headersevendayssvartvitrosa2

Årsresumé 2017

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.12.2017 | 1 Kommentarer

2017 börjar gå mot sitt slut. Min vana trogen fyller jag i min årslista. 2017 var nog ett bra år på det stora hela. Men att vara småbarnsmor är ju inte precis något som gör en fylld av energi. Så lite sliten har jag nog varit mellan varven. Men det hör väl till. Snart är barnen större och jag kanske kommer sakna den här småbarnsrumba tiden?! Vad vet jag...

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Jag började jobba på nytt jobb, mitt första heltidsjobb sedan barnen kom.  

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Flera. Men också några som föll på målstrecket och några som jag inte nådde alls. Så går det väl när man har flera mål. 

3. Fick någon du känner barn?
Jaa! Nu i veckan föddes barnens fjärde kusin ♥

arsresume1

Året inleddes med fest hos oss då våra nyårspartyvärdar låg däckade i influensan. Jag började skriva i min bujo (men slutadet till sommaren...). Skrev om hur det är att vara en vandrande bloggkliché. Lillasyster började dagis och jag gick tillbaks till jobbet. Dock bara 60% så under våren hann jag vara en del hemma också. Jag stickade matchande mössor till Lillasyster och mej. Och så ordnade vi legokalas när Hubbe fyllde fyra år i februari.

4. Dog någon som stod dig nära?
Som tur inte. Men min Mormor fick Alzhemersdiagnos i april, nånting som förstås emellanåt varit tungt. Som tur mår hon ännu relativt okej och minns åtminstone fortfarande vem jag är. Men man vet aldrig hur snabbt det kommer gå....

5. Vilka länder besökte du?
Vi var i Thailand i tre veckor i mars. Jag var på flickresa till Tallinn i Maj. Och i juli åkte Maken och jag på tumis till Wien, Österrike. Helt okej år resmässigt med andra ord! Även om man förstås alltid kan resa mer... 

6. Är det något du saknade 2017 som du vill ha 2018?
Bättre kondition! I synnerhet hösten har varit helt katastrof för mej träningsmässigt. Min kondis är lika med noll. Mer balans i vardagen skulle också vara önskvärt. Rutiner som funkar. Nu på sistone har Lillasyster somnat allt för sent. Och Hubbe har igen haft en dålig ätar-period. Sånt är tungt när det redan färdigt är lite ansträngt med energidepåerna. 

arsresume2

Nästan hela marsmånad spenderade vi i Thailand. Så ljuvligt med värme och att slippa vardagsmåsten. Väl hemma hann vi med playdates, kusinens ett-års kalas. Påskmiddag och vappenparty. 

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Jag är inte bra på datum... Men 28.12 då färskaste lilla kusinen föddes minns jag i alla fall. 

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag fick mitt nya jobb. Mer ansvar, utmaning och passande arbetsuppifter. Jag har trivats jättebra!

9. Vilket var ditt största misstag?
Nå som Mamma gör man väl små misstag mest hela tiden. Tappar tålamodet, mutar och hotar. Muminmamman är min idol när det kommer till moderskap. Men jag är nog tyvärr mer som Lilla My...

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Min nya vinterjacka med vit pälskant gillar jag mycket. Och så mina MoshMosh jeans.

arsresume3

I slutet på våren hade jag tydligen tid att äta goda frukostar och bygga koja med barnen. Vi odlade krasse och jag gick på bloggträff med Malin Båtmästar. Jag njöt av vår nya fina matta och lagade rabarbersaft för första gången. Ett veckoslut åkte jag med två väninnor till Tallinn och bodde på hotell. I slutet av maj fyllde sedan Lillasyster två år och vi hade kalas igen. 

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Jag har faktiskt shoppat en del till mej själv nu i höst. Behövde det i och med nytt jobb och businesscasual-klädkod på jobbet. Men annars är det nog lån, hyresvedelag, mat och dagisavgifter som det går mest pengar till. 

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Mina barn gör nog mej glad varje dag! För samtidigt som de ibland retar gallfeber på en så är jag så otroligt tacksam över att få vara Mamma till just dem ♥

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag opererade handen nu i höst. Och återhämtningen gick ju inte helt som på Strömsö. Iställer för två veckor sjukledigt som det var meningen, blev det fem veckor hemma, infektion och antibiotika, väldigt ont, öppnande sår och kvarglömda stygn inne i handen... I höst har jag också varit flunssig FYRA gånger. Så störande att vara konstant täppt och ha ont i halsen. Barnen har också haft spyttis och Hubbe sin första (och förhoppningsvis sista!) öroninflammation. 

arsresume4

På väg ut för att fira midsommar gick vår bil sönder mitt på Åbo motorväg. Som tur kom vi ändå ut till holmen för att fira midsommar med våra vänner. Jag sydde hakklappar till Lillasysters Puppe. Det blev annars också mycket dagar i skärgården under sommaren. Och så besökte vi förstås Borgbacken. Maken och jag åkte på tumisresa till Wien. Och vi for hela familjen bilandes med nya bilen till Kolmården och Bamsevärlden. På holmen byggdes det kios-lekstuga och vi njöt de några dagar det var varmt. 

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2017?
Ed Sheeran, Antti Tuisku och 

15. Mådde du bättre eller sämre under 2017 än vad du gjort tidigare år?
Kanske lite sämre?! I synnherhet hösten har varit stundvis tung. När man heltidsarbetar och har små barn är egentiden och tiden för återhämtning väldigt knapp. Det är alltid minst tio saker som snurrar i huvudet som borde åtgärdas.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Mej själv och mitt välmående. Både yttre och inre. Kondition och hjärna. Göra sådant jag får energi av och mår bra av. Som att träffa väninnor, handarbeta, pyssla, läsa böcker, vara ensam hemma och motionera. 

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Slösurfande på mobilen. I synnerhet där just innan jag skall gå och sova. Så otroligt onödigt att surfa runt på hela internätet i 45 minuter, istället för att läsa eller bara släcka lampan. 

arsresume5

Sommaren tog slut och jag började jobba på mitt nya jobb. 100% och full vardagsrumba på. Tydligen hade jag ändå energi att testa mej på att laga dumplings. Det blev jättegott! Hemma var det vab och kaos emellanåt. Men jag tände ljus och njöt av min nya elefantöra krukväxt. Och på veckosluten flydde vi ut till skärgården eller till svampskogen. 

18. Hur var din julafton?
Bra, om än lite stressande med överenergiska barn som blev lite smågalna av alla paket. 

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
SKAM och Gilmore Girls. Älskade Gilmore Girls och har sett ut alla säsonger i år. Oitnb och Game of Thrones är annat som jag sett i år. Och Vår tid är nu. Annars har jag faktiskt sett rätt så lite på tv i år. Bra så!

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag hatar inte. 

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Björnstad ettan och tvåan! Älskar hur Fredrik Beckman skriver. Man både gråter och skrattar högt. 

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Igår när jag letade efter romantisk musik på Spotify hittade jag Tony Bennett skiva som han gjort med Lady Gaga. Så bra lounge aktiga femtiotals jazz-sånger i just den stil jag älskar. Pentatonix julsång Thats christmas to me har annars varit den mest spelade sången hos oss den senaste månaden. Älskar accapella!

arsresume6

I oktober ordnade vi igen Halloweenfest. Och två dagar efter det var det dags för min karpaltunnelsyndrom-operation. Operationen gick bra men återhämtningen drog ut på tiden och jag var sammanlagt hemma fem veckor. Med en hand pysslade jag en legotavla till Hubbe. Maken byggde också ihop en ny vånningssäng till barnen. Och vi besökte Sealife. Hemma kom en ny ljusstake upp på väggen. Och de vita tavlorna fick äntligen nya ramar. 

24. Önskade du dig något som du fick?
Mycket! Nytt jobb, vita lakan, champagnekupor, en Pow-ljusstake och hörlurar bland annat. 

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Mycket! Några miljoner på kontot, en liten ompalompa som skulle kunna sköta allt tråkigt här hemma och en halsduk från GANT som Maken vägrade köpa till mej på onsdagen.... 

26. Vilken var årets bästa film?
Star Wars i 3D på bio var faktiskt sjukt bra! Och jag har sannerligen inte varit något StarWars fan tidigare. La La Land var också underbar! Och med barnen älskar vi att titta på Vaiana. 

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag jobbade... Men sen firade jag några dagar senare med brunch med mina vänner. 

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Alla mina nya kollegor på nya avdelningen på jobbet. Vi skrattar varje dag! Det uppskattar jag oerhört. 

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Varierat lyckade försök till kontorschic på jobbet och bekvämt i collegebyxor och cashmere tröja hemma. 

arsresume7

Året började gå mot sitt slut, men vi hann ännu träffa några vänner och besöka brandstationens öppna dörrars dag. Jag tog tomtefoton på busungarna och vi firande Finland 100år. Jag pysslade julpyssel till min kalender som en dåre och vi tog in granen rekordtidigt. Julafton firades hos Svärföräldrarna i år. 

30. Vad fick dig att må bra?
Att slippa dammsuga hemma och låta städerskan göra det varannan vecka istället. Att få bara vara själv i några timmar. Att pyssla och få vara kreativ. 

31. Vem saknade du?
Jag saknar mer tid att umgås med vänner och systrar. Det älskade jag med att vara mammaledig att man hann se vänner och systrar så pass ofta. Emellanåt saknar jag också vår Bugaboo dubbelvagn som jag sålde nu i höst....

32. Vilken var din bästa månad?
Kanske mars, för då var vi i värmen i Thailand. Eller juni. Då var jag halft på semester och halvtid hemma. Plus att jag signade kontraktet till nya jobbet då. 

33. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Alltid finns det saker man kunde göra bättre. Men jag vet med mej själv att jag nog pressar mej så mycket som det bara går just nu. Det har blivit så bra det har kunnat bli under omständigheterna!

34. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Förhoppningsvis kommer jag ta tag i mitt motionerande igen och få rutin på att röra på mej. Jag känner mej trött, däst och oformlig som det är nu. Inte en skön känsla. Dessutom spänner alla mina kläder. Jag hoppas också hitta ännu mer balans i vardagen, mellan jobb, familjen och egentid. Pussla och jonglera allt ännu bättre. Utan att hela tiden känna att jag ligger lite efter på alla fronter. Me är det en möjligt?! 

 

 

Kommentarer

  • maria 31/12/2017 1:53pm (3 år sen)

    Vad mycket du gjort under året. Men blev nyfiken på Thailand. Byggde ni ihop resan själv. Flyg och hotell skilt eller?

    • Hanna Stigzelius 07/01/2018 8:21pm (3 år sen)

      Vi körde färdigt paket! Men det var sista gången. Skilt flyg och hotell är garanterat billigare i slutändan. Vi tänkte att man via resebolaget skulle få lite extra trygghet i transporter och ev sjukvård, men sist och slutligen hade vi nog ingen nytta av dem.

Skriv en kommentar