headersevendayssvartvitrosa2

Äppelsmulpaj utan socker, smör eller vetemjöl

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.09.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Jag hittade ju ett äppelträd på vår gård i veckan! Hälften av äpplena fick bli till en smulpaj. Men jag vill inte äta socker, mjöl och smör just nu. Försöker nämligen vara lite hälsosam och får bort de sista babykilona. Så jag fixade ihop en egen variant av Leila Lindholms smulpaj från boken The Fresh Foodie (adlink!!). Jag tillsatte till exempel kokosflingor i smuldegen. Och bytte ut mandelmjölet mot kokosmjöl istället. Och den blev supergod. Istället för vaniljsås så använde jag Santa Marias extra creamyga kokosmjölk. Passar utmärkt som substitut. 

Hannas kokos-äppelsmulpaj utan socker, vetemjöl eller smör:

6-8 äpplen

1 msk kokosolja

1 msk kanel

1 msk honung

-->Skala och skär äpplena i bitar. Stek  med kokosolja, kanel och honung i en stekpanna tills äpplen är lite mjuka. 

Gör under tiden smuldegen. 

2 msk kokosolja

2 dl havregryn

1 msk agavesirap

½ dl kokosmjöl

½ dl kokosflingor

100g finhackade torkade dadlar

-->Knåda ihop till en smulig deg. Häll äpplena i en liten ugnsfast form. Häll på smulet. Grädda i ugnen på 175 grader i 20-25 minuter. Ät med krämig eller uppvispad kokosmjölk. Mmm. 

appelpajGlömde fota pajen innan vi smakade... 

appelpaj1Eftermiddagskaffe. Nami. Med gott samvete dessutom.

 

 

Kommentarer

  • Nathalie Aurén 04/09/2016 7:12pm (5 år sen)

    Ser gott ut! Ska testa något liknande jag med :)

  • Hanna Stigzelius 05/09/2016 1:36pm (5 år sen)

    Gör det! Jag tycker den här var godare än traditionell smulpaj, men jag ääälskar också allt med kokos :)

Skriv en kommentar