headersevendayssvartvitrosa2

Att läsa böcker i mobilen

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.06.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Ett av mina årsmål är att läsa mer böcker. 15 romaner har jag satt som mål. Och jag börjar bli rätt säker på att jag nog kommer klara det. Min senaste grej är att läsa böcker direkt i mobilen. Via nån av de stora svenska bloggarna (tror det var Blondinbella!) så hittade jag Bookbeat. En app genom vilken man kan läsa och lyssna på böcker i telefonen. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk. Alltså, jag gillar ju att pillra på min iphone, men jag trodde inte att det skulle kännas bekvämt att läsa från den. Men det gör det! Ja har läst redan 2½ roman nu i juni genom Bookbeat. Ljudböckerna däremot har jag inte ännu fastnat för. Men jag kan tänka mej att de är perfekta när man åker kollektivt till jobbet, eller under längre bilturer, till exempel. 

Det är så lätt att läsa eftersom jag så gott som alltid har telefonen med mej. Att bläddra fram appen och läsa några sidor går i ett nafs. Vid frukosten, vid sandlådekanten, hemma i soffan, innan jag släcker på kvällen. Jag älskar att min bok alltid är med. Och gissa hur praktiskt det var på resan!? Mina två böcker jag läste där tog noll utrymme i resväskan. Perfekt! 

Det här rekommenderar jag alltså helt totalt osponsrat. Jag är bara helt fast och imponerad själv. E-böcker är typ tusen gånger bättre och smidigare än jag tänkt mej. Lite trist är att Bookbeat inte har alla böcker som finns, tror den hör till nåt visst förlag bara. Och några av de nyaste böckerna finns bara som ljudbok och inte som läsversion. Det är lite störande. Men jag hittade nog genast minst tio böcker jag vill läsa till näst. Så bara att ta fram mobilen och fortsätta med andra ord. Mitt årsmål är bara 7 böcker bort....

bookbeatJust nu läser jag en deckare av Viveca Sten. 

bookbeat1Så här såg det ut vid kaffet i förmiddags. Perfekt att ha boken så lättillgängligt. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar