Header Hallonochpraliner

Tapaskväll

Skrivet av Hallon & Praliner 17.07.2020 | 0 Kommentarer

Tre små tapasrätter!

Gratinerade musslor med vitlökssmör:
1 kg frysta blåmusslor
100 g smör
En näve persilja
2 vitlöksklyftor
2 msk skorpmjöl
Salt

Tina blåmusslorna och ta sedan bort den del av skalet där inte musslan sitter. Rada musslorna i en ugnsform. Blanda smöret med finhackad persilja, pressad vitlök, skorpmjöl och salt. Klicka ut smöret över musslorna och gratinera i ugnen  i ca 15 min på 220 grader.

Chiliräkor:
Jätteräkor
1 chili
0,5 dl olivolja
0,5 dl sweet chilisås
1 lime
1 msk honung
Salt

Rör ihop räkorna med finhackad chili, sweet chilisås, olivolja, saften av en lime, honung och salt och tillaga dem senare i ugnen i ca 15 min på 220 grader. 

Tomatbruschetta:
6-8 tomater
Olivolja
Salt
Baguette eller ciabatta

Finhacka tomaterna och blanda samman med olivolja och salt. Skiva brödet, ringla över olivolja och rosta dem i ugnen så att de blir knapriga.  

EBFA1B57 0781 40BA 8BD8 947FEAD09295

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar