Smörgåstårta med italienska smaker
Den här smörgåstårtan har italienska influenser med fyllning gjord på mascarpone, soltorkad tomat, basilika och salami.
Det här är en avlång smörgåstårta som räcker till ca. 6 personer.
Fyllning 1:
200g mascarpone
100 gram soltorkad tomat
En näve basilika
Salt
Peppar
Hacka de soltorkade tomaterna och basilikabladen och blanda alla ingredienser.
Fyllning 2:
2 dl crème fraiche
150 g salami
En näve persilja
100 g parmesan
Skär salamin i lagom stora bitar och riv parmesanen, blanda alla ingredienser.
Tårtbotten gjorde vi av vanligt färdigskivat ljust bröd. Vi valde att göra den här tårtan avlång och ganska hög. För att fukta tårtbotten kokade vi upp vatten där vi rörde i en grönsaksbuljong. Fukta den ordentligt.
Varva bröd och de olika fyllningarna. Vi använde tre bröd per våning och gjorde två våningar av varje fyllning. Täck sedan in hela tårtan med crème fraiche. Om du vill kan du blanda crème fraichen med turkisk yoghurt.
Garnering:
Spenatblad
Salami
Persilja
Ärtskott
Som garnering täckte vi in sidorna på tårtan med spenatblad och lade sedan ärtskott längst ner runt hela tårtan. Ovanpå radade vi ut små ”rosor” av salami och strödde över lite persilja.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar