Header Hallonochpraliner

Vårsallad med pilgrimsmusslor och räkor

Skrivet av Hallon och Praliner 16.03.2017 | 0 Kommentarer

En härlig sallad som toppas med en syrlig citron- och dillvinägrett. Smulorna av malaxlimpa ger den här salladen en extra festlig touch.

Du behöver:

2 skivor malaxlimpa

2 msk smör

ca 200 g tinade räkor

8-10 pilgrimsmusslor

½ mango

200 g spenat

6-8 sparris

1-2 avokado

 

Börja med att riva malaxlimpa på ett rivjärn. Stek sen brödsmulorna i smör några minuter. Häll brödsmulorna på ett hushållspapper och låt dem svalna.

Hyvla sparrisen i tunna strimlor. Blanchera dem snabbt (½-1 minut) i kokande vatten. Skölj sedan sparrisen i kallt vatten. Låt sparrisen rinna av ordentligt.

Skiva avokadon i skivor och strimla mangon.

Stek pilgrimsmusslorna i smör och olja ett par minuter på varje sida. Salta och peppra.

Montera salladen. Börja med att sprida ut spenaten på ett stor fat. Rada ut avokadoskivorna. Strö över mangostrimlorna och sparrisstrimlorna. Bred ut ett lager med smulor av malaxlimpan. Sprid ut räkorna på salladen och toppa med pilgrimsmusslorna. Smula över lite mera malaxlimpa och ringla ut lite vinägrett över salladen. Resten av vinägretten kan du servera vid sidan om i en skål.

varmiddag9

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar