headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna april 2016

Glada Vappen

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.04.2016

Kategorier:

Glada vappen på er! Här hos oss är det nu städat och klart för gästerna som snart börjar droppa in. Vi blir hela 13 vuxna och 6 barn. Så jag gissar att det blir en livad eftermiddag/kväll. Inte kan jag riktigt förstå att vi blir så många barn heller. Förra året var det typ fortfarande bara Hubbe och Gudsonen. Och nu är det tre gånger fler?! Och mer på kommande... Härligt. 

Kylskåpet är riktigt fullproppat. Ingredienser till 36 hamburgare kan man hitta där. Grillen kommer gå varm. Vädret verkar som tur vara på vår sida *peppar,peppar*. Ännu igår var prognoserna rätt ostadiga. För inomhus ryms vi nästan inte riktigt... Så vi får hoppas på det bästa. 

Imorgon tar vi nog det bara lugnt. Kajsaniemi, som för mej var en tradition varje första maj som barn, kommer vi nog inte att orka med. Det vet jag redan nu. Kanske sen om några år när barnen är lite större?

gladavappenHubbe med årets ballonger. Först valde han en dinusaurie-ballong. Men vid kassan hittade han sen den här med Elsa&Anna och efter det fanns bara den. Jag hjälpte Lillasyster med hennes val...


Muminmamman på besök

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.04.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

blommor1Jag tog inga bilder efter att gästen anlänt. Så brukar det bli. Jag bara glömmer när man är inne i allt prat!

Jag har faktsikt fortsatt umgåtts med bloggare idag också. Ex(?!)-Muminmamman-Maria var nämligen här på lunch. Tänk vad bloggen kan föra med sej. En massa nya bekantskaper. Det hade jag nog aldrig räknat med när jag började. Jag bjöd på mitt fröknäcke och rödbetssoppa. Två timmar flög fram och vi hade massor att tala om. Så intressant att få höra om hennes karriäromvändning och nya företag. Att få jobba med inredning, homestyling och fotografering låter ju som värsta drömmen. Jag blir så inspirerad. Kanske man själv också borde fundera vad det är som man egentligen vill bli när man blir stor? Och sen dessutom ta och göra något åt saken. Följa sina drömmar. Våga satsa. Jag har nog inte kommit fram till vad det är jag vill satsa på ännu bara...

blommorTitta så underbar vappen-bukett Maria hade med sej! TUSEN TACK. Pion och ranunkler. Så fina så fina. 


Roadtrip och blogträff

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.04.2016

Kategorier:

Igår blev det roadtrip till Ekenäs tillsammans med Julia och Catten. Jag tycker det var jättekiva redan under bilresan. Vi har så jämnåriga barn så vi hann avhandla både det ena och det andra om vad som gäller i en 2-3 årings vardag. Vi anlände sedan lite fashionably late till Lindex där Sandra hade fixat bloggträff. Riktigt trevligt att shoppa till bra erbjudande och mingla runt med andra bloggare. Både nya och gamla ansikten för mej. Erbjudandet gällde dock inte barnkläder, vilket nog var sjukt bra! För nu köpte jag två välbehövliga tröjor till mej själv istället. När har det liksom hänt sist? Precis som alltid när jag träffar andra bloggare så slås jag av att alla alltid är så trevliga. Jag tror inte jag träffat en enda otrevlig bloggare! Mera bloggträffar tack. Det känns som alla blogghappenings händer bara i Österbotten hela tiden, och kul det förstås, men lite långt för mej att delta, heh... 

bloggtrafAnni, Danni, Sandra, Julia, Lotta och Catta diskuterar något otroligt viktigt och spännande. Kanske det var om sömn som småbarnsmamma?! 

bloggtraffDet var så vacker solnedgång när vi promnerade ner för Kungsan till bilen. Ekenäs är nog en så mysig stad!

bloggtraff3Min shopping. Två blusar som är just jag. Ingen kommer ens märka att de är nya, men det tar jag som en bra sak!


Fråga bloggen: Resa till Spanien

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.04.2016 | 5 kommentar(er)

Kategorier:

Okej hörni, jag behöver lite tips och hjälp! Maken har en jobbresa till Madrid i början på Juni. Och vi planerar och funderar nu på att åka med ner och ta en vecka familjesemester efter det. När han nu en gång är där så kan vi liksom passa på. Barnen och jag flyger alltså ner till Madrid och sen tänker vi oss att vi ser den staden i 1-2 dagar. Eller? Finns det någon som varit i Madrid i juni? Är det för hett för småbarn? Finns det något roligt att göra för barn över huvudtaget? 

Efter det (eller genast?) tänkte vi ta tåget till kusten. Men vart? Först funderade vi på Valencia. Men är det en för stor stökig stad? Är stränderna där alls trevliga? Kanske vi hellre vill ha lite lugnare och vackrare stränder istället. Barcelona har vi båda sett, så kanske något annat. Hur är Costa del sol? Vart skall man då? Var är det minst finska pensionärer och minst fulla unga engelsmän? Helst så barnvänligt som möjligt. Och vi tänkte klara oss utan att ha bil. Men tåg relativt nära måste det gå. Gärna lägenhet, minst två rum och fin balkong. Eller hotell med kök, kan också funka. 

Så, tipsa oss! Vart vill vi fara? Var finns de spanska pärlorna? Vad kan man göra med en 1-åring och en 3-åring?

miami2Jag tänker mej ganska mycket strand. Det gillar nog våra barn eftersom redan sandlådan är en hit! Och eftersom det norde vara varmt  i Spanien då, så är också Mamma nöjd. 


Onsdagssvammel

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.04.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Skitnatt bakom mej. Bägge barnen har vaknat turvis, och själv gick jag också och lade mej för sent. Lillasysters ena framtand håller på att tränga igenom, så jag tror det var orsaken till hennes gnäll i natt. Tänk att innan påsk så var det mer regel än undantag att nätterna var så här. Fyra gånger tror jag att jag var uppe i natt. Det var jag ju så gott som varje natt för bara en dryg månad sedan! Så snabbt man vänjer sej att få sova hela nätter. Och så skönt det är. Får hoppas på lugnare natt nästa natt. Och kanske ge lite smärtlindring till fröken om hon fortsätter så här... 

Igår var jag och tömde mitt loppisbord. En hel kass med grejer kom nog ännu med hem. En lite mindre kass åkte iväg direkt till Fida. Men typ tre kassar försvann! Och jag är drygt 200€ rikare. Det tycker jag är ett gott betyg för att bli av med stuff man inte behöver. Och bra timing med tanke på bloggshoppingeventet på Lindex ikväll, hehe. Nu finns det ju plats i våra klädskåp igen....

Det som sålde allra bäst var faktiskt mina egna kläder. Barnkläderna gick inte alls åt lika bra, inte heminredningsprylarna heller. Eller nog gick de åt också, men inte med samma åtgång. Tror nog jag tar ett rens till i höst. Två gånger i året känns faktiskt som en ganska bra takt att rensa lite. Även om målet förstås skulle vara att man inte skulle ha något onödigt att rensa över huvudtaget... 

morgonOch så en bild på dagens frukost. Övernattengröt och en stor kopp te. Téet är ett måste för mej varje morgon!

 


DIY: Bilmatta av ett skrivbordsunderlägg

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.04.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Dagens DIY bottnar igen i inspis som jag hittat på instagram. Nämligen ett skrivbordsunderlägg förvandlat till en bilmatta med hjälp av bara lite tusch. Jag köpte ett vitt billigt underlägg på Ikea, skrutt hette det. Men om man har ett hemma så funkar det säkert bra att klä in det i vit kontaktplast/dc-fix först. Sen behöver man bara en svart permanent tusch och lite fantasi. Eller jag skissade nog först mina vägar med blyterts. Sen färgladde jag dem och ritade pynt och stad runtikring. Det tog kanske en timme totalt. Och jag tyckte det var jätteroligt att rita, det gör jag alldeles för sällan.

Efter att Lillasyster testkört lite så kan jag ändå konstatera att mitt underlägg lossnar lite svart tusch, fast den jag använde borde vara permanent. Men jag hoppas att det bara beror på att färgen inte torkat så länge ännu. Hoppas färgen förresten lossnar från vita strumpisar också... Och få se vad Hubbe säger när han kommer hem från dagis! Lätt undanstuvat och snyggt blev det i alla fall. Och eftersom småbilarna fortfarande är väldigt poppis här hemma gissar jag nog att den här kan inspirera till en och annan lek. 

bilunderlagDu behöver: ett skrivbordsunderlägg t.ex. skrutt från Ikea för 3,99€

bilunderlag1Rita vägar, rondeller, korsnigar, parkeringsplatser. Om du vill kan du skissa med blyerts först. 

bilunderlag2Färglägg allt. Det tar en stund... Så titta fast på lite tv samtidigt. 

bilunderlag3Det roligaste, pynta med staden runtomkring. Matbutik, fotbollsplan, skog och berg!

bilunderlag4Bara för bilarna att gasa på. 

bilunderlag5Klart!


Bokmalen

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.04.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Lillasyster har upptäckt böcker. Det hände här förra veckan ungefär. Och nu är det så gott som det enda hon vill göra. Läsa och läsa. Lite frustrerande är det när man inte kan bläddra för att man i misstag sitter på boken. Eller så kanske man river lite för hårt i några ömtåliga papperssidor. Så bäst är det att läsa tillsammans med henne. Hon kan sitta säkert en halvtimme och läsa i soffan. Själv och tillsammans. Bläddra, titta och peka. Vi har några pekböcker med ljud, dessa är klara favoriter. Men alla böcker har hittills gått. Också under kvällssagan är hon nu helt med. Tidigare satt hon mest och hoppade och petade på mjukisarna i Hubbes säng, men nu följer hon med i boken, lyssnar och tittar. Så härligt.

Jag ser redan nu fram emot att få läsa långa "riktiga" böcker för Hubbe och Lillasyster. Harry Potter och Astrid Lindgren. Roal Dahl och äventyrsböcker. Jag älskar att läsa högt. Som yngre läste jag massor högläsning för vår yngsta syster. Till exempel de fyra första Harry Potter böckerna har jag redan läst högt för henne. Det var så mysigt att läsa tillsammans. Hon var kanske 9-10år och jag då 16-17år. Och det verkar nog bli så att mina barn också gillar det här med att läsa. Så bra. 

Hur går det förresten med mitt eget läsande, kanske ni undrar? Jag har ju som mål att läsa minst 15 böcker i år. Och då menar jag vuxenböcker förstås. Tja, det går ju kanske inte helt enligt plan. Jag borde läsa nästan två i månaden för att hinna med. Men det går inte katastrofdåligt heller. Hittills har jag läst 4 böcker i år. Så jag ligger ju nog klart efter. Men nu har jag lånat två bra böcker som jag bara väntar på att sluka (Martina Haags nyaste och den senaste deckaren av Denise Rudberg). Så bara jag börjar på en av dem så är jag nog inne i läsandet igen. Och på sommaren läser jag alltid mycket mer än vanligt. Så ifall jag läser 5-6 böcker under sommaren så borde jag nog klara målet.

ablillasysterlaserPling pling säger det om man trycker på den svarta knappen. Spännande!

ablillasysterlaser1Mamma, vill du läsa med mej? Snäälla.


Kusinträff

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.04.2016 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag har alla fyra kusinerna träffats för första gången. Jag hade i mitt huvud planerat en liten fotosession med alla fyra, glada, nöjda barnen på en gång. Fina perfekta bilder som jag sedan sku kunna framkalla till den perfekta morsdagspresenten till den nyblivna fyrppel-mormorn dvs min Mamma. Men men, man borde väl ha lärt sej vid det här laget att man inte kan styra småbarn. Det kom aldrig någon stund då alla fyra skulle ha varit nöjda, vakna och glada. Så det blev inga bilder.... Kanske nästa gång?! Eller om några år.... Några snabba snäps i farten blev det åtminstone. Bättre det än inga bilder alls.

halsapaFörsta mötet med den en vecka gamla kusinen.

halsapa1Vissa var lite fööör ivriga... 


Planch med foton

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.04.2016 | 1 kommentar(er)

ablalatavla4

Vi har en ny tavla uppe på väggen i vår hall. En tavla med en massa små foton tagna mest med min mobil. Lite som live-instagram. Jag gillar den jättemycket. Jag tycker annars också om att ha foton framme. Att omge mej av minnen och människor jag tycker om. Jag framkallar foton alldeles för sällan. Men så här fick jag så gott som alla favoritfoton framkallat och uppe på en gång. Allt från bröllopsbild, till dagisfoton på barnen och bästa bilderna från semestern. 

När jag letade efter en app att framkalla planchen med så valde jag lalalab. Den hade bra erbjudande och fri frakt. (Om du anger koden PGTUDW3P så får du dessutom -5€ på din beställning). Jag är riktigt nöjd, det var lätt att beställa och tog bara någon vecka så hade jag planchen och mina prints. Ramen hittade jag i vår källare när jag letade efter grejer att sälja på mitt loppisbord. Praktiskt att slippa köpa en ny! 

ablalatavla5Lite nytt i hallen. Trevlig syn att mötas av enligt mej.


Väldigt bra söndagsförmiddag

Skrivet av Hanna Stigzelius 24.04.2016

Kategorier:

Ah, vilken söndagsförmiddag! Klart den bästa på läääänge. Jag fick superskön sovmorgon då Maken steg upp med plupparna och jag sov, otroligt nog, ända till kvart före tio. Har inte sovit så här länge på typ ett år. När jag kom ner så trodde jag först att det skulle bli en dålig frukost, eftersom quinoan visade sej vara slut. Men i frysen hittade jag en massa bär, och det fanns en skvätt kokosmjölk kvar i kylskåpet. Med lite chiafrön som fick stå och svälla nån minut blev det den godaste smoothiebowlen jag lagat hittills. Maken monterade just bort det enorma skrivbordet som stått "tillfälligt" i Hubbes rum i ett halvt år och nu gick de ut på gården. Hemma är det någorlunda städigt och dammsuget. Lillasyster leker snällt och nu skall jag laga mej en kopp kaffe. Ah. Så skönt med söndag! Hoppas dagen fortsätter i samma stil. Vi har inget planerat men flowen är ju bra känner jag. Kanske promenad till havet och bastu ikväll?!

sondagInte nog med att det är mumsigt så är det dessutom så snyggt att fota.