headersevendayssvartvitrosa2

Aprilveckoslut med skumppa, sol och två-årskalas

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.04.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Äntligen vår och jag har varit frivilligt utomhus med barnen detta veckoslut. Solen gör verkligen underverk. Även fast det kliar så i mina fingrar att hacka bort den sista snön på bakgården, skura utemöbler och rensa i rabatterna. Men jag får bara snällt vänta på att handen först blir bättre. Gah. Tålamod är inte min starkaste sida. Som tur var det helt okej att bara sitta i solen och dricka kaffe medan barnen lekte vattenlekar. Jag måste till och med ta av mej jackan. Det enda lilla minuset mer våren är pollenallergierna vi har i familjen. Inte så kul då någon annan mår pyton i flera veckor och inga medeciner hjälper... 

I fredags var Maken på träff med studiekompisar så jag var homealone med kidsen. Eller det var jag ju inte eftersom jag passade på att spontanbjuda Madde över på middag och skumppa. Det kändes lite konstigt att ses med bara mina barn, utan hennes och utan män. Men härligt var det. Mina barn somnade dessutom som änglar. Igår var vi sen på min systersons två-årskalas. Fint förstås för kusinerna att få leka tillsammans, vi hinner ju ses alldeles för sällan nuförtiden känns det som. Det är så härligt nu när de börjar bli större. Alla kan prata och berätta vad de vill. Jag tor nog inte det dröjer länge förrän de verkligen kommer att börja leka tillsammans på allvar. 

Ja det var väl det här aprilveckoslutet det! Ett mycket bra veckoslut, minus pollen då. Jag känner bara själv att jag får så mycket mer energi då solen skiner och våren är här. Kanske de här slöa sjukledighetsdagarna också gjort gott. Jag börjar var riktigt avslappnad nu. Den här vintern har inte varit lätt alla gånger känner jag. Så skönt att den är över. Och så lite bilder på det:

veckoslutetLillasyster har fått låna en egen liten pukycykel av bekanta. Ännu hittade hon inte riktigt knixet. Men bara min hand är bättre så skall jag nog se till att hon lär sej. 

veckoslutet1Vi invigde också skumppaterass-säsongen på bakgården. Fast vi satt ute max 30 minuter. Sen blev det för kallt! Och inte har jag hunnit putsa utemöblerna eller olja dem heller. 

veckoslutet2Skumppan hölls i alla fall välkyld...

veckoslutet3Lillasyster blev ivrig på att promenera med dockvagnen. Hon ville gå med den hela vägen till butiken. Men som tur fick jag henne övertalad att det är lite vällångt och vi gick bara en sväng runt kvarteret. Vädret i lördags får HHHHH.

veckoslutet4Det känns som att vår bakgård är det enda stället i hela förorton som snön inte helt smultit ännu?! Och hur kan förresten vattenlekar vara så roligt när man är liten?

theoskalas4 Tacotårta till två-åringen som inte är så förtjust i sött. Jättegod!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar