Scones med hallonsylt och mascarponegrädde
Kategorier:
Scones som serveras ljumma med mascarponegrädde (fuskvariant av clotted cream) samt hallonsylt.
Scones 6 st.
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram smör
1 1/2 dl vispgrädde
Mascarponegrädde
1 dl vispgrädde
½ dl mascarpone
Tillbehör
Hallonsylt
Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret.
Tillsätt största delen av grädden och knåda till en smidig deg.
Dela degen i sex delar, rulla dem runda och tryck ut dem en aning på plåten.
Pensla dem med resten av grädden och grädda dem i cirka tio minuter tills de har blivit gyllenbruna.
Gör mascarponegrädden genom att vispa grädden och blanda sedan ner mascarpone.
Servera scones med hallonsylt och mascarponegrädde.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar