headersevendayssvartvitrosa2

Annorlunda dagar

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.03.2020 | 0 Kommentarer

Det är en konstig tid att leva just nu. Emellanåt glömmer jag hela coronan för kortare stunder, för att sen vakna upp till verkligheten men både ångest och lite rädsla. Så mycket osäkerhet i luften. Oro för ekonomin och inte minst ens eget psyke. Kommer det vara så här nu i ett halvt år? Tänk så mycket det är vi tar för givet när allt är som vanligt. Att träffa vänner. Spontana playdates. Att kramas. Att åka till gymmet eller shoppingcentret.

Nu är ingenting som vanligt längre. Barnen får inte träffa sina vänner och så gott som alla våra sociala kontakter sker via virtuella sociala världar. Fast det är inte så tokigt ändå. Idag har jag haft både familje-söndagskaffe med alla mina systrar, deras barn och Mamma och Pappa, samt virtuell vinkväll med två av mina väninnor. Båda piggade upp rejält! Det är skönt att umgås även om man inte ses annat än via än skärm. Och thank God att det inte är november nu åtminstone! 

Och det är ju inte så mycket man kan göra åt världsläget just nu. Annat än att acceptera och försöka göra det bästa av situationen. Det bästa för mej har varit att påskpyssla, vara ute i naturen och rensa i vårt kaos här hemma. Alla tre har haft lugnande verkan. Så nu borde man orka en jobbvecka hemifrån med barnen hemma till då. Men det skall väl nog gå! Vi börjar ju bli vana så småningom. Ett inlägg om vår distansvardag med barnen skall jag försöka få till under början av veckan har jag tänkt. Och så skall det bli påskpysselinlägg i mängd och massor.

IMG 1915Som tur gillar jag att vara hemma. Men det kan ju nog bli lite för mycket av det goda de kommande veckorna... Skönt dock att man slipper sminka sej och kan gå i mjukbyxor alla dagar.IMG 1936Och än så länge får man i alla fall röra sej fritt ute i naturen. Igår åkte vi på picknick till ett närbeläget rekreationsområde vid havet tillsammans med mina föräldrar. Och plötsligt blev det vinter också?! IMG 1976Så länge kaffet inte är slut så skall jag väl nog klara av det här.... Kaffet känns liksom mer essentiellt än wc-pappret!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar