headersevendayssvartvitrosa2

Barnrumsfunderingar

Skrivet av Hanna Stigzelius 11.05.2016 | 2 Kommentarer

Det håller på att ske lite förändringar i barnrummet här hemma. Bokhyllan åkte ju ut förra hösten. Och nu äntligen fick vi bort det stora tunga skrivbordet som tidigare stod i vårt sovrum. I vår källare står en lundiahylla som jag skall måla vit som skall få flytta in istället. Antingen kommer den att fungera som rumsavdelare så att Hubbe och Lillasyster får varsin del av rummet. Eller så får den stå längs med ena väggen. Jag har inte riktigt bestämt mej ännu för vad som är bättre. 

Jag har annars också svårt att bestämma mej för hur jag vill ha det riktigt. Vad är det som jag egentligen tycker är finast när det kommer till barnrumsinredning. Är det färg? Eller pasteller? Eller kanske svartvitt? Mer förvaring till leksaker vill jag absolut ha. Men tänker att det kommer komma naturligt i hyllan sedan. Men skall det vara i lådor? Korgar? Happy lights vill jag nog ha upp någonstans, men skall de vara vita eller i färg. Och ett fint tipi-tält istället för polyester-saken från Ikea som vi har nu skulle jag vilja sy...

Sakta men säkert hoppas jag att det kommer klarna och bli klart. Finare och mer funktion än nu, är målet. Här lite inspiration som jag har i bakhuvudet. Bildkällor som länkar under bilderna!

1Kanske jag vill ha mer färg? Om man kan gå lös på färg någonstans så är det väl i barnrummet! Men sen å andra sidan så är ju alla leksakerna redan i sej så färgglada att det kanske är bättre med en neutral bas?!

Bildkälla och bildkälla

2Eller gamla ommålande gråa möbler?! Sååå fint. Speciellt den vita sängen gillar jag. Och så vitrinskåpet förstås. Hubbe skulle älska sjörövarskeppet...

Bildkälla och bildkälla

3En tipi måste jag nog ta och sy. Har tänkt göra det så länge redan. De är så fina tycker jag. Och hur fint är inte huset på sänggaveln?! Det borde inte heller vara så svårt att bygga ihop själv?!

Bildkälla och bildkälla

4Vitt som bas med fina detaljer. Det tror jag att jag kommer köra hos oss... Happylights är så fint!

Bildkälla och bildkälla

5Mintgrönt är ju också hur fint som helst i barnrum. Och tygpåsarna är praktisk förvaring för alla grejer som ligger på golvet när det blir läggdags...

Bildkälla och bildkälla

6Eller kanske jag vill ha det riktigt stramt och svartvitt? Det är ju nog onekligen sååå snyggt. Men hur skulle det funka hos oss?

Bildkälla och bildkälla

Kommentarer

 • kummelikopplan 12/05/2016 2:08pm (8 år sen)

  Jag tror att jag skulle bevara en stor golv yta för lek. Kanske senare dela rummet med hylla när barnen är större. Tiipii har stått på min önske/to do lista jätte länge. Ska vi sparra varandra och få det gjort?!

  • Hanna Stigzelius 13/05/2016 8:06pm (8 år sen)

   Jo jag tror också vi lämnar golvytan än så länge och delar senare... Har tänkt i samma banor själv! Ska vi lova varandra att få det gjort under sommaren?! Den som inte lyckas måste? Hm. Bjuda den andra på skumppa!?

 • Ulla Nordström 13/05/2016 4:05pm (8 år sen)

  Det är riktigt fint!

Skriv en kommentar