Header Hallonochpraliner

Pink lemonade

Skrivet av Hallon & Praliner 28.04.2017

Kategorier:

Om du vill servera någon annan dryck än mjöd till vappen eller till vårens fester så rekommenderar vi denna pink lemonade. En festlig och alkoholfri dryck som passar perfekt till vårens och sommarens fester!

Ingredienser:
4 dl socker
5 dl vatten
400 g frysta hallon
Skal av 1 citron (skala citronen med potatisskalare)
3 dl citronsaft
Kolsyrat vatten

Koka upp vatten och socker. Dra kastrullen av spisen och lägg i de frysta hallonen, citronskalet och citronsaften. Låt kallna. Plocka bort citronskalet ur vätskan. Mixa hallonen och sockerlagen ordentligt och låt rinna genom en sil för att få bort hallonkärnorna. Förvara sockerlagen kallt.

Blanda sockerlagen med kolsyrat vatten. 1 del vatten och 3 delar kolsyrat vatten ger en god lemonad, men pröva dig fram hur stark eller svag du vill den skall vara. Fyll upp glaset med citronskivor och is. Den går också bra att blanda i en stor tillbringare om du har en större fest och vill ha ett festligt alkoholfritt alternativ!

vappen13


Vårfester och Valborg

Skrivet av Hallon & Praliner 21.04.2017

Kategorier:

Det är vår och  snart valborg och 1:a maj! Därför kommer vi framöver att dela med oss av recept på festliga smörgåstårtor, munkar och pink lemonade! Saker som passar perfekt till vappen och till vårens alla fester. Håll utkik här på bloggen för recept!