Salsa på kapkrusbär
En sötsyrlig salsa till nachos eller som tillbehör till tacos. Kapkrusbär kallas också physalis eller ananaskörsbär. Och är du sugen på att odla egna kapkrusbär kan du köpa dina frön här!
Salsa på kapkrusbär:
200 gram kapkrusbär
1 jalapeño eller 1 chili av valfri sort
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 stor näve koriander
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kapkrusbären, skär schalottenlöken och vitlöken i stora bitar. Dela jalapeñon eller chilin och skrapa ur kärnorna.
Lägg kapkrusbär, schalottenlök, vitlök och jalapeño /chili i en ugnssäker form. Ugnsrosta allt tills kapkrusbären och löken börjar få lite färg, ca 20-25 minuter.
Mixa sen allt med en stor näve koriander. Smaka av salsan med salt och peppar.
Servera salsan med nachos eller toppa dina tacos med den!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar