headersevendayssvartvitrosa2

Årsresumé 2016

Skrivet av Hanna Stigzelius 29.12.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Liksom alla år sedan jag startade min blogg tänker jag summera året som gått med en lista. (Här hittar du listorna för år 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 och 2015). 2016 har för mej personligen varit ett bra år. Jag känner att jag liksom landat i min roll som tvåbarnsmor. Att jag haft balans i det mesta och att jag hunnit med tillräckligt. För omvärlden har det kanske inte gått lika bra... Trump, terrorister och bakslag för finlandsvenskheten bland annat. Så kanske likaså bra att det blir nytt år. 2017 tror jag att kommer att bli fantastiskt!

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Hm. Blev moster. Flög ensam med två barn. Köpte en fejkgran. Testade baka raw-kaka. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja ganska så bra faktiskt! Här hittar du mina löften för året. Angående löfte ett så har jag i alla fall kommit i gång med kom-i-form projektet på allvar nu mot slutet av året. Mitt mål är ju -5kg till Thailand och hittills är jag redan -2kg. När det kommer till rensandet så har jag har haft två loppisbord det här året och också sålt en del på facebook och tori, så jag har definitivt lyckas rensa en del. Men det projektet fortsätter nog under nästa år! Sockersuget lyckades jag göra med av med först i december... Men bättre sent än aldrig. Och jag har läst hela 23 romaner i år! Så 15 böcker klararade jag med glans. 

1

Året började med ny stringhylla i köket, babyopera och en massa stilleben hemma hos oss. Ja flyttade bloggen till Sevendays i början på februari. Pysslade barntallrikar och fixade Jake sjörövar kalas för treåringen Hubbe. 

3. Fick någon du känner barn?
Nå jaa! Mina båda systrar fick barn på våren. Och min fina Emma också. Och Makens bror. Och vår Bestman. 

4. Dog någon som stod dig nära?
Som tur inte. I år har vi skönt nog sluppit begravningar. Hoppas det fortsätter så. 

5. Vilka länder besökte du?
Kort lista här, Spanien i juni.

6. Är det något du saknade 2016 som du vill ha 2017?
Mer egentid kanske?! Men det känns som att det liksom är naturligt att det inte finns så mycket av den varan nu under småbarnstiden... Nästa år får jag i alla fall egentid på bussen till jobbet tre dagar i veckan. Mer partid på tumis med Maken skulle jag också gärna ha. Men få se om det känns som att man ändå vill prioritera det då man inte ser barnen lika ofta när man börjar jobba... 

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
7 februari och 18 april då mina systerbarn föddes (hoppas jag mindes dagarna rätt nu, hahaha!)

2I Mars var vi på vintersemester i Ukkohalla och Hubbe skidade första gången. Mina systrar har jag sett massor i år eftersom de båda varit mammaledig <3. Det blev påsk där lite senare på våren. Jag åt både övernattengröt och smoothiebowls till frukost. Pysslade i barnens rum med dockhus och virkade korgar. 

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag känner att jag landat i min roll som tvåbarnsmamma. Att Lillasyster blivit större och lättare att hantera. Bebis och trotsig tvååring var litet tungt där i något skede hösten 2015 känner jag nu så här efteråt. 

9. Vilket var ditt största misstag?
Alltså jag funderar inte så mycket på vad jag gör fel! Säkert massor hela tiden. Att jag hetsat upp mej för en massa onödiga saker säkert. Men det är nu inte så farligt.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Jag har knappt köpt något i år känns det som?! Har liksom levt på vårdbidrag och sparpengar=ingenting. Säkert något loppisfynd!? Skrivbordet jag fixade upp fick jag ju gratis så det kan väl inte räknas!?

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, hyresväderlag och barnkläder

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Mina barn <3 Jag är så tacksam över att få vara deras Mamma. Varje dag.  

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Noupp, frisk som en nötkärna all year long. Eventuellt någon miniflunssa nånstans men inte så att jag skulle komma ihåg det i alla fall. Jag trodde att min tand gick av, men det var bara en porslinsbit som lossnat som satts tid när jag var typ 12 år.  

27Våren knallade på och vi matchade randigt Lillasyster och jag. Jag var på bloggträff i Ekenäs. Pysslade en bilbana och vi ordnade vappenfest på bakgården. Under kristihimmelsfärdshelgen åkte vi ut till skärgården. Jag upptäckte kalkfärg och målade mitt fyndskrivbord vitt. Lillasyster fyllde ett år och vi hade kalas med raw-kaka och key lime paj.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2016 än vad du gjort tidigare år?
Bättre än under 2015. Känner att jag har haft mer balans det här året. Mer ork och energi. Att jag känner mej säker som tvåbarnsmamma. Jag har ocskå varit jättefrisk så där hälsomässigt. 

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Kanske lite mer motion skulle jag nog ha kunnat klämt in. Annars tycker ja faktiskt balansen varit rätt bra i år. Passligt med hemmatid, vänner, familjen, städande, kreativitet och tvtittande. 

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nå mobilen är väl lite för ofta i handen kanske...

18. Hur var din julafton?
Fin. Massa god mat, alla små söta kusiner, julgubben och fina klappar.

25

 Det blev sommar och Lillasyster flyttade in i barnrummet och började i samma veva sova hela nätter. Vi åkte till Spanien där Hubbe fick vattkoppor. Vi hade kusinträff med mina kusiner och deras barn hos oss och firade midsommar i skärgården. Jag bakade raw-kaka med svärmor och sen fick Lillasyster de dumma kopporna. Vi åkte till mina föräldrars sommarställe och fick segla en sväng. Och den tredje kusinen för året föddes, den fösta på makens sida. 

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Downton Abbey, Oitnb, Game of Thrones. Masterchef of Australia. Saara Aalto i X-factor. Och så SKAM!!!! 

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nä jag hatar inte nån. Sysslar inte med sånt det tar och ger bara negativ energi. 

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Kanske en Man som heter Ove. Eller Keplers nyaste! Och munken som sålde sin ferrari. Kon Mari gav mej också en del insikter i början av året. 

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Spotify radio! Äntligen funkar det på våra Sonos högtalare. 

24. Önskade du dig något som du fick?
Ja, ett fint Jane Konig halsband i födelsedagspresent bland annat. En frisk fin familj. Och en massa fina julklappar. 

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Nå en lottovinst önskar jag ju mej varje fredag.... 

26. Vilken var årets bästa film?
Alltså jag kommer knappt ihåg vad jag sett för filmer i år?! En man som heter Ove var i alla fall bra. Och så såg vi Lejonkungen med Hubbe förra veckoslutet. Den är nog så fin. 

28

Jag pysslade en SOV GOTT-girlang. Gjorde youtube-jumppa och fixade, tillsammans med svärmor, upp lekstugan på holmen. Jag var på Hellus polttare och efter det åkte vi ut för långledigt till skärgården. Där var vi tre veckor och jag hann bland annat måla och fixa till det nya dasset. I Augusti var vi också på bröllop och jag planerade mitt kommande liv i en rosa bok. 

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Blev uppsjungen av min familj. Sen tror jag inte vi firade nåt speciellt just den dagen annars?! Men några dagar senare ordnade jag brunch för mina väninnor. 

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Nå mina systerbarn förstås! Och Nellie och Amos. Bara bra bebisar som fötts det här året med andra ord. Andra nya människor träffar man inte riktigt som Mammaledig. 

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Bekväm. Rätt klassisk?! Lite för praktiskt emellanåt... Kanske typisk hemma-mamma-klädstil?! 

30. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner och min familj. Att göra andra människor glada. Passlig balans mellan familj, hemmafix, egentid, kreativitet, vänner osv.

26

Jag hittade ett äppelträd på gården och köpte blå kuddar till soffan. Vi besökte höstmarknad i Ingå och lekte i parken med vänner. Hubbe och jag plockade trattisar och Lillasyster fick en ny mössa. En pappersförvaring med panda på pysslade jag till barnens rum. 

31. Vem saknade du?
Inte vem men vad: Att få vara alldeles ensam hemma. Det är det bästa jag vet nu för tiden. Tyvärr händer det alltför sällan.... Vem hade trott det för typ fem år sedan?! Haha.

32. Vilken var din bästa månad?
December var nog bra i år känner jag! Eller november. Sommaren är annars alltid favorit med i år hade vi lite vattkoppor som ställde till det. 

33. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Det finns det väl alltid. Som småbarnsmor till trotiga busungar snäser man väl till en gång för mycket om dagen typ. Men jag gör mitt bästa. Alltid är man väl lite på minus någonstans känner jag. Men jag försöker fokusera på det jag har fått gjort istället. Blir det inte perfekt är det inte hela världen.

34. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Mina sköna lugna hemmamamma dagar är över för den här gången (eller för alltid?!) och jag återgår till jobbet i mitten på januari. Visserligen bara 60% men ändå. Det kommer nog ändra en del hos oss. Mindre tid tillsammans med barnen. Mindre tid till hemmafix. Mindre tid till kreativitet och mammaträffar. Men mera tid att gå framåt i min karriär (som stått väldigt stilla de senaste fyra åren). Mer egentid och tid för luncher med andra jobbande vänner. Mer inkomster till familjen (som väl knappast kommer synas i plånboken i alla fall...)

3

Hösten fortsatte med mer mammaträffar. Ingefärashots (tror det är tack vare dem jag hållit mej frisk hela hösten!!) och en massa halloweenpyssel inför vår fest. Vi åkte till Åbo för spaveckoslut och den andra november kom det massor snö. Jag sydde en tipi och försökte ta julkort på busungarna. I december julpysslade och -stökade jag för fullt och blev till och med publicerad i Vasabladets julbilaga. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar