Header Hallonochpraliner

Somrig sallad med jordgubbar, chèvre och valnötter

Skrivet av Hallon & Praliner 05.06.2019

En fräsch somrig sallad som är god till allt grillat. Den funkar även att äta som lunchsallad om man t.ex tillsätter avokado som gör den lite matigare. 

Du behöver:
Salladsblad
Myntablad
Gurka
Jordgubbar
Chèvre
Valnötter
Balsamico
Olivolja
Flingsalt

Rosta valnötterna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Hacka sallad, gurka och skiva jordgubbar och chèvre. Blanda alla ingredienser och avsluta med att blanda i lite olivolja, ringla över balsamico och att strö lite flingsalt över.

45B0FA31 2E0F 41CC 957C 6B9C7FAEBA4F


Sallad med granatäpple och fetaost

Skrivet av Hallon & Praliner 24.10.2017

Att göra sallader kan kännas aningen enformigt och ibland tröttnar man på sina vanliga salladskombinationer. Den här salladen som vi gjorde som tillbehör till en lasagne tyckte vi blev en god och lite annorlunda kombination. 

Du behöver:
Isbergssallad
4 morötter
1 gurka
1 granatäpple
200g fetaost
Pinjenötter
Balsamvinäger

Hacka och blanda alla ingredienser, toppa salladen med en god smaksatt balsamvinäger!

lasagne4


Räk- och pomelosallad

Skrivet av Hallon & Praliner 19.10.2017

Kategorier:

Den här salladen svängdes snabbt ihop en fredagskväll och därför blev inte exakta mängder uppskrivna. Men salladen blev så god att den ändå kan få komma med här på bloggen.

För ett stort fat sallad för ca 4 personer behövs ungefär detta:
200 g strimlad rödkål
4 rivna morötter
1 bit (en halv ganska liten) kålrabbi
1 avokado i skivor
Fruktkött från en bit pomelo.
Ca 200 g tinade räkor
En näve koriander
Finhackade jordnötter efter tycke och smak

Gör så här:
För att ge rödkålen lite extra piff, snabbsyrades den genom att den fick lite salt (ca ½ tsk) på sig och sen vändes runt i 2 msk äppelcidervinäger. Den fick ligga och gotta sig i en timme innan salladen monterades ihop. Därefter strimlades morötter och kålrabbi med en potatisskalare. Salladen monterades genom att rödkålen först breddes ut ut på ett stort fat och därefter fylldes fatet på med morötter, kålrabbi, avokado, räkor, pomelo, jornötter och till sist en ordentlig näve koriander.

Härligheten toppades med en dressing gjord på:
½ finhackad chili
saft från 1 lime
2 msk soja
2 msk fisksås
1 msk sesamolja
1 tsk socker

Servera salladen med kokta risnudlar om du vill göra salladen lite matigare!

sallad1sallad2

 


Sallad med krispig grönkål och honungsmelon

Skrivet av Hallon & Praliner 07.04.2017

En fräsch och god sallad är alltid ett trevligt inslag på påskbuffén.

Pask9

Börja med att göra krispig grönkål genom att riva 250 gram grönkål i mindre bitar. Lämna bort stammens mittersta del. Blanda grönkålen med 2 msk olivolja och lite salt. Massera in oljan och saltet ordentligt i grönkålen. Grädda sen grönkålen krispig i ugnen på 135 grader. Det tar ca 20-25 minuter. Rör om grönkålen då och då under gräddningen. Låt grönkålen kallna.

Till salladen behöver du också

½ honungsmelon skuren i bitar
Kärnor av ett ½ granatäpple
65 gram spenat (en påse)
50 gram rostade valnötter

Bred ut spenaten på ett salladsfat, strö över den krispiga grönkålen och toppa salladen med honungsmelon, granatäpple och valnötter.

pask8