Vispad pannacotta med pepparkakscrumble och persimon
En julig efterrätt att servera på julmyset, glöggminglet eller varför inte som efterrätt på julafton.
Vispad pannacotta med pepparkakscrumble och persimon:
6 små portioner
1 gelatinblad
2 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång
Förbered gärna pannacotta en dag på förhand.
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten och låt stå i 10 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ut vaniljfröna och blanda med grädden i en kastrull. Tillsätt socker och koka upp blandningen. När grädden kokat upp plocka bort vaniljstången och vispa ner gelatinbladet. Låt pannacottan bli ordentligt kall.
Vispa upp pannacottan med elvisp tills den får en mousseliknande konsistens. Spritsa pannacottan i små glas och toppa med pepparkakscrumble. Skiva en persimon och tryck ut stjärnor med hjälp av en pepparkaksform.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar