Header Hallonochpraliner

Rökta räkor med romdipp

Skrivet av Hallon & Praliner 17.06.2017 | 1 Kommentarer

Har du en rökugn (el eller vedeldad) rökugn hemma är det enkelt att fixa rökta räkor! De blir väldigt goda och det enda du behöver är en god dipp till. Här nedan kommer ett recept på en romdipp som förutom till rökta räkor även är god till nypotatisen.

Du behöver:
1 påse  frysta räkor med skal
1 liter vatten
1 dl salt

Koka upp vatten och salt i en kastrull tills saltet har löst sig. Häll vattnet över de frysta räkorna. Låt räkorna stå och dra i minst en timme.

Häll av vattnet och låt räkorna rinna av ordentligt.

Sen själva rökningen beror på hurudan rökugn du ha, men ett tips är att röka dem på låg värme ganska länge. Vi rökte våra i en elektrisk rökugn i ca 25 minuter.

midsommar24

Romdipp:
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
200 g rom
Salt och peppar
En knippe dill

Blanda alla ingredienser. Låt rommen rinna av ordentligt innan du blandar ner den.

 

midsommar23

 

 

 

 

 

Kommentarer

  • Kocken 17/06/2017 11:15pm (2 år sen)

    Min paradrätt är just rökta räkor och med detta recept totalförstör ni räkorna, Rökta räkor rökes frusna i ca 8 -12 minuter på värme sen tas värmekällan bort och räkorna får tina upp i röken. Och frysta räkor är redan salta, räkorna ska definitivt inte rökas länge eller rökas upptinade då blir dom torra och sega.

Skriv en kommentar