Seafood Boil
Det är augusti och hösten närmar sig! Och i augusti älskar vi att äta kräftor och skaldjur. Okej skaldjur älskar vi att äta året runt! Men i augusti och september njuter vi gärna av kräftor tillagade på olika sätt.
En rätt vi gjort ett par gånger nu är Seafood Boil. Och oj så gott det är! Vi har gjort den med olika skaldjur. Senast med kräftor, räkor och musslor. Men grunden är alltid den samma, en smakrik lag, potatis, majs och rökt korv.
Hemligheten bakom en god Seafood Boil är kryddblandningen Old Bay Seasoning. Vi rekommenderar att beställa hem en sån från nätet. Sofias bror Jonas var snäll och tog hem en burk åt oss. Det tackar vi för!
En Seafood Boil för 6 personer
4-5 liter vatten
2 citroner
1 gul lök
5-6 klyftor vitlök
1 dl Old Bay Seasoning.
Några kvistar timjan
1 dl hackad persilja
Lägg vatten i en kastrull. Klyfta citronerna och grovhacka lök och vitlök. Lägg ner lök, vitlök och citronerna i vattnet. Blanda ner Old Bay, timjan och persilja. Koka upp och låt lagen koka i 20-30 minuter.
Meta sedan upp löken, vitlöken, citronklyftorna och timjankvistarna ur lagen. Det gör inget om en del av ingredienserna lämnar i lagen.
Sen är det dags för de övriga ingredienserna att åka ner i den kokande lagen.
Först 500 g nypotatis eller små potatisar, gärna skurna i halvor. Sen 4 majskolvar, skurna i mindre bitar. Låt koka tills potatisen börjar bli lite mjuk. Tillsätt sen 200 g rökt korv, tex chorizo, skuren i skivor.
När potatisen börjar bli klar kan du tillsätta skaldjuren, till exempel kräftor, räkor och blåmusslor. Ofta är ju de förkokta så de behöver bara några minuter för att bli varma och för att avge och dra till sig smak.
När Seafood Boilen är klar häller du bara bort all vätska. Alla ingredienser sätts sedan på ett stort fat (vi rekommenderar att servera på en ugnsplåt).
Servera med ett gott bröd och en massa aioli!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar