headersevendayssvartvitrosa2

4-års kalas

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.01.2017 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Om exakt en månad har vi en fyraåring i huset. Fyra år verkar också vara den magiska ålder vid vilken man börjar ordna kompiskalas här i våra trakter. Väldans roligt tycker både Hubbe och jag. Jag har börjat planera lite smått, men det mesta är ännu öppet. Vi har till exempel inte helt bestämt hur många vi bjuder. Men absolut inte hela gruppen! Det blir för många. Troligen blir det de som han leker med mest och som är just i samma ålder, om jag räknat rätt och inte glömt någon (måste nog ännu dubbelchecka med dagispersonalen!) så blir det cirka 5-6 gäster plus Hubbe och Lillasyster på kalaset. Och jag tänkte skriva på inbjudan att också en förälder är välkommen om det känns att man vill ha det så. En tre-fyra åring kanske aldrig ännu varit hos någon främmande ensam så är det första kalaset kan det vara tryggt att ha en vuxen med.

Eftersom barnen ännu är så pass små tror jag att vi kommer hålla det mesta väldigt enkelt och low key. Snurra flaskan och öppna paket, lite saltigt småplock, glassbuffé och fiskdamm typ. Kanske någon liten lek om det verkar finnas intresse. Hubbe önskar sej legokalas. Så lite legobygge skall vi försöka få in. Hittade roliga små instruktioner till figurer av grundbitar på pinterest. Vad har ni som har mer erfarenhet av barnkalas hittat på?! Kanske sätta knorr på grisen, eller är det för svårt för tre-fyra åringar?!

Nu då vi var på det första kompiskalaset förra veckoslutet blev väntan väldigt lång fastän kalaset började redan klockan tre. Men eftersom Hubbe råkar ha födelsedag på en lördag i år så tänker vi hålla kalaset på den riktiga dagen. Och jag tror att jag tänker sätta tiden till redan klockan 11. Annars kommer nog mina nerver försvinna i väntan på att kalaset skall börja... Och en och en halv timme tänker jag att är tillräckligt för fyraåringar att kalasa. I något skede funderade jag till och med på att hålla släktkalaset samma dag senare på eftermiddagen, men det blir nog för mycket för barnen. Så det tar vi nästa dag. Grymt kalasveckoslut blir det i vilket fall som helst! Här några bilder från tidigare kalas.

kalasNär Hubbe fyllde två var det traktorer som gällde! Muffinsen har jag bakat enligt Dannis recept. 

kALAS1Sugarpaste blir det dock inte i år. Eller något år någonsin mer förresten... Det har jag lovat mej själv!

kalas6 tileFiskdamm är perfekt att ha under vår trappa. Det har vi redan testat tidigare

piratkalasjakeIfjol hade vi piratkalas. Här ser ni huvudpersonen Jake.

piratkalasmat3 tileDå bjöd vi på piratkladdkaka, chokobollar och cupcakes.

1 ar2Skumppa blir det nu kanske inte på barnkalaset... Men nog till de vuxna på släktkalas! Då blir allt ännu roligare.

1 arkakor horz

Och så här såg det ut när Lillasyster fyllde ett år. Keylime paj, raw chokobollar, samma cupcakes som alltid och raw jordgubbskaka. 

12kalas4Pompoms är också ett måste när det skall ordnas kalas! Som tur har jag sparat redan en massa olika storlekar och färger som jag pysslat tidigare så det är bara att gräva fram dem när det närmar sej.

Kommentarer

 • Linda Mäkinen 25/01/2017 10:36pm (4 år sen)

  Härliga kalasbilder :) För mig kändes det också som att fyraåringar vill och kan ha kompiskalas - så mysigt :D

  • Hanna Stigzelius 26/01/2017 9:35am (4 år sen)

   Jaa! Jag vet att många andra föräldrar tycker barnkalas bara är ett stressmoment men jag älskar det!

 • N 29/01/2017 9:49pm (4 år sen)

  Vårt äldre barn fyller fem år i år och har många gånger pratat om vem han vill att kommer på födelsedagsfest; mormor, morfar, mostrar och morbröder med familjer, gudmor, våra vänner med familjer. Aldrig har någon från daghemmet nämnts och då jag frågat om någon daghemskompis ska komma är svaret alltid bestämt 'nej'. Hittills har bara närmasta kretsen firat födelsedag.

Skriv en kommentar