Spröda saffranskakor
Kategorier:
Gyllengula och spröda saffranskakor - doftar underbart gott och smälter i munnen.
Saffransdrömmar:
ca 20 st.
0,5 g saffran
50 g smör
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
Ta fram smöret så det får bli rumsvarmt.Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa ihop saffran, smör, socker och hjorthornssalt i en bunke med en elvisp.
Tillsätt oljan och och vispa en stund till.
Lägg i vetemjöl och blanda ihop allt till en deg.
Rulla degen till en lång rulle. Dela den i ca 20 bitar. Rulla bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem kallna på plåten.
Sen är det bara att njuta av doften och smaken av de spröda saffranskakorna!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar