Ugnsbakad lax med smörslungad potatis och romsås
Härliga sommaren är här! Här kommer ett recept på ugnsbakad lax, romsås och smörslungad potatis vilket är något som vi gärna äter i sommar.
Ugnsbakad lax
1,5 kg Lax
0,5 dl olja
3 msk citronsaft samt citronskivor
2 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Romsås:
2 dl créme fraiche
3 msk majonnäs
1 burk laxrom
3 msk citronsaft
En näve finhackad dill
Salt och peppar
Smörslungad potatis:
Potatis
Smör
Dill
Flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen i ugnsform med skinnsidan ner. Blanda olja, pressad vitlök, honung, citronsaft, salt, peppar och pensla sedan laxen med marinaden. Toppa laxen med citronskivor och baka den i ugnen i ca 30 min.
Gör romsåsen genom att blanda alla ingredienser.
Koka potatis och häll bort kokvattnet. Lägg i en klick smör, flingsalt samt hackad dill och skaka om försiktigt så att man får det omblandat.
Kommentarer
Madeleine Granberg 07/06/2019 8:46pm (4 år sen)
Låter supergott!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar