Smörgåstårta med vegetarisk fyllning
En smörgåstårta med en vegetarisk fyllning.
Du behöver:
18 brödskivor
Grönsaksbuljong
Fyllning 1:
3 avokado
1 burk med kronärtskockor
0,5 pkt philadelphiaost
Saften av en halv till en citron
Salt och peppar
Fyllning 2:
Gula körsbärstomater
En halv kruka basilika
Salt
Dekoration:
1-2 burkar creme fraiche
Zuccini
Persilja
Rädisor
Gula körsbärstomater
Basilika
Koka upp lite vatten och blanda i en grönsaksbuljong. Ställ för att svalna.
Gör fyllning 1 genom att mixa alla ingredienser så att får en slät röra, smaka av med citron, salt och peppar.
Gör sedan fyllning 2 genom att finhacka körsbärstomater och basilika blad. Blanda ihop dessa och tillsätt lite salt.
Rada ut 6 st brödskivor och lägg på några matskedar med grönsaksbuljong för att inte tårtan ska bli för torr. Lägg på hälften av fyllning 1 och hälften av fyllning 2. Rada sedan på följande lager med bröd och blötlägg igen med några matskedar av grönsaksbuljongen. Lägg på resten av fyllning 1 och 2. Rada ut det sista lagret med bröd och lägg några matskedar grönsaksbuljong på.
Täck in tårtan med creme fraiche. Dekorera sedan tårtans kanter med hyvlade zucciniskivor. Dekorera resten av tårtan med basilikablad, rädisor, persilja och körsbärstomater.
Kommentarer
Ian 05/09/2017 5:18pm (6 år sen)
Byt ut philadelphiaosten mot påMackan och creme fraichen mot havre fraiche, så har du en vegansk smörgåstårta!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar