Header Hallonochpraliner

Sparris- & ricottapaj

Skrivet av Hallon & Praliner 09.04.2017 | 0 Kommentarer

Snart är det nu äntligen påsk! En av våra favorithögtider. Påsken brukar för oss kretsa kring god mat, lediga dagar och umgänge med vänner och familj. Härligt :)

Den här veckans tema är påskmiddag. En påskmiddag med lamm som varmrätt och som avslutas med en härlig och frisk påsktårta.

Och först ut har vi förrätten, som är en härlig sparris- & ricottapaj.

Du behöver:

Några plattor smördeg eller en rulle smördeg

1 förpackning ricottaost

1 ägg

3 msk citronsaft

Rivet skal av en citron

Sparris

Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att trycka ut smördegen i en fyrkantig ugnsform.

Blanda samman ricottaost, ägg, citronsaft och citronskal. Salta och peppra.

Bred ricottablandningen över smördegen och rada ut sparris över pajen. Sparrisen får gärna vara delad ,

Grädda i 15-20 minuter.

Skär upp i bitar och server!

Pask15Pask16

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar