Header Hallonochpraliner

Risotto med chèvre och serranoskinka

Skrivet av Hallon & Praliner 21.02.2018 | 1 Kommentarer

En risotto som toppas med stekt getost och serranoskinka. Vi använder samma grundrecept till risotton som vi gör till vår skaldjursrisotto.

För 6 personer behöver du:
3 små eller 2 stora schalottenlökar
2-3 klyftor vitlök
4 dl risottoris
3 dl vitt vin
7 dl grönsaksbuljong (Vi kokar upp 1 liter vatten som vi sen blandar 2 grönsaksbuljongtärningar i. Av detta använder vi 7 dl och ibland behövs det spädas lite till så att ha extra grönsaksbuljong är bara bra)
1 dl riven parmesan
rivet skal från en citron
1 ½ msk smör
Salt och peppar
1 förpackning getost i skivor

ca 3 skivor serranoskinka per portion

Gör så här:
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Fräs löken mjuk i olivolja i en stor kastrull.
Tillsätt risottoriset och fräs en liten stund. Häll på vinet och grönsaksbuljongen. Låt koka upp och småkoka sen i 20 minuter. Rör om då och då. När 20 minuter har gått rör du ner parmesanost, rivet citronskal och smör. Vänd runt tills smöret smält och risotton är glansig och krämig. Smaka av ifall risotton behöver mera salt eller peppar.
Stek getost i en stekpanna med lite smör ca 2 minuter på varje sida.
Servera risotton med getost, serranoskinka och ruccola.

Risotto

Kommentarer

Skriv en kommentar