headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna januari 2017

Populärt loppisfynd

Skrivet av Hanna Stigzelius 31.01.2017

Kategorier:

På veckoslutet bongade jag ett muminhus på ett av de facebook-loppisen jag är med i, och igår kväll åkte jag efter det. När jag blev kaffesugen i förmiddags åkte huset fram som en liten tisdagsöverraskning till barnen. Jag steg nog ganska mycket i ranking på mammaskalan just då kan jag tala om. I hela 40 minuter lekte barnen som förtrollade. Jag måste till och med filma dem en snutt för de var så söta. Och jag fick dricka mitt kaffe i fred. Så perfekt. Välinvesterade slantar i perfekt loppisfynd! Har jag sagt att jag gillar fb-loppisar?! 

loppisfyndDe har börjat leka allt mer tillsammans nu, sötnosarna! Så sött. Och enklare för mej också förstås....

loppisfynd1Jag funderade lite ifall Lillasyster skulle vara för liten, huset innehåller massvis med smågrejer. Men nej, inget var ens nära munnen, hon gick med figurerna i trappan, genom dörrar och möblerade om precis som Hubbe. 

loppisfynd2Nya favoriten. Muminhuset. 


Matkasse direkt till dörren

Skrivet av Hanna Stigzelius 29.01.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Sannan Ruokakassi!

Förra veckan fick vår familj testa på tjänsten Sannan Ruokakassi. På måndagen, lite efter klockan fem ringde det på dörren och där stod en kille med två stora kassar med mat. Jag som hatar att gå till butiken älskade förstås det här. I kassen fanns också ett recepthäfte med recpet på fyra middagar. Då jag packade upp kassen blev jag på gott humör. En massa fräscha råvaror av god kvalitet. Arvo Kokkonens räkor, kålrabbi, örter och fina filéer. Vårt kylskåp har nog aldrig varit så fullt som det var efter det. 

Vi testade på familjekassen, som kostar 95€ per vecka, eller 79€ till testpris. Och för det får man mycket för pengarna minsann. Alla recepten är för fyra personer, men jag måste nog tillägga fyra hungriga storätare! För i vår familj, fastän vi är fyra personer (om än två barn) så blev det varje dag över till en alltför stor lunchlåda till mej. Så om man funderar på om man får tillräckligt med mat med matkasse behöver man i alla fall inte fundera längre!Nu är jag väldigt nyfiken på snabbkassen till näst, den är bara för två personer, så jag tror att det skulle vara mer lämplig mängd hos oss. Den kostar dessutom bara 39€ nu när man testar första gången, 50€ vanligen. Så väldigt förmånligt! Familjekassena går också att beställa som glutenfri om man så vill. Om man inte vill ha mat för alla vardagarna kan man också välja alternativ med bara mat för tre dagar, då till ännu billigare pris förstås.

Jag gillade också att de flesta tillbehör inte hör till, fullkorns couscous och tagliatelle fick man med, men annars skulle man ha ris eller andra tillbehör hemma, vilket passade mej som hellre äter kolhydratssnålt bra. Några kryddor och basprodukter skulle också finnas färdigt och vi hade faktiskt allt redan utan butiksbesök. Jag bytte bara ut riset i recpeten till blomkålsris och sallad för att få det som jag vill ha det. Så skönt att man kan freestyla lite ändå. En annan grej jag uppskattade mycket var att det ingick grönsaker till varje mat. Paprika, minitomater och kålrabbi bland annat. Och herregud hörni så gott det var med kålrabbi!! Det skulle jag aldrig har köpt själv. Barnen föredrog dock minitomaterna, men likasåbra så fick jag hela kålrabbin för mej själv. Testa om ni inte smakat. Den var krispig, saftig och underbar. 

Recepten var kanske aningen krångligare än vad jag brukar orka med en vanlig vardagskväll. Men jag vill också gärna ha det enklast möjligt då. Men inget var svårt! Och alla rätter gick att laga på 30 minuter. Samtidigt tyckte jag nog att det var kul att pröva på lite nytt. Om man lite improviserade och skippade såser och annat krångel så gick det dessutom ännu snabbare och lättare... Min favorit under veckan var de sesampanerade hemlagade chicken nuggetsarna. Men också den afrikanska grytan fick höga poäng hos oss. Och faktiskt så lagade jag inte helt enligt recepten då jag efter den första dagen märkte att mängderna i så fall lir alltför mycket hos oss. Så de ingredienser som borde räcka till fem middagar enligt Sanna, räckte hos oss till hela åtta middagar och fyra lunchlådor. Så man sparar nog absolut pengar med matkasse! Inte bara nerver och hjärnceller.

Att vi fick testa på Sannan Ruokakassi just nu, samtidigt som vår nya vardag körde igång var som en skänk från ovan. Just vardagsmatlagning och butiksbesök hade nämligen stressat mej en aning innan. Hur skall vi hinna? Hur skall vi orka? Var skall man hitta inspiration? Nå, men Sannan Ruokakassi slapp jag all den stressen. Matkassar direkt till dörren, färdigplanerad meny med nya barnvänliga recpet. Minimal insats från vår sida och ändå åt vi god inspirerande mat varje dag förra veckan. Jag rekommenderar alla som är i samma situation att testa! Med rabattkoden HANNA17 får ni dessutom -8€ från er första beställning.

Själv kommer vi nog testa flera gånger. Man kan i sin beställning också lätt ändra så att man till exempel har kassen varannan vecka. Speciellt de veckor som jag vet att vi har stressigt, eller Maken jobbar långa dagar så kommer det vara så smidigt med Sannan Ruokakassi. Inge butiksspring och matlagningsstress. Perfekt för working mamas och papas. Eller vem som helst som bara vill ha en lite enklare vardag!

Tack Sannan Ruokakassi för att vi fick möjligheten att testa på er matkasse!

Om också DU vill testa så får du just nu -8€ från din beställning med koden HANNA17

sannanruokakassiMed rabattkoden HANNA17 får du just nu -8€ rabatt på den kasse du beställer! Jag rekommenderar alla att testa. Speciellt stressade småbarnsföräldrar som inte har tid att gå i butiken eller planera matlistor....

sannanruokakassi1Recepthäftet kommer på finska, men även jag som inte är någo extra på vårt andra inhemska klarade av recepten galant. 

sannanruokakassi2Så spännande att packa upp då kassarna kom!

sannanruokakassi3Så mycket bra mat! Massvis med grönt som ni ser. Och högklassiga produkter. 

sannanruokakassi4Veckans favorit, sesampanerade nuggetar. De här tänker jag absolut laga fler gånger.


Tänk om jag sku vara gravid igen

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.01.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Lillasyster är nu 1 år och åtta månader. När Hubbe var lika gammal var jag redan gravid igen. Då kändes det så rätt. Att han var så stor. Nu känns Lillasyster ännu liten. Och jag så inte färdig för det. Att ha två barn är nog dubbelt fler än att ha ett. Det har jag konstaterat rätt så många gånger. Men nu känner jag det liksom ännu mer. Att nu vara gravid och orka med två små!? För att inte tala om två små plus en baby några månader bort. Nej. Hur ljuvliga barnen än är så är denna familj nog inte redo för fler. Frågan är nu sen bara när man är det?! Eller om man är det någonsin?! Det känns som att det alltid är lite olägligt. Eller om det skulle vara lägligt så kanske det inte blir så. Man vet aldrig hur det blir. 

Man skall aldrig säga aldrig. Men just nu känner jag nog inte att jag vill ha en baby till. Det känns skönt att vara tillaks på jobbet, om än för bara tre dagar i veckan. Det känns så skönt att äntligen ha lite "större" barn. Man kan fara iväg utan hela arsenalen av blöjor, extra kläder, tuttflaskor och skötunderlägg. Det räcker liksom med en blöja i fickan. Det är så härligt att man inte behöver se efter dem hela vakna tiden utan att de faktiskt kan leka lite ensamma på sitt rum utan att man är där och man vet att det går bra. Med en baby till skulle man ju inte få njuta av de här med större barn på samma sätt. 

Även om jag kanske inte insåg det just då, så var det nog rätt tungt då Lillasyster var liten och Hubbe bara drygt två år. Visst gick det ju. Men det skulle nog ha gått lättare ifall syskonet hade varit äldre. Så är det bara. Eftersom jag alltid utgår från worst case scenarion så känns det "lätt" när de värsta inte sker. Men nu i efterhand så kan jag nog se tillbaka på Lillasysters första år och konstatera att det var rätt så svettigt där mellan varven. Så nej, nu tänker jag nog vara lite ego och njuta av de barn jag har. Babyfariken hos oss håller stängt, tillfälligt eller för gott, det får framtiden utvisa.

1mageFast det är ju nog fint med en gravidmage. Jag har båda gångerna trivats med att vara gravid. Förutom illamående då. Och foglossningen!


Frihet och saknad

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.01.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jobbstarten har gett mej betydligt mera frihet. Jag är nu mycket mer bara Hanna än Mamma vilket är väldigt välkommet. Jag njuter av att få vara mej själv, göra saker ostört och kunna röra mej mera fritt. Igår var jag till exempel på after work med två vänner som jag inte sett på månader. Härligt att kunna göra sådant en vanlig onsdag! Det har ju inte hänt på typ två år. 

Men samtidigt så ger ju friheten och den ökade egentiden betydligt mindre tid med barnen. Och det är ju inte alltid så roligt. Igår till exempel så sov de när jag kom hem vid åttatiden. Och jag hann se dem kanske 20 minuter på morgonen innan jag stack iväg till jobbet. Jag som varit med dem så gott som 24/7 i nästan två år. Så det känns ju det också, men på ett mindre skönt sätt. Tur Hubbe hostade lite igår kväll och vaknade så jag fick gå in och krama honom lite. Och i morse pussade jag nog dem några gånger extra innan jag sprang iväg till bussen.

För att inte tala om det dåliga samvetet när jag plötsligt märker att jag inte saknat dem. Igår hade jag så mycket på jobbet att jag inte ens tänkte på Lillasyster på hela eftermiddagen. Och så kände jag mej dålig för det! Tror att det är för att det inte var jag som lämnade. Så då glömmer jag liksom lite att de är på dagis. Eller inte glömmer jag, men det är i alla fall inte hela tiden i mina tankar. För lämningarna går inte ännu riktigt smärtfritt. Hon är väldigt ledsen när hon kommer till dagis. Och även om jag vet att det är normalt och övergående så är det ändå inte kul. Tur Maken kan sköta det. Jag får möta glada barn på eftermiddagen istället.  

IMG 9492Gårdagens aw på Teatteri med fina vänner. Utan barn!


4-års kalas

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.01.2017 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Om exakt en månad har vi en fyraåring i huset. Fyra år verkar också vara den magiska ålder vid vilken man börjar ordna kompiskalas här i våra trakter. Väldans roligt tycker både Hubbe och jag. Jag har börjat planera lite smått, men det mesta är ännu öppet. Vi har till exempel inte helt bestämt hur många vi bjuder. Men absolut inte hela gruppen! Det blir för många. Troligen blir det de som han leker med mest och som är just i samma ålder, om jag räknat rätt och inte glömt någon (måste nog ännu dubbelchecka med dagispersonalen!) så blir det cirka 5-6 gäster plus Hubbe och Lillasyster på kalaset. Och jag tänkte skriva på inbjudan att också en förälder är välkommen om det känns att man vill ha det så. En tre-fyra åring kanske aldrig ännu varit hos någon främmande ensam så är det första kalaset kan det vara tryggt att ha en vuxen med.

Eftersom barnen ännu är så pass små tror jag att vi kommer hålla det mesta väldigt enkelt och low key. Snurra flaskan och öppna paket, lite saltigt småplock, glassbuffé och fiskdamm typ. Kanske någon liten lek om det verkar finnas intresse. Hubbe önskar sej legokalas. Så lite legobygge skall vi försöka få in. Hittade roliga små instruktioner till figurer av grundbitar på pinterest. Vad har ni som har mer erfarenhet av barnkalas hittat på?! Kanske sätta knorr på grisen, eller är det för svårt för tre-fyra åringar?!

Nu då vi var på det första kompiskalaset förra veckoslutet blev väntan väldigt lång fastän kalaset började redan klockan tre. Men eftersom Hubbe råkar ha födelsedag på en lördag i år så tänker vi hålla kalaset på den riktiga dagen. Och jag tror att jag tänker sätta tiden till redan klockan 11. Annars kommer nog mina nerver försvinna i väntan på att kalaset skall börja... Och en och en halv timme tänker jag att är tillräckligt för fyraåringar att kalasa. I något skede funderade jag till och med på att hålla släktkalaset samma dag senare på eftermiddagen, men det blir nog för mycket för barnen. Så det tar vi nästa dag. Grymt kalasveckoslut blir det i vilket fall som helst! Här några bilder från tidigare kalas.

kalasNär Hubbe fyllde två var det traktorer som gällde! Muffinsen har jag bakat enligt Dannis recept. 

kALAS1Sugarpaste blir det dock inte i år. Eller något år någonsin mer förresten... Det har jag lovat mej själv!

kalas6 tileFiskdamm är perfekt att ha under vår trappa. Det har vi redan testat tidigare

piratkalasjakeIfjol hade vi piratkalas. Här ser ni huvudpersonen Jake.

piratkalasmat3 tileDå bjöd vi på piratkladdkaka, chokobollar och cupcakes.

1 ar2Skumppa blir det nu kanske inte på barnkalaset... Men nog till de vuxna på släktkalas! Då blir allt ännu roligare.

1 arkakor horz

Och så här såg det ut när Lillasyster fyllde ett år. Keylime paj, raw chokobollar, samma cupcakes som alltid och raw jordgubbskaka. 

12kalas4Pompoms är också ett måste när det skall ordnas kalas! Som tur har jag sparat redan en massa olika storlekar och färger som jag pysslat tidigare så det är bara att gräva fram dem när det närmar sej.


De senaste dagarna i punktform

Skrivet av Hanna Stigzelius 24.01.2017

Kategorier:

Jag började på detta inlägg i söndags, men nu är det redan tisdag. Så var har vi riktigt gjort sedan förra torsdagen då, när jag nu helt klart inte har tid att blogga?! Jo bland annat det här:

♥På fredag var jag ute och äta med jobbet på Muru. Det var både gott och trevligt. Inte så illa att avsuta sin första arbetsvecka på det sättet.

♥Hubbe och jag har varit på hans första kompiskalas. Det var spännande och roligt minsann. Paket, glasskaka, fiskdamm och lek. Snart är det hans egen tur att ha kalas! Om en månad har nämligen vi en fyrå åring i huset. Också Mamma är ivrig över att få fixa kalas. Nånting jag älskar!! Legokalas är det han önskar sej... Hm...

♥Söndagsförmiddagen spenderades på det nya Hoplop i Gräsviken. Till och med jag tyckte det var riktigt roligt. Fräscht, stort och en massa att göra. Eftersom vi var där direkt klockan tio när det öppnade så var det dessutom inte så mycket folk. Orsaken till att vi for till Hoplop var att Hubbe fick sin tionde stjärna i en belöningsschema jag fixat. En ny stjärna varje gång man smakar på något nytt man inte ätit förut.

♥På lördagen dammsög Hubbe och jag hela huset. Hubbe har blivit så duktig på att dammsuga! Han vill alltid hjälpa till. Så jag låter honom dammsuga medan jag plockstädar det sista och sen tar jag själv snabbt lister och hörn där han missat. Sjukt bra med städassistent!

♥Stickat och tittat på Netflix. Min senaste obsession är Gilmore Girls. Har aldrig kollat det innan, men jag älskar det. Så bra personer och dialog. Mitt nya stickprojekt är också snart klart så då skall ni få se.... Måste väl se några avsnitt ännu men sen!

♥Varit på söndagsmiddag hos Svärföräldrarna i deras "nya" lägenhet. De har flyttat undan rörremont och bor nu superfint i Hagalund. Så skönt att slippa laga mat själv dessutom. 

♥Igår hade jag en riktig måndag! Söndrade ett glas och vår kaffekanna. Tappade kaffemurun på golvet. Min telefon fick sej en spricka i glaset och allt var lite motigt i största allmänhet. Som tur hade jag mina syrror med syskonbarn hos oss för att pigga upp mej lite i alla fall. 

♥Idag har vi inte gjort nåntingt?! Och klockan är redan ett. Jag har inte ens hunnit bädda sängen. Och jag hann först just dricka kaffe!? Och jag lovar att jag inte slöat. Tiden bara går när man är hemma. Det enda man hinner är typ att tömma diskmaskinen och klä på sej så skall man laga lunch. Och så skall man städa igen. 

Lively3

En liten rutchgif på Maken och Hubbe som åker den häftiga vulkanen på Hoplop! Den var på riktigt skrämmande. Jag fick halvt höjdskräck när jag prövade.

hoplop1Gårdagens måndagslunch tillsammans med systrarna. Rödbetsgetostsallade med hönafileer. Hubbe håller sej till sin pasta rouge han...


Min senaste granola

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.01.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Frukost för mej är till och med så viktigt att det till och med finns en egen kategori med frukost-tips här på bloggen. En av mina favo-frukostar är grekisk yoghurt med granola. Helst lagar jag min granola själv. Det är så enkelt och då får man den precis som man vill ha den. Just nu vill jag har en sådan utan kolhydrater, men med mycket smak, nötter och crunch. Här är recept på den jag gjorde nu senast. 

Hannas halvtimmes granola utan kolhydrater:

4 dl hackade nötter och mandlar ( jag tog 2dl hackad mandel och 2dl hackade cashewnötter) 
3 dl frön (jag tog 1 dl solroskärnor, 1 dl pumpakärnor, 1/2 dl sesamfrön och 1/2 dl hela linfrön)
1 dl kokosflingor
1 msk malen kardemumma
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl vatten
1/2 dl kokosfett, smultet
1 msk honung (om man vill, kan också lämnas bort)

Angående nötter och frön så kan man variera mängderna helt hur man vill, bara man totalt har ungefär rätt mängd (totalt 7dl). Kanel och kardemumma är också "frivilligt" och man kan lämna bort den ena eller båda, beroende på vad man har hemma eller tycker om. 

Blanda ihop allt i en skål och häll ut på bakplåtpapper på en plåt. Rosta i ugnen på 150 grader cirka en halvtimme. Rör om med cirka tio minuters mellanrum. Var speciellt försiktig på slutet så granolan inte bränns!

Efteråt kan man ännu tillsätta torkade bär som t.ex. gojibär eller frystorkade hallon, kolla bara att de du väljer inte har tillsatt socker om du försöker undvika sånt. Förvara i en burk med lock efter att granolan svalnat. Perfekt att äta med yoghurt på morgonen. Eller med sked direkt ur burken om man blir sötsugen... 

1granolaMmm. Perfekt frukost. Eller till och med lättlunch hemmadagarna...

1granola1Kanelen och den rostade smaken gör den här bara så god. 

 


Jobbkläder

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.01.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

En av de grejer jag gillar med att återvända till jobbet är att få lite mer tid och orsak att sätta tid på mej själv, mina kläder och min stil. När man skall på jobb känns det liksom inte okej att komma med noppiga tajts, oborstat hår som tvättades förra veckan och Uggs. Sådär som jag annars känner mej helt okej med att gå klädd då jag är hemma med andra ord. Förra veckan la jag en beställning på lite nya jobbkläder till mej själv. På mitt jobb har vi ändå inte någon speciell klädkod och eftersom jag inte har att göra med våra kunder, annat än per telefon och mail så behöver jag inte se super prudentlig ut. Men jag vill gärna känna mej lite fin och proffsig. Det ger mej jobbsjälvförtroende. Nåt jag absolut kan behöva efter mina år hemma. Så därför har jag skaffat lite nya plagg. 

Mest klär jag mej i jeans och någon skön kofta. Snygga, mer klädda blusar gillar jag också. Men helst inte skjortor, det blir för stelt. Och jag hatar att stryka! Jag är rätt frusen av mej och har några sjalar på jobbet att dra på mej om jag får kallt. Snyggare skor gör också mycket tycker jag. Enkla vardagsklänningar hör också till de plagg jag gärna har på jobbet. Gärna i svart eller mjuk bomull. Den här modellen från VILA har jag flera klänningar av, så snygg och skön. Lite bekväm av sej har man väl ändå blivit under åren som hemmamamma.... 

En ny jobbväska skulle jag gärna ha. Jag har nog en gammal svart Longchamp som får duga, men drömma kan man alltid. Det skulle ju vara kul med en ny nu efter åren med skötväska... Den måste vara tillräckligt stor för lunchlåda, bussbok, neccesär och andra dagliga nödvändigheter. Men ingen mega väska behövs. För en gångs skull behöver jag ju inte släpa på smoothiepåsar, blöjor och extra omgångar! En klassiker i svart läder är det jag helst skulle ha tror jag. Eller så en monogramväska från Marlene Birger, fast de börjar väl ren bli lite ute?!

 

 

hanna på jobb2

 

Skön och snygg skjortklänning med tajts skulle passa perfekt på jobbet enligt mej! Den svarta stickade klänningen är också väldigt jag. Klocka är både praktiskt och snyggt för att hålla koll på mötestider och dagishämtning. Sjalar är ett måste för mej som frusen. Snygga svarta boots passar till vilken outfit som helst. Clean Skin är min favoritdoft, äntligen har jag en orsak att använda parfym igen! Den här blågrå Hunkydory-tröjan ser perfekt ut, skön och snygg. Marlene Birger väskan har länge varit på min önskelista, är den den ultimata jobbväskan?!

hanna på jobb1

 

Blusar och koftor med sköna snygga jeans och boots och vips är man redo för jobbdag. På övre raden: Svart enkel blus med knappar från Custommade, mörkblå med knyt från Custommade och vit blus från Second Female. Alla tre på superrea! Nedre raden kofta från Odd Molly, grå kashmirkofta från Day och klassisk blå Benettonkofta i ylle. Jeansen är från Calvin Klein och stövlarna från Ecco

hanna på jobb

 

Rosa sjal piffar upp vilken outfit om helst. Jag drömmer om att ha snyggt lackade naglar varje dag, kanske jag börjar med det nu denna vår?! En snygg kappa att ha på vägen till jobbet skulle jag också gärna ha. Gillar den här enkla med knyt. Just en sån här svart klänning har jag, perfekt jobbplagg! Den här väskan skulle också funka perfekt för mitt behov, snygg är den också, och på rea! Denna svarta klockan gillar jag också, den har dessutom bra pris. Liksom läderbootsen. Och Sophie by Sophie armbanden har jag drömt om redan i flera år...

OBS! Alla linkar i inlägget är reklamlänkar!


Mosigt

Skrivet av Hanna Stigzelius 19.01.2017 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Så var den första nya vardagen till ända. Och jag känner mej rejält mosig i huvudet. Morgonen började med en liten chock, nämligen väckarklockan! Har inte haft på väckning en enda gång sen jag köpte ny telefon i juni tror jag, så jag först då den ringde fattade jag inte ens vad det riktigt var som hände! Man vaknade ju ganska så effektivt i alla fall.

Idag hjälpte jag Maken med morgonrumban, eftersom han skulle vara samtidigt på jobbet som jag. Så vi for tillsammans till dagis med plupparna (Hubbe var totalt feberfri hela onsdagen och mår som tur mycket bättre!). Väl där blev Lillasyster riktigt ledsen. Hon ville inte alls stanna på dagis. Och mitt mammahjärta brast. Så i tårar gick jag sen mot bilen. Som tur hade hon haft en bra dag, trots den ledsna starten. Mycket bättre än igår, då hon varit ledsen emellanåt. Men imorgon tänker jag inte lämna på dagis. Bättre att Ironman-maken gör det. Inte för att han nu tycker det är roligt heller när hon är ledsen förstås, men han tar det ändå bättre än jag...

På jobbet kände jag mej mest yr och vilsen. Jag har inte ännu fått lösenord till alla program och system så det är inte så mycket jag kunde göra heller. En massa nya kollegoratt lära sej namnen på och ännu mera nytt att läsa och pränta in. Närmare 300 e-post meddelande att sortera och massvis med gamla grejer att försöka komma ihåg. Men men, en del kändes redan som att det åtminstone finns någonstans långt bak i ryggmärgen om jag riktigt anstränger mej. Så snart känner jag väl mej som hemma igen. 

Men kvällen blir ju nog kort de dagar man jobbar! Medan jag lagade mat och sedan städade köket efter maten så tittade barnen på Pikku Kakkonen och Buu-klubben. Sedan hann vi med några pussel och ett par böcker i soffan innan kvällsmaten. Och så var det redan tutidags! Det känns som att jag knappt kramats med Lillasyster idag. Men men, kanske jag vänjer mej med det också. Eller så måste jag kramas ikapp med dem på veckoslutet!

bloggveckanSom tur (?!) var jag så busy på jobbet att jag inte hann känna efter hur mycket jag saknade min lilla skoälskande Fröken.


Inte riktigt enligt plan

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.01.2017

Kategorier:

Jaja, det går ju inte precis alltid som man planerar när man har barn. Jag är inte på jobbet jag. Istället vabbar jag med en sjuk Hubbe. Igår kväll började febern stiga och slutade inte förrän han darrade i min famn och hade över 39 grader. Och just idag hade Maken superviktigt kundbesök på jobbet utomlandsifrån så det fanns liksom inga alternativ. Känns väldigt snopet, även om jag förstås inte kan göra något åt saken. Lillasyster fick åka till dagis för några timmar i alla fall. Hon var ju pigg och glad som bara den hon. Och eftersom mjukstarten nu kan förlängas lite iom med det här så är det bara bra. Fast hon var lite ledsen när jag gick... Knip i mammahjärtat minsann! Fast de skulle modellera och sedan gå ut så jag vet att hon kommer ha roligt. Här hemma blir det glass och netflix hela dagen. Kanske jag själv hinner fixa undan några to do:es själv också om jag har tur. 

sjuklingenNär man är sjuk får man titta på så mycket Netflix som man vill, det är sen gammalt. Just nu tittar Filuren på "Landet för länge sedan" film.