Header Hallonochpraliner

Våfflor med karamellig blodapelsin

Skrivet av Hallon & Praliner 25.03.2019 | 0 Kommentarer

I dag är det våffeldagen! Och som avslutning på vår våffelweekend bjuder vi på det här receptet, våfflor med karamellig blodapelsin! Om du vill unna dig lyxiga våfflor med smak av vanilj och som toppas med karamelliga blodapelsiner och en sötsyrlig karamellsås, ja då skall du testa dessa våfflor :)

IMG 8259

Börja med att förbereda blodapelsinerna. Skär 2 blodapelsiner (vanliga apelsiner går också bra att använda) i tunna skivor. Skär sen bord skalet från blodapelsinskivorna. Ställ blodapelsinskivorna åt sidan.

Sen är det dags att göra vaniljvåfflor. Och det är ett enkelt standardrecept på frasvåfflor som vi adderat vanilj till.

För 6-8 våfflor behöver du:

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 dl mjölk

100 g smält smör, avsvalnat

1 tsk vaniljextrakt

Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ner mjölk, smör och vaniljextrakt.

Grädda våfflorna i ett våffeljärn.

Medans du gräddar våfflorna kan du börja på med de karamelliga blodapelsinerna. Blanda 1½ dl socker med ½ dl pressad saft av blodapelsin och 1 d vatten i en kastrull eller i en stekpanna.

Koka upp under omrörning och koka sockret, blodapelsinsaften och vattnet tills det börjar bli lite brunt och tjockt. Det skall bli som en karamell i konsistensen.  Lägg sen i blodapelsinskivorna och låt dem ligga i karamellen i några minuter, Rör om lite försiktigt. Plocka sen ur blodapelsinskivorna. Häll upp såsen som lämnat i en kanna.

Toppa våfflorna med apelsinskivorna och ringla sen på lite sås.

IMG 8245IMG 8225

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar