Snittar med räkor, dillmajonnäs och friterad pepparrot
Små snittar med en dillmajonnäs och räkor som toppas med lite friterad pepparrot.
För ca 14 snittar:
Börja med att strimla lite pepparrot i tunna strimlor. Det behövs inte så mycket pepparrot på varje snitt eftersom den är stark och kraftig i smaken. Hetta upp lite olja i en djup kastrull. Fritera sen pepparrotsstrimlorna i omgångar i några minuter i oljan och ta sen upp strimlorna och låt rinna av på hushållspapper. Salta och låt kallna.
Blanda sen ca 1.5 dl majonnäs med en halv kruka finhackad dill och rivet skal från en halv citron. Rör också gärna ner en matsked citronsaft. Salta och peppra majonnäsen.
Skär en baguette i skivor och lägg på några blad ängssyra. Klicka ut majonnäsen på snittarna och toppa med räkor. Smula till sist över den friterade pepparroten och toppa med lite dill!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar