Västerbottenpaj med sparris toppad med rödlök och rom
Vi håller på och samlar inspiration och idéer inför vad vi ska äta under påskhelgen och därför kör vi även igång med påsktema här på bloggen redan den här veckan. Rätter som passar bra på påskbuffébordet står i fokus och först ut är den här västerbottenpajen med sparris som blir extra lyxig när man toppar den med rödlök och rom.
Du behöver:
Pajskal
ca 4 dl riven Västerbottenost
4 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
Salt
Peppar
Grön sparris
1 rödlök
100 g rom
Dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Gör ett pajskal och förgrädda. Riv osten fint. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Dela sparris och rada ut dem på bottnen av pajskalet. Fördela ost och äggstanning över sparrisen. Grädda pajen mitt i ugnen 25 - 30 minuter.
Skala och hacka löken. När pajen har svalnat en aning, toppa den med rödlök, rom och dill.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar