headersevendayssvartvitrosa2

Barnvänliga banankex

Skrivet av Hanna Stigzelius 17.05.2017 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Igår bakade vi banankex barnen och jag. De är perfekta eftersom de inte innehåller något tillsatt socker. Annars försöker jag sträva efter att barnen inte skall äta så mycket sött i veckan. Och ja, det samma gäller förstås mej också. Men banankex är absoolut tillåtet. Det enda som behövs är en mogen banan, 2dl havregryn, 0,5dl kokosflingor och lite vaniljpulver. Jag satte faktiskt i nån tesked honung också för att få Hubbe att bli mer välvilligt inställd, men det hjälpte tyvärr inte... Sen är det bara att mixa ihop allt till en smet (eller mosa med gaffel om man inte har foodprocessor). Klicka ut på en plåt och platta till till små runda kex. Grädda ca 15 minuter på 180 grader. Mums till mellanmål! Jag tänker ta med några till jobbet imorgon också för att äta till mellanmål när blodsockret sjunker efter lunchen.

banankex2

Barnen fick kex till mellanmål igår. Eller närmare bestämt, Lillasyster åt kex till mellanmål. Hubbe, den skeptikern, vägrade smaka, han luktade på ett och sa nej tack. 

banankexDet blev förvånansvärt många kex på bara en banan tycker jag. I skålen rymdes bara en tredjedel.

banankex1Tips för ettårskalas kanske, eller annars bara om man vill ha ett hälsosammare sötare snack!

Kommentarer

 • Mmm 19/05/2017 2:00pm (5 år sen)

  Ska det int va nån olja i? De blev ju så tjocka.

  • Hanna Stigzelius 19/05/2017 2:34pm (5 år sen)

   Jag hade nog inte i någon olja, kanske lite mer banan i så fall? Men månne man inte kan sätta i någon msk kokosolja om man vill :)

  • Hanna Stigzelius 19/05/2017 2:34pm (5 år sen)

   Jag hade nog inte i någon olja, kanske lite mer banan i så fall? Men månne man inte kan sätta i någon msk kokosolja om man vill :)

Skriv en kommentar