headersevendayssvartvitrosa2

Bananplättens återkomst

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.11.2016 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Minns ni bananplättarna!? Alla bloggare stekte bananplättar till höger och vänster för några år sedan. Och säkert alla ickebloggare också?! Jag hade lite glömt dem. Men eftersom vi hade två småmosiga bruna bananer hemma som jag ogärna slänger bort så återupplivade jag den bortglömda bananplätten. Och vilken tur! Det är ju så gott. Lillasyster mumsade också med god aptit. Hubbe vägrade smaka.

Att fixa bananplättar är lätt som en plätt (höhö). Du behöver bara en övermogen banan och två ägg. (Tänk smilegubbe :) Äggen är ögon, bananen mun!) Mosa bananen med en gaffel. Kläck i äggen och vispa runt lite så det blandas. Vill man kan man sätta i lite vaniljpulver, det ger god smak men är inte nödvändigt. Stek i kokosolja, det gör plättarna extra krispiga och gosa. Ät med till exempel kokosflingor och bär. Min nya favofrukost/mellanmål och nu är jag sugen på något gott mat!

bananplattVarför had jag inte lagat detta på typ tre år?! Så gott ju.

bananplatt1Mmm. Mycket mumsig frukost.

Kommentarer

 • Sandra Neuman 30/11/2016 10:35am (7 år sen)

  Det där ska jag laga åt barnen idag! Man borde verkligen satsa mer på mellanmålen åt sina barn (iallafall jag), för jag minns att det var så roligt när mamma hade lagat olika grejer åt oss när vi kom hem från skolan :D

 • Sanna 03/12/2016 10:47pm (6 år sen)

  Här äts bananplättar varje vecka :) vaniljpulver är gott i, eller kanel! Och jo gott blir det i kokosolja ?

  • Hanna Stigzelius 04/12/2016 8:39pm (6 år sen)

   Kanel skall jag testa nästa gång! Perfekt så här i jultid dessutom. Tack :)

Skriv en kommentar