headersevendayssvartvitrosa2

Bacon&Ägg-muffins

Skrivet av Hanna Stigzelius 24.02.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

baconagg3

Här kommer nu det ultimata brunchreceptet, nämligen bacon- och äggmuffins. Urenkla att göra och jättegoda. De är också goda kalla så om det blir några över så gör det inget. Perfekt till din nästa brunch eller helgfrukost. Jag lade mina pappersformar i en muffinsplåt av aluminium vilket gör att de håller formen men jag tror nog det funkar också utan. Då skulle jag ta dubbla formar för säkerhetsskull. 

 

För 6 muffins behöver du:

5 ägg

½dl riven ost

2 msk grädde

6 skivor bacon

Sätt på ugnen på 200grader. Lägg en skiva bacon i varje form längs med kanten. Vispa ägg med grädde och ost. Häll i formarna. Låt någon centimeter bli kvar till övre kanten av formen, muffinsen stiger i ugnen! Peppra lite med pepparkvarn innan du sätter in dem i ugnen. Grädda ca 10 min eller tills du ser att allt ägg stelnat ordentligt.

 

Om du är riktigt morgontrött av dej, kan du förenkla det hela ännu mer! Strunta då i att göra äggsmeten. Kläck  bara ägget direkt i formen där du först satt baconet runt. Peppra och grädda 8-10 min, beroende på om du vill ha gulan lite krämig eller inte. Kanske det enklaste sättet att laga bacon och ägg?! Och så gott. Hubbe gillade också de här då jag lagade dem till oss en söndagsmorgon för några veckor sedan. 

 

 

Kommentarer

  • Anna-Lena 24/02/2016 10:51am (7 år sen)

    Det här MÅSTE jag testa idag! Låter supergott, snabbt och lättlagat. Perfekt! Tack för inspirationen :-)

Skriv en kommentar