Header Hallonochpraliner

Smörgås­tårta med vegetarisk fyllning

Skrivet av Hallon & Praliner 24.04.2017 | 1 Kommentarer

En smörgåstårta med en vegetarisk fyllning.

Du behöver:

18 brödskivor
Grönsaksbuljong

Fyllning 1:
3 avokado
1 burk med kronärtskockor
0,5 pkt philadelphiaost
Saften av en halv till en citron
Salt och peppar

Fyllning 2:
Gula körsbärstomater
En halv kruka basilika
Salt

Dekoration:
1-2 burkar creme fraiche
Zuccini
Persilja
Rädisor
Gula körsbärstomater
Basilika

Koka upp lite vatten och blanda i en grönsaksbuljong. Ställ för att svalna.

Gör fyllning 1 genom att mixa alla ingredienser så att får en slät röra, smaka av med citron, salt och peppar.

Gör sedan fyllning 2 genom att finhacka körsbärstomater och basilika blad. Blanda ihop dessa och tillsätt lite salt. 

Rada ut 6 st brödskivor och lägg på några matskedar med grönsaksbuljong för att inte tårtan ska bli för torr. Lägg på hälften av fyllning 1 och hälften av fyllning 2. Rada sedan på följande lager med bröd och blötlägg igen med några matskedar av grönsaksbuljongen. Lägg på resten av fyllning 1 och 2. Rada ut det sista lagret med bröd och lägg några matskedar grönsaksbuljong på. 

Täck in tårtan med creme fraiche. Dekorera sedan tårtans kanter med hyvlade zucciniskivor. Dekorera resten av tårtan med basilikablad, rädisor, persilja och körsbärstomater.

smorgastarta3smorgastarta5smorgastarta4

 

 

 

 

Kommentarer

  • Ian 05/09/2017 5:18pm (3 år sen)

    Byt ut philadelphiaosten mot påMackan och creme fraichen mot havre fraiche, så har du en vegansk smörgåstårta!

Skriv en kommentar