Ugnsgratinerade fikon med chèvre och pistagenötter
Den här veckan ger vi några tips och recept på enkla tapasrätter. Som vi säkert tidigare har nämnt så älskar vi tapas och småplock. Speciellt nu på hösten tycker vi det är mysigt att fixa ihop tapas.
Nu hittar du färska fikon i butikerna, vilket vi tycker är helt fantastiskt! De är goda att baka med, använda i matlagning eller att bara äta som de är. Här kommer ett recept på ugnsgratinerade fikon som toppas med chèvre och finhackade pistagenötter.
Du behöver:
Fikon
Chèvre
Pistagenötter
Balsamico
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela fikonen och skär chèvren i skivor. Lägg en skiva ost på varje fikonhalva.
Skala och finhacka pistagenötterna och smula över fikonen.
Ringla över lite balsamico över varje fikonhalva. Dra till sist över lite salt och svartpeppar.
Gratinera fikonen i ugnen i 10-15 min.
Ringla över balsamico och servera!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar