Sallad med krispig grönkål och honungsmelon
En fräsch och god sallad är alltid ett trevligt inslag på påskbuffén.
Börja med att göra krispig grönkål genom att riva 250 gram grönkål i mindre bitar. Lämna bort stammens mittersta del. Blanda grönkålen med 2 msk olivolja och lite salt. Massera in oljan och saltet ordentligt i grönkålen. Grädda sen grönkålen krispig i ugnen på 135 grader. Det tar ca 20-25 minuter. Rör om grönkålen då och då under gräddningen. Låt grönkålen kallna.
Till salladen behöver du också
½ honungsmelon skuren i bitar
Kärnor av ett ½ granatäpple
65 gram spenat (en påse)
50 gram rostade valnötter
Bred ut spenaten på ett salladsfat, strö över den krispiga grönkålen och toppa salladen med honungsmelon, granatäpple och valnötter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar