headersevendayssvartvitrosa2

Bokmalen

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.04.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Lillasyster har upptäckt böcker. Det hände här förra veckan ungefär. Och nu är det så gott som det enda hon vill göra. Läsa och läsa. Lite frustrerande är det när man inte kan bläddra för att man i misstag sitter på boken. Eller så kanske man river lite för hårt i några ömtåliga papperssidor. Så bäst är det att läsa tillsammans med henne. Hon kan sitta säkert en halvtimme och läsa i soffan. Själv och tillsammans. Bläddra, titta och peka. Vi har några pekböcker med ljud, dessa är klara favoriter. Men alla böcker har hittills gått. Också under kvällssagan är hon nu helt med. Tidigare satt hon mest och hoppade och petade på mjukisarna i Hubbes säng, men nu följer hon med i boken, lyssnar och tittar. Så härligt.

Jag ser redan nu fram emot att få läsa långa "riktiga" böcker för Hubbe och Lillasyster. Harry Potter och Astrid Lindgren. Roal Dahl och äventyrsböcker. Jag älskar att läsa högt. Som yngre läste jag massor högläsning för vår yngsta syster. Till exempel de fyra första Harry Potter böckerna har jag redan läst högt för henne. Det var så mysigt att läsa tillsammans. Hon var kanske 9-10år och jag då 16-17år. Och det verkar nog bli så att mina barn också gillar det här med att läsa. Så bra. 

Hur går det förresten med mitt eget läsande, kanske ni undrar? Jag har ju som mål att läsa minst 15 böcker i år. Och då menar jag vuxenböcker förstås. Tja, det går ju kanske inte helt enligt plan. Jag borde läsa nästan två i månaden för att hinna med. Men det går inte katastrofdåligt heller. Hittills har jag läst 4 böcker i år. Så jag ligger ju nog klart efter. Men nu har jag lånat två bra böcker som jag bara väntar på att sluka (Martina Haags nyaste och den senaste deckaren av Denise Rudberg). Så bara jag börjar på en av dem så är jag nog inne i läsandet igen. Och på sommaren läser jag alltid mycket mer än vanligt. Så ifall jag läser 5-6 böcker under sommaren så borde jag nog klara målet.

ablillasysterlaserPling pling säger det om man trycker på den svarta knappen. Spännande!

ablillasysterlaser1Mamma, vill du läsa med mej? Snäälla.

Kommentarer

  • Marie Håkans 27/04/2016 9:53am (5 år sen)

    Vad roligt! Jag hoppas innerligt att Melker ska börja gilla böcker lika mycket som jag gör också. Lite mer intresserad har han iaf. blivit nu på senaste tiden. Denise Rudbergs nya väntar jag också på :)

Skriv en kommentar