headersevendayssvartvitrosa2

Att välja vad man fokuserar på

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.05.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

bananplattarMmm. En riktig frukostklassiker. Bananplättar med jordgubbar, kokosflingor och lite lite honung.

bananplattar1

Jag stekte bananplättar till mej själv till frukost idag. Det är alltid lika gott. Barnen gillar dock inte det, så de fick vanliga amerikanska pannkakor. Jag tänkte att jag fotar och bloggar om vår mysiga morgon. För det faktiskt en riktigt mysig morgon. Ingen bråkade innan frukost idag, alla åt snällt och jag fick min lugna egenstund då barnen ätit klart och de gick iväg och lekte. Det sker ju inte alla morgnar precis...

Men sen tittade jag lite runt omkring mej. Och mina bananplättsfoton var ju nog en aningen modifierad sanning. För när man bara zoomar in på tallriken med de tre lyckade plättarna (de tre som blev bara mos fick vänta i stekpannan medan jag fotade!) så ser man inte röran runt omkring. Alla plättingredienserna som finns kvar på bänken. Tårtfat och skumppakylaren som ännu står kvar efter gårdagens kalas. All disk som väntar på att diskmaskinen först skall tömmas. Några av Lillasyster presenter som inte hittat sina platser ännu. Ja, vanligt morgonstök i en barnfamilj...

Men det brukar jag ju inte visa upp. För jag väljer förstås vad jag fokuserar på. Både i livet och på bloggen. Men idag gör jag ett undantag. Bara för att påminna mig själv och er om att allt bara handlar om hur man ser på saker och ting. Och vad man fokuserar på. Jag mår bäst av att fokusera på det vackra och fina, inte röran och kaoset. Det är det som inspirerar mej och kanske just er som tittar in här också kan jag tänka mej?! Men så klart så är jag också bara människa. Tvåbarnsmammakaos drabbar mej varje dag, flera gånger om. Men då kokar jag en kopp kaffe och doftar på syrenerna så känns livet underbart igen. 

bananplattar2

"Bakom kulisserna", heh. Köket är typ alltid lite stökigt hos oss. Oberoende hur mycket jag än städar känns det som... Men idag var det nog ännu lite stökigare än vanligt till och med.

bananplattar3Inget rosa fluff! Men rosa pioner och goda plättar. Man behöver ju inte titta så noga på det andra....

Kommentarer

 • Sandra Neuman 30/05/2016 4:57pm (5 år sen)

  Rosa pioner gör mycket ^^ Men hos oss skulle inte ens det hjälpa. Vi har sådana skygglappar mot disk och annat rådd så det lämnar alltid. Och så brukar det vara på sommaren när vi mer eller mindre bor utomhus ;)

  • Hanna Stigzelius 30/05/2016 8:36pm (5 år sen)

   Rosa pioner hjälper garanterat alltid! Och det där med vackert väder mer rådd stämmer hos oss också. Men jag har nästan blivit städgalning nu med två barn. Varje kväll måste jag ordna upp det värsta, annars far liksom kaoset ur kontroll...

 • Pernilla Bergman 30/05/2016 7:19pm (5 år sen)

  Det här inspirerade mig till att visa upp mitt eget kaos, och jag kan ju nog lugnt säga att ditt kök framstår som rena drömmen i jämförelse med mitt :D Jag vågar inte ens fundera på hur mitt hem skulle se ut om jag skulle ha ett par ungar ännu till. Jag tycker du har ett jätte fint hem.

  • Hanna Stigzelius 30/05/2016 8:42pm (5 år sen)

   Tack! Och så roligt att det kunde inspirera till ett blogginlägg :) Och jag tror motljuset lite dämpar hur stökigt det egentligen är... Och du skulle bara se vårt "rojurum" till vänster om kylskåpet :)

Skriv en kommentar