Bananplättens återkomst

onsdag 30 november 2016 - 10:17 | 3 Kommentarer

Minns ni bananplättarna!? Alla bloggare stekte bananplättar till höger och vänster för några år sedan. Och säkert alla ickebloggare också?! Jag hade lite glömt dem. Men eftersom vi hade två småmosiga bruna bananer hemma som jag ogärna slänger bort så återupplivade jag den bortglömda bananplätten. Och vilken tur! Det är ju så gott. Lillasyster mumsade också med god aptit. Hubbe vägrade smaka.

Att fixa bananplättar är lätt som en plätt (höhö). Du behöver bara en övermogen banan och två ägg. (Tänk smilegubbe :) Äggen är ögon, bananen mun!) Mosa bananen med en gaffel. Kläck i äggen och vispa runt lite så det blandas. Vill man kan man sätta i lite vaniljpulver, det ger god smak men är inte nödvändigt. Stek i kokosolja, det gör plättarna extra krispiga och gosa. Ät med till exempel kokosflingor och bär. Min nya favofrukost/mellanmål och nu är jag sugen på något gott mat!

bananplattVarför had jag inte lagat detta på typ tre år?! Så gott ju.

bananplatt1Mmm. Mycket mumsig frukost.

Kategorier:

Frukost Matlagning

3

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  30.11.2016 10:35 (2 år sen)

  Det där ska jag laga åt barnen idag! Man borde verkligen satsa mer på mellanmålen åt sina barn (iallafall jag), för jag minns att det var så roligt när mamma hade lagat olika grejer åt oss när vi kom hem från skolan :D


 • Sanna

  03.12.2016 22:47 (2 år sen)

  Här äts bananplättar varje vecka :) vaniljpulver är gott i, eller kanel! Och jo gott blir det i kokosolja ?

  • Hanna Stigzelius

   04.12.2016 20:39 (2 år sen)

   Kanel skall jag testa nästa gång! Perfekt så här i jultid dessutom. Tack :)


Skriv kommentar