 dl vatten
2 dl socker
1 msk glukos
2 äggvitor

Om du använder fryst rabarber behöver den inte tinas innan utan koka bara rabarbern mjuk i vatten och socker i en kastrull i ca. 8-10 min. Mixa rabarbern slät och tillsätt glukos och låt smeten kallna. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Vänd ner äggvitorna i rabarbern.

Kör sorbén i glassmaskin.

rabarbersorbe

efterratt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar