headersevendayssvartvitrosa2

Dagiskläder

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.01.2017 | 2 Kommentarer

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Eftersom jag nu snöat in mej på området dagis så måste jag ju blogga lite om dagiskläder också. Lillasyster har just bytt storlek så här passligt nu vid årskiftet så en ny fräsig dagisgarderob var till och med nödvändig att skaffa. Dessutom känner jag att jag inte längre vill ha bodyn på henne då hon är så rörlig, pottränas och försöker klä på och av sej själv. På dagis vill jag att barnen skall vara bekvämt klädda i första hand! Att kläderna är fina är liksom mer en bonus. 

Helst klär jag fröken i mjuka leggins och någon skön tunika. Det får inte vara för starka färger eller crazyga prints. Det gillar jag inte. Helst enfärgat, rosa, grått, blått, pink och andra neutrala färger eller pasteller. En tunn topp under tycker jag också om. Jeansleggings har vi också flera par av. De är både fina, sköna och praktiska. En t-skjorta och kofta till så är hon dagisklar. Tossor är också ett måste på vårt dagis. Då gillar jag små lädertossor bäst. De håller bra och är lätta att sätta på. 

Ute måste det vara funktion. Varmt och vattentätt. Och rätt storlek på skorna och stövlarna. Dessutom har jag gärna dubletter av både gummistövlar och regnkläder. En uppsättning skall alltid finnas på dagis. Och så att jag skall slippa släpa så har jag ett set hemma också. Jag brukar också alltid ha en fleece, underställ och extra vantar på dagis. Förutom några omgångar extra kläder då förstås. 

 

dagis

 

Här har jag sparat några dagisfavoriter: Regnkläder från Ticket to Heaven, bastoppar från Name it (de här är de bästa!!). Mössa och vantar från Didriksson håller all väta och vind i vinter. Söt ryggsäck, lite lik Lillasysters mus från Skiphop. Den rosa blusen är i ull, från Name-it. Så mjuk och BÄSTA plagget när det är kallt. Den söta prickiga collegekoftan och uggletunikan är perfekta dagisplagg. Fina men praktiska. Leggings med stjärnor, rosa collegebyxor och jeggings hör också till favoriterna i Lillasysters dagisgarderob!

dagis1

 

Mer fina med praktiska plagg. Baströjor med lång ärm likt denna fina rosa använder vi varje vecka. Trikåklänningar är andra favoriter. Den här randiga och den här med hjärtan skulle passa vår fröken perfekt. De här jeanscollegebyxorna har Hubbe haft i flera storlekar och jag tycker de passar lika bra på en tjej. Basleggings i neturala färger så de passar med alla övredelar (De här ovan råkar dessutom vara på REA nu!). Som den underbart söta rosa med volang från Ellos!! Grå collegebyxor är också jättebekvämt för dagsibarn. Och strumpisar är ett måste i basgarderoben. Med söta silvertossor är dagisgarderoben komplett!

Kommentarer

 • Eva 15/01/2017 10:42am (5 år sen)

  Läste i inlägget att Lillasyster håller på att pottränas. Kan du skriva ett inlägg om hur du har pottränat dina två barn och om "dos and don'ts". Ska själv börja potträna om någon månad och tar gärna emot tips.

  • Hanna Stigzelius 15/01/2017 11:33am (5 år sen)

   Oj! Jag är sannerligen ingen expert. Men ska se om jag nu inte kan få till ett inlägg inom snar framtid :)

 • Sandra Neuman 15/01/2017 7:19pm (5 år sen)

  Och då tycker jag att bodyn är så bra att ha under när det är vinter och kallt så att det inte drar in under tröjan :) Men då är ju vår Milli en liten frusen spinkis också. Jeansleggings är min favorit också, men det paret Milli hade fick hon förstås hål på knäet på. :P

  • Hanna Stigzelius 16/01/2017 8:16am (5 år sen)

   Men ute har hon oftast halare! Så då drar det inte :) Lillasyster är också rätt liten o slank men till skillnad från Hubbe verkar hon inte vsra så frusen av sej. H&Ms jeansleggins har inte hållit hos oss heller, två par har fått hål på knät :/ så nu testar jag de här och kollar om de är bättre. Hon hade tidigare ett par från Benetton som höll bättre! Men de är nu för små...

Skriv en kommentar