Svamplasagne med en hint av tryffel
En mustig och god lasagne som får en härlig fyllighet av lite tryffelolja.
För att göra vår lasagne för 6 personer behöver du:
400 g champinjoner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
100 g spenat
250 ricotta
1 msk tryffelolja
1 näve basilika
Salt och svartpeppar
Riven ost att toppa lasagnen med
Lasagneplattor
Till bechamelsåsen behövs:
50 g smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
1 krm muskot
Gör så här:
Finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka champinjonerna i små bitar. Finhacka spenaten. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig. Tillsätt champinjonerna och fräs tills det mesta av vätskan har dunstat. Vänd ner spenaten och fräs ytterligare några minuter.
Blanda sedan champinjonblandningen med ricotta och en näve finhackad basilika. Vänd ner tryffeloljan och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något medan du gör bechamelsåsen.
Smält smöret och vispa ner vetemjölet. Vispa sen i mjölken och låt såsen koka upp. Låt såsen puttra några minuter tills den tjocknar. Rör gärna hela tiden för att undvika att den bränner vid sig. Smaka av såsen med muskot, salt och vitpeppar.
I en ugnsform häller du först halva mängden sås. Bred sen ut ett lager med lasagneplattor. Toppa med hälften av champinjonblandningen. Bred ut ett till lager med lasagneplattor och toppa det lagret med den sista delen champinjonröra. Rada sen ett tredje lager med lasagneplattor och häll sen över den sista delen sås över lasagnen. Toppa med ett lager riven ost.
Grädda på 225 grader i 25-30 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar