måndag 22 januari 2018 - 19:51

Ett foto i timmen (nästan...)

Imorse hade jag en idé om att förverkliga ett "ett foto i timmen"-inlägg från min dag. Det gick väl så där kan jag tala om. Jag kom inte ens ihåg att fota varannan foto i timmen. Men men. Vi kör väl, krhm, kvalitet framom kvantitet här eller nåt... Här får ni, i vilket fall som helst, en inblick i min måndag:

1efitVäckarklockan ringde 6:15. Typ fyra minuter efter det steg jag upp, duschade pikapika, klädde mej och gjorde mej i ordning. Klockan 7 väckte jag barnen. Klädde dem och cirka 7:20 tog jag denna bild på min frukost. Två fullkornstoast med ett skivat ägg och lite herbamare. Och min obligatoriska megamugg med te, julte idag. 

1efit2Kl. 8:50 var jag äntligen i Gräsviken. Att lämna barn på dagis och köra vägen till jobbet (som utan trafik tar typ 13 minuter) tog idag en timme! Det var halt och massa trafik. Men jag lyssnade på ljudbok i bilen så det gick ingen nöd på mej. Och hellre sitter jag i egen bil en står och trängs i västmetron....

1efit3Cirka klockan 14:15 på mitt skrivbord på jobbet. Jag måste köpa mej en megamugg hit också. De som finns här rymmer bara typ två klunkar te så det går ju inte för sej. Kaffe har jag inte druckit nu på tre veckor, med undantag för en kopp nu på veckoslutet och en förra torsdagen då jag var supertrött. Men inte blev jag piggare av kaffet ändå... Post-its går det åt fler per dag. Skriver kom-ihågs, anteckningar från telefonsamtal och allt möjligt viktigt på dem. Och jag har ännu papperskalender! Fast det är inte helt optimalt eftersom det mesta bokas in elektroniskt. Men jag hatar att inte ha bra överblick i den elektroniska, så jag kör nu lite dubbelkalender ändå. 

1efit4Lite före kl: 17 kom vi hem, barnen och jag. Det råkade sej så idag att jag både förde och hämtade på dagis, även om vi strävar efter till att den ena för och den andra hämtar. Det var extra härligt att komma hem idag eftersom städerskan varit här. Och så är mina tulpaner så fina! Jag bänkade barnen framför Pikku Kakkonen och började själv laga mat. 

1efit5Klockan 17:20 åt jag denna måndagsgourmet. Åtta Pikku-Pullan nuggetar, en avokado, en halv mozarellaboll och en liten tomat. Barnen fick också makaroni på sina tallrikar men jag skippade den. Och allting blir ju godare med citronpepper och olivolja! En typisk man-tager-vad-man-haver-småbarnsmamma-måndag-middag.

1efit6När köket var uppstädat bänkade jag mej i soffan med min stickning. Så skönt! Barnen gick dessutom upp på sitt rum och lekte snällt med duplona i säkert tjugo minuter. Stickningen skall bli ett par yllesockor till Lillasyster. Hubbes sockor blev redan klara. Barnen har själva fått välja färg på garnet till sina sockor. Och färg på randen. Jag försökte få Lillasyster att välja ljusrosa, men hon skulle prompt ha denna pinka nyans. Nå, helt fina blir de väl. Jag räknar med att få klart den här ena ikväll. Bara busungarna somnar skall jag titta på gårdagens Bron-avsnitt och återgå till soffan! 

 

 

söndag 21 januari 2018 - 10:22

Söndagsfrukost

Jag är flunssig, IGEN! Redan andra flunssan det här året. Jag blir galen. Det är liksom lite svårt att hålla sitt nyårslöfte om att springa minst en gång i veckan, när man är sjuk hela tiden. Det allra värst den här gången är att Maken varit i ännu sämre skick än jag. Så trots att jag verkligen inte hade ork eller energi igår, så måste jag förstås vara med barnen och fixa allt mat etc med dem hela halva dagen. Efter lite panadol piggnade Maken till för några timmar och tog ut barnen på kvällen så jag fick slappa ens en stund. 

Idag känns det tyvärr inte hemskt mycket bättre. Men vi dukade ändå upp en söndagsfrukost tillsammans med Lillasyster. Det är sällan vi alla vaknar samma tid och äter frukost så här tillsammans. Men hoppas vi börjar göra det oftare. För det är ju supermysigt. Och bra arbetsfördelning att flickorna dukar fram och fixar fint, så får killarna duka undan och städa sen efteråt. 

Nu åkte resten av familjen iväg för att skrinna och åka pulka, man måste ju passa på medan det ännu är snö och kallt. Men jag blev hemma för att vila. Eller vila och vila. Jag skall sortera ett berg med kläder som tvättats igår och under veckan... Men jag slipper i alla fall stå ute och frysa och snora. Vintersport och snö är kanske inte helt min kopp te precis!

1sondagFindukad frukost, bästa starten på dagen. Fast det är en flunssig feelis i övrigt.

1sondag0

Vad kan man göra för att aktivera kidsen när båda föräldrarna är sjuka då!? Jo tex rita och måla. De här kritpennorna är superbra (OBS adlink!) Och funkar samtidigt som vattenfärg om man målar med vatten på.

1sondag1Tulpaner och tända ljus hjälper! Då kan man fokusera på dem istället för det begynnande kaoset runt omkring en och snoret inuti huvudet. 

1sondag4Man kan hjälpa barnen grunda café om de gnäller att de har tråkigt.

1sondag5Caféets "kök". Kaffe och våfflor coming up! Kunden var mycket nöjd med beställningen. Och barnen tyckte leken var rolig en lång stund. 

fredag 19 januari 2018 - 20:25

Äntligen Fredag!

Så skönt med fredag! Min hjärna är helt mos. Jag hade min första större presentation och utbildningstillfälle idag på jobbet. Var till och med lite nervös innan, men det gick riktigt bra. Nu fick sej mitt jobbsjälvförtroende en liten boost. Jeij. Men samtidigt har jag ju spänt och förberett med för det här hela halva veckan. Så nu känns det lite som att luften gick ur mej.

Här hemma landade jag inte heller förrän nu. Maken känner sej krasslig så jag tog med Lillasyster när vi förde Hubbe på ett kompiskalas. Vi skötte sen veckoslutshandlingen (bl.a. lösgodis, tulpaner, veckoslutsfrukost ingredienser!) och passade på att gå och äta sushi på tumis. Hon var, stakin, så besviken när inte hon fick gå på kalas utan bara Hubbe. Med sushi och godis efteråt tröstade lite åtminstone. 

Eftersom Maken inte mår helt tiptop har vi avbokat våra veckoslutsplaner. Två tomma dagar framför oss. Men som tur finns det alltid saker att göra. Och jag tror barnen också tycker det är riktigt skönt att bara vara hemma efter flera veckoslut med fläng och program. Jag tänker pulkabacke, kanske något långkok till middag imorgon, pjamis halva dagen och som morgondagens projekt; tvätta så att tvättkorgen blir tom. Ganska extravaganta planer med andra ord... 

fredagJag var till frissan igår. Är mycket nöjd nu då frisyren är lite lättare och kortare. Förutom tvättprojektet detta vs tror jag att jag tänker försöka jobba bort de där ringarna under ögonen också... 

fredag1Dagens detaljer. Min snyggklocka, rosa blus med lite utsvängda ärmar och matchande nagellack. Jag har faktiskt hållit naglarna rätt så fina nu denna månad! Har lackat dem minst en gång i veckan. 

torsdag 18 januari 2018 - 09:26

Det svarta hålet; eller vart försvinner all min tid?!

I julklapp önskade jag mej en timme till per dygn. Så att jag skulle hinna med allt det som det känns som att jag inte hinner med nu. Jag fick förstås inte den där timmen. Kanske hade jag inte varit tillräckligt snäll eller nåt... Men den fick mej i alla fall att fundera lite på min tidsanvändning. Vilket ledde till att jag inser att jag har tillräckligt med "lösa" timmar, men att jag inte riktigt vet vart de försvinner!?

Jag sover i medeltal ca 7 timmar per natt. På jobbet är jag ungefär 7,5 timmar. Och det tar ungefär en timme för mej att ta mej till och från jobbet (kanske lite längre nu pga skitmetron men kör jag bil båda vägarna så tar det kortare tid så det väger upp). En timme ägnar jag åt morgonbestyr och cirka en timme lagar jag mat på kvällen och städar upp i köket. En halv timme kanske går åt till plockstädande eller klädtvätt eller annat hembestyr. En halv timme till bloggen. Men, då är vi bara uppe i 18,5 timmar. Och dygnet har ju 24!

Vart försvinner fem timmar av min dag?! På fem timmar hinner man ju göra hur mycket som helst! Och även om jag kanske somettar på telefonen lite för mycket, eller slappar på soffan en stund, så kan det väl omöjligt gå fem timmar till det. En del av det umgås jag väl med barnen. En stund om kvällen läser jag bok. Men FEM TIMMAR. Jag kan bara inte fatta vart min tid försvinner. Det måste vara ett svart hål som suger iväg min tid utan att jag ens har chansen att göra något. Så måste det vara. Någon annan förklaring finns inte! Eller?!

januarihemmaOkej, två minuter av min tid gick åt till att fota detta foto. Och två minuter till för att redigera det i Photoscape och förminska det så det passar till bloggen. Men resten av tiden?! Va?!

onsdag 17 januari 2018 - 20:14

Veckans blogglista: Mina gröna fingrar

Har jag gröna fingrar?! Tja, lite ljusgröna kanske man kan kanske kalla dem. Mina växter varken prunkar eller dör. Men de brukar vara rätt så seglivade. Kanske för att jag brukar välja sådana sorter som man kan glömma bort lite emellanåt. För det händer nog att de kan gå ett par veckor mellan vattningarna här hemma. Och ny mylla byter jag kanske var tredje år eller så, så inte är jag speciellt vurmande för mina stackaras grönisar. 

Dessa grönväxter finns just nu hemma hos mig: Jag har tre orkidéer som inte blommar, två palmer som inte mår så bra och en elefantöra som inte verkar gilla vintern. 
Mitt bästa odlingstips: Köp lätta växter som man kan glömma bort och som inte behöver så mycket omvårdnad. Att odla krasse med barnen är också roligt då det växer så snabbt. Chili har jag också odlat ett par gånger. Och om jag minns rätt är det just nu i januari-februari som man skall så chilifröna!
I min trädgård vill jag odla: Örter, olika blommor som blommar från maj till september, körsbärsträd och bärbuskar. 
Så ofta köper jag växter: Alltid då någon dör... Så varannat år kanske?! Just nu mår båda mina långlivade palmer inte alls bra, den ena står för mörkt i vårt hörn i vardagsrummet och den andra hade jag lite glömt bort att vattna... Så jag tror att jag snart tänker köpa en ny palm. Och få se om min lilla elefantöra överlever vintern. Den tappar blad och hänger lite. Kanske den också har det lite för mörkt?! Vår lägenhet just nu är lite dåligt planerad för växter då vi inte har några fönsterbräden. Eller så är det är bara med mina växter som med mej, att de inte gillar vintern!
Den fulaste växten/blomman jag vet: Allstå jag tycker både grönväxter och snittblommor är fina! Ogräs i så fall då?! Räknas det?!
Så inreder jag med växter: Snittblommor piffar ju vilket rum som helst! Och grönväxter gör det mer hemtrevligt. En grönväxt i varje rum tycker jag nog behövs. Och till veckoslutet vill jag har blommor.  
Så mycket tid lägger jag på odling: Två minuter vattnande i veckan?! Räknas det som odling? På sommaren kanske lite mer om jag orkar och har tid. 
En blomma/växt som alltid går som present: En bukett tulpaner så här på våren är alltid rätt!
Så får jag mina växter att klara sig: Jag försöker komma ihåg att vattna dem, men alltid lyckas det inte. Oftast överlever de, ibland inte. Då köper jag bara en ny! Mer allvarligt än så är det liksom inte. 

1gronvaxterMin elefantöra står på skåpet. Och palmen som inte mår så bra står i hörnet. Nu skulle det vara ganska så tomt utan dem eller hur?!

1gronvaxter0Jag har ännu inte lyckats få en enda av mina orkidéer att blomma på nytt... Men en dag kanske?! Det sägs att de börjar blomma om man glömmer bort den och det har jag åtminstone gjort...

måndag 15 januari 2018 - 11:55

Rea slutspurten

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Mellandagsreorna börjar sjunga på sista versen. Vilket jag egentligen tycker är skönt, eftersom det brukar vara så mycket mer inspirerande då vårkläderna börjar göra sin entré. Men samtidigt älskar jag att fynda. Och just nu börjar det vara tid för de verkliga fynden. Reornas rea! Till exempel ellos har nu -30% extra på alla redan nedsatta produkter (OBS sista dagen IDAG!). Jag bläddrade igenom sidan och blev genast sugen på en del. Att shoppa på extra nedsatt rea är ju nästan som att tjäna pengar samtidigt som man shoppar! Till mej själv skulle jag gärna klicka hem några basplagg till jobbgarderoben. Och till barnen är det aldrig fel att shoppa vinterkläder nedsatt, de är ju sjukt dyra med fullsatt pris! Tur vintern just bara börjat här nere. 

reornasrea1

Till mej själv fyndar jag gärna följande:

1. Snygga svarta byxor kan man inte ha för många av. Dessa ser på sköna och stiliga ut. Till väldigt bra pris!
2. Jag är svag för Odd Molly, fortfarande. Och den här koftan gillar jag både modell och färg på!
3. En stilig skjorta med tvist. Perfekt på jobbet!
4. En halsduk för 15€ som det står att känns som cahsmere?! Värt att testa i alla fall. I synnerhet för en frusen en som mej. 
5. Snygga stövlar till vardags hör till min basgarderob, de här får man nu till pangpris. 
6. Den här jackan har jag sneglat på redan tidigare! Och nu är den på rea, är det ett omen?!
7. Klassiska pumps är ett perfekt reafynd. De här designade av Ida Sjöstedt. Snygga tycker jag! Båda på partyt och på jobbet. 

reornasrea2

Mina barn växer i alla fall som ogräs. Och tilll Hubbe måste vi faktistk köpa nya vinterhalare mitt i säsongen då den gamla plötsligt inte gick ända ner till foten... Men att köpa två halare per säsong ruinerar ju en! Tur man kan köpa åtminstone den ena på rea.
1. Denna gillar jag på grund av lurvet och den stilrena designen. Jag gillar enfärgat. Dessutom funkar den här lika bra på Lillasyster sen när hon får ärva!
2. Och även om jag föredrar enfärgat tycker jag den här var riktigt cool! Till bra pris dessutom!
3. Didriksons är verkligen kvalitet! Varmt och garanterat vattentätt. Hubbes halare just nu är av detta märke och den är kanon!

reornasrea3Skor är, förutom halare, en annan grej jag gärna fyndar på rea. De här tre av bra märke till exempel.

1. Snyggare gåbort-skor av svenska Kavat. Superstiliga tycker jag!
2. Viking är kungarna då det kommer till barnskor. Så bra och hållbara. Hubbes skor har varit perfekta denna vinter. Håller vatten och värmen!
3. Nya lenkkare till sommaren kommer både Lillasyster och Hubbe behöva. De här New Balance lenkkarna skulle få mej avundsjuk...
4. Söta vardagskläningar hör till Lillasyster basgarderob, den här med monster är både tuff och gullig på samma gång.
5. Tyllkjolar är min stora svaghet, tur jag kan fynda dem på rean! Annars kan det vara lite svårt att motivera varför Lillasyster behöver en femte tyllkjol...
6. En butiksjacka skulle hon dock absolut behöva! Den jag klämmer in henne i nu är storlek 80! Haha. Hon använder egentligen stl 92-98 just nu....
7. Basplagg är alltid bra reafynd. Denna randiga t-skjorta skulle passa perfekt i Hubbes garderob!

 

måndag 15 januari 2018 - 11:33

Ett veckoslut i Östra Finland

Så var vår tre dagars minisemester över. Vi har haft supersköna dagar i Östra Finland. Det gör nog så gott att komma bort lite hemifrån och totalt "nolla" hjärnan. Inte tänka på alla hemma to-does eller på jobbgrejer. Hela familjen trivdes också ypperligt på resan. Vårt mål var alltså Holiday Club Saimaa i Villmanstrand, ca 3,5 timmes körväg från Helsingfors. Då vi anlända uppgraderade vi vårt rum till en svit med två sovrum, egen bastu och kök. Eftersom vi skulle stanna tre nätter kändes det värt det, i synnerhet som uppgraderingen, tack vare erbjudandet de hade, inte kostade mer än drygt 50€/natt... 

Dagarna har gått åt till utelek i snön, Maken har åkt på skidturer, många dopp i poolerna på hotellet, en liten mini sightseeing till Imatra centrum, spabesök för mej och till slut ett besök på Angry Birds Activity Park innan vi körde hemåt igen. Perfekt mix med passligt med slappande och aktivitet. Alla har sovit långa nätter och njutit hotellfrukost varje dag. Att ha eget kök var annars ett superdrag eftersom vi åt 3/4 måltider på hotellet. Med barn som inte alltid äter så bra, i synnerhet om man är på främmande plats, var det här så praktiskt. Och för den kostnad som uppgraderingen kostade sparade vi igen på restaurangräkningar....

Nu blir det några månad vardag igen innan det är dags för nästa vintersemester! För den är faktiskt redan bokad och klar. I mars drar vi västerut. Och då skall förhoppningsvis också jag ut i skidspåret. Och barnen skall få göra skidskoledebut. Så för min fel behöver det inte bli vinter hemma alls. Att få planera in vintern så här i små veckoslut och vintersemestrar passar mej mer än utmärkt. 

holidauclubVårt hotellrum, en liten lägenhet med två sovrum, vardagsrum, kök och egen bastu. Vi hade också hela tre badrum!

holidauclub1Barnen var förstås ivriga över snön. Hemma i Esbo har vi ju helt bar mark! Vi åkte pulka och klättrade i alla snöhögar. 

holidauclub2Resans höjdpunkt enligt barnen. Angry Birds innomhusparken.

holidauclub3Att resa med barn går hur bra som helst, bara man tar alla, i synnerhet barnen då, i beaktande!

onsdag 10 januari 2018 - 21:31

Weekend getaway

Eftersom vi inte hade något extra ledigt vid julen så har vi tagit den här inkommande fredagen ledig istället. Och imorgon efter dagis/jobb så kör vi direkt iväg österut. Målet är Holiday Club Saimen och ett tre dagars spaveckoslut med familjen. Hotellfrukost, spabehandlingar för mej, sim och plask i bassängerna, lek i Angry Birds parken och utevistelse i snö är planerna. Jag har just packat väskorna klart med simpuffar, hajfenor och simkläder. Det skall nog bli riktigt skönt med ett litet avbrott i vardagsrumban. Och jag har faktiskt aldrig tidigare varit så här långt österut i Finland heller! Men lite turism i hemlandet brukar inte bli fel. 

Tidigare har vi besökt motsvarande ställen i både Vuokatti och Åbo och jag tycker konceptet funkar superbra med barn. Varma bassänger, lekparker och flera restauranger i samma hus. Maken tänker också ta med skidor och söka upp några spår. Han har saknat snö här i södra Finland den här vintern. Jag igen tycker det är perfekt att få snö om man vill för nåt veckoslut då man åker bort. Hemma får marken gärna fortsätta vara bar.... Få se om det blir bloggat från semestern eller inte. Det beror väl lite på feelisen. Så kanske vi hörs, annars kommer vi tillbaks på söndag!

spaOkej, så de här bilderna är inte tagna på nåt spa, utan i Thailand. Men om man sätter fast ögonen när man simmar i de varma vattnet kan man faktiskt nästan låtsas att man är i Thailand!

spa1Hattar och solglasögon har jag nog lämnat hemma denna gång. Men puffar, hajfena och simdräkterna är samma.

spa2Familjekvalitetstid på kommande. Bäst att ladda med lite extra långt tålamod med andra ord....

 

 

tisdag 9 januari 2018 - 09:43

Mina rutiner och ovanor

Veckans sevendays-lista handlar om rutiner och ovanor. Väldans passande så här när jag försöker ändra på rutinerna och få bort alla ovanorna det nya året till ära. 

Det här året vill jag bryta denna ovana: Min värsta ovana är att inte gå ut och springa när jag tänkt göra det. Jag är expert på att fastna i soffan eller hitta på andra "viktiga" saker att göra just då... Sen är jag också dålig att låta bli att peta på svarta pormaskar, små finnar och kvisslor. Så dumt för då blir de bara röda och irriterade! Bita på naglarna har jag gjort tidigare men har lyckats sluta ganska bra. Och sen mitt eviga beroende: sockret! Jag kan inte äta socker med måtta. Så nu är det stopp. 
Mina frukostvanor ser ut så här: Just nu är jag inne i en äggröre-period. För när det kommer till frukost är jag väldigt periodig. Men att äta frukost är urviktigt för en bra start på dagen. Och te dricker jag varje morgon i min enorma mugg från Mateus. Hinner jag inte dricka upp alls så häller jag över det i en keepcup och dricker det på vägen till jobbet. Andra favoritfrukostar är quinoagröt, övernattengröt, avokadosmörgås eller smoothiebowls. Jag har ju till och med en katergori på bloggen för bara frukost. 

fusksmoothieb.JPGMmmm, frukost. Finns det något bättre?!

Min träningsrutin är: På väg att bli bra. Från att ha varit så gott som obefintlig hela halva hösten. 2018 är året jag skall kunna säga att jag har en träningsrutin. Vet inte riktigt om jag någonsin haft en?! Rutiner är min jumppa på måndagar och två löpturer, en i veckan (gärna morgonlenkki) och en på veckoslutet. 
En ovana jag har blivit av med: Att bita på naglarna! Och förhoppningsvis kan jag snart säga socker!
Den här rutinen vill jag få in i mitt liv: Träningen, att aldrig snooza på morgonen (det är det värsta jag vet!), mer hälsosam mat och att träning skall bli en del av min vardag. Att aktivt spara pengar skulle jag också gärna få in till en rutin. Fonder kanske?!
Min rutin när jag läser bloggar: Jag läser mina favoritbloggar via appen Feeddler och många av Sevendaysbloggar när jag själv skall blogga. Via facebookgruppen Finlandsvenska bloggare klickar jag också ofta in mej på inlägg som verkar intressanta. Ibland hittar jag också bloggar via instagram. På grund av lite småstressigt småbarnsliv hinner jag dock inte läsa lika mycket bloggar som en gång i tiden. Men kanske lika så bra det!?
En ovana jag inte gillar hos andra: Alltså rökning är ju bara äckligt. Och folk som smaskar är ju inte heller så där värst sexiga...
Mina matrutiner är: Jag äter oftast tre gånger om dagen. Frukost, lunch på jobbet och middag. För tillfället håller jag på att ändrar om kosten lite och har skurit bort allt socker, pasta och bröd. Jag tänker lchf men med lite mindre fett och kött ungefär?! Så det kommer säkert bli en del sallader, både på jobbet och hemma. Måste kolla in min lchf-kategori här på bloggen också för lite inspiration. 
Så kommer jag ur en ovana: Det finns ju inga genvägar. Det är bara att kämpa! På någon kurs nån gång sa föreläsaren att det krävs 17 upprepningar för att någonting skall bli en vana. Så för att bryta en ovana måste man väl göra något annat än det minst sjutton gånger. Och att halka in i gamla banor är ju tyvärr mycket enklare än att spåra ur av någon konstig anledning?!
En rutin alla borde ha: Tja, jag tycker inte alla behöver göra på något visst sätt, utan att alla skall göra som de tycker är bäst och mår bra av. Men motion, grönsaker och att gå i tid och lägga sej har väl inte varit dåligt för någon?!
Den här vanan vill jag fortsätta med i år: I december köpte jag två nagellack och sedan dess har jag faktiskt haft snyggt lackade naglar nästan hela tiden. Det vill jag gärna fortsätta med! 

Träningsrutinen! Jag är redo för dej.

måndag 8 januari 2018 - 11:01

Årets mål: 2018

Så har jag fått årets mål nerskrivna. I år blev det fem mål. En del mer konkreta än andra. Och ganska samma linje som tidigare år. Jag vill fortsätta läsa, försöka hitta vardagsbalans, ta upp löpandet igen och inte glömma bort vare sej bloggen eller kreativiteten i vardagsrumban. Så här ser målen för tvåtusenaderton ut:

nyarsmal2018

1. För det första tänker jag att 2018 blir året då jag börjar satsa lite mer på mej själv igen. Eftersom jag nu varit småbarnsmor i nästan fem år, är det andra som kommit först den senaste tiden. Så hela jag har fått lida, men så skall det ju vara under småbarnsperioden. Nu då Lillasyster närmar sej 3 år känner jag att jag har lite mer frihet igen. Efter några torftiga år med vårdpenning så jobbar jag också nu 100%. Det ger också andra möjligheter än tidigare. Med satsa på mej själv tänker jag frissabesök (jag brukar gå typ en gång per år... kanske typ tre skulle vara på sin plats?!). Andra behandlingar på salong (vaxning, massage, ansiktsbehandling). Köpa mer och bättre skönhetsvård (det har jag faktiskt ren börjat med, skall blogga mer om det senare). Och se till att få min kropp i lite bättre kondition!

2. Att läsa är som balsam för själen. Jag älskar det. Jag kan inte fatta att jag nästan slutade läsa annat än studielitteratur där i ett skede i slutet av studierna!? Det finns ju så mycket fantastiska böcker. Så många som jag ännu inte hunnit läsa! Som Evas Frantz nyaste deckare, Själarnas Ö av Johanna Holmlund och de tre böckerna jag har kvar av Neapelkvartetten! För att inte tala om böcker om hur man bli effektiv eller ger sina barn bättre självkänsla. Jag vill läsa allt i år. Eller lyssna på hälften via bookbeat. Det enda som gör den förlänga (pga skit-metron) arbetsvägen lite bättre, är att man får lyssna på ljudbok 20 min längre nu. 

3. I en småstressig småbarnsvardag är det lätt hänt att mina kreativa projekt skjuts på framtiden. Symaskinen var inte framme en enda gång i höst. Och stickorna har varit ganska bortglömda de också. Målat har jag inte heller gjort. Men jag älskar ju att vara kreativ och skapande. Så minst ett projekt per månad skall jag nog få till! Jag har redan börjat sticka yllesockor åt barnen som januari-projekt. De fick själva välja färg på garnen i butiken så nu är de väldigt ivriga på sina strumpor och frågar stup i kvarten om de är klara... 

4. Bloggen ger mej också så mycket glädje. Och den är också ett bra litet uppehåll i vardagsrumban. En liten kreativ skrivoas som är bara min. Så den vill jag fortsätta med. Fortsätta försöka blogga aktivt med minst 3-4 inlägg i veckan, helst ett varje dag. Fotande borde jag skärpa mej med, det är alldeles för lätt att bara fota med mobilen... Men det blir ju inte riktigt samma sak. Top tio på bloggtoppen.fi är fortfarande mitt mål, och jag börjar ju vara rätt nära nu! Att försöka få in en bild i veckan på bloggens insta skulle också vara bra. Men det är inte lika viktigt som själva bloggen i sej.

5. Jag vill så börja springa igen. Få det till en rutin. Två rundor i veckan skulle vara det ultimata, men eftersom jag är realist så är målet minst en. Något lopp vill jag också få till. Men vet inte riktigt vilket det skulle vara. Jag känner att loppen i maj kommer allt för snabbt på, och i september har vi typ alla veckoslut redan upptagna?! Men, huvudsaken i år är inte något lopp, utan att jag springer. Årets första vecka räknas inte eftersom jag skrev målen först under den andra... krhm....

Så vad tror ni?! Är mina mål realistiska? Har ni några mål eller nyårslöften? Eller tycker ni kanske det bara är onödigt att lova grejer som man knappt kan hålla innan januari ens är slut....