Visa alla inlägg skrivna mars 2016
Piratkalasmat
Så här såg "buffén" ut denna gång. Frukt på svärd, "kanonkulor", piratmuffins och piratchokokaka.
Jag tycker ibland att det kan vara jättesvårt att komma på bra saker att bjuda på kalas. Det skall vara gott, lätt och helst gå att göra i stor mängd. Till min vanliga bjudningsrepertoar brukar höra cupcakes eller chocolate chip cookies. Denna gång blev det cupcakes. Jag brukar göra i miniformar för att det är trevligare för gästerna att äta, och så kan man då ta flera med gott samvete. Tidigare kalas har jag fixat fyllkaka med mousse och sugarpaste. Men speciellt sugarpasten har jag lovat mej själv att låta bli framöver. Mina nerver klarar inte den! Nu blev det något väldigt mycket enklare och, i alla fall i mitt tycke, godare, nämligen chokladkaka. Min bästa version är den här med after eight choko, recept kommer.
Eftersom såväl gäster som treåringar kanske inte alltid vill, eller borde, äta så mycket sötsaker så fixade jag dessutom några hälsosammare alternativ denna gång. Passande till temat hade vi en massa frukt trätt på små svärd. Vindruvor, melon och papaya gillades av såväl Hubbe som gäster. Mina raw-chokobollar har fått sej en liten uppdatering och innehåller nuförtiden både dadlar och fikon, receptet är på kommande. De är urgoda och enkla att göra. Jag dubblade bara satsen så räckte det till hur många "kanonkulor" som helst. Cupcakesen är äggfria och frostade med Dannis bästa frosting, jag gör alltid den till mina cupcakes. Till de här räckte dock en halv sats! Receptet på äggfri sockerkaka/muffins hittar du här.
Våningsfatet från Ikea är perfekt för kalas då man får så mycket mer fram på en gång. Och så ser det så fint ut också...
Cupcakepinnarna har jag gjort själv. Tänkte fixa en liten tutorial för dem bara jag får lite tid över....