headersevendayssvartvitrosa2

Chiapudding med kokos och mango

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.04.2016 | 1 Kommentarer

Kategorier:

chiapudding2Chiapudding är väldigt hälsosamt, och trendigt. Dessutom är det gott och snyggt också. Och lätt att röra ihop. Min första variant blev denna med kokosmjölk, kokosflingor och mango på toppen. Perfekt som mellanmål eller frukost. De små söta glasburkarna är ett loppisfynd, 50 cent kostade de. Jag tror de är meningen för sylt eller andra inläggningar. Perfekta då de har lock så man kan ha dem i kylskåpet utan elmokelmo på. 

För en sats chiapudding behöver du:

3-4 msk chiafrön

2 dl kokosmjölk

2 msk kokosflingor

1 tsk honung

1 krm vaniljpulver

mango skuret i bitar (eller annan frukt eller bär)

Blanda kokosmjölk och chifrön i en liten burk. Låt stå minst en halvtimme, rör gärna om efter en stund. Smaksätt med kokos, honung och vanilj. Toppa med frukt eller bär och lite till kokos. Chiapuddingen håller sej ett par dagar i kylskåp. 

chia2Chiafrön är väl kanske det hälsosammaste man kan äta?! Efter grönkål då....

 

Kommentarer

  • Hannah 16/05/2016 9:36am (5 år sen)

    Jag har vaknat sent till chiafrönas intå men nu har jag faktiskt testat dem blandade i kavrg eller joghurt och funkar bra. Ska testa det här receptet! Vet du förresten, kan man ge dem till barn? Har gjort det redan men tänkte om jag leder dem rakt in i fördärvet. :)

Skriv en kommentar