headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna april 2018

Fler tips för en lyckad vappenfest

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.04.2018

Kategorier:

Mitt recepet på vappenmunkar fick ni redan igår. Men eftersom vi faktiskt ordnat vappenfest  de senaste 6 åren så tänkte jag dela med mej av ytterligare några vappenpartytips. För nu är det ju sannerligen inte många dagar kvar till dagen D. Vappen är en högtid jag verkligen gillar. Kanske för att det är så kravlöst och härligt när allt blir vårigt och ljust igen. Redan som barn gillade jag vappen. Och då var det faktiskt väldigt ofta så att det var mina föräldar som ordnade fest. Och på första maj åkte vi alltid in till Kajsaniemi varefter vi var bjudna på sillis till Mammas och Pappas bekanta. Fina barndomsminnen minsann... Men vappentips var det ju jag skulle blogga om.

vappenfest1

Ballonger hör vappen till. Helst vill jag ha en egen vappenballong. Men nu sen barnen kom så har jag inte köpt en egen på flera år... Men kanske i år?! 

Som så många tidigare år skall vi alltså ha vappenfest hos oss på bakgården. Ända sedan vi flyttade hit till radhuset har vi haft vappenfest. Vi har ofta kört enkelt koncept så att alla hämtar med sej bubbel och något att slänga på grillen. Så har vi sen bjudit på sallad till grillet, snacks och något sött. Så det här är absolut tips nummer ett. Be gästerna hämta med sej mat till grillen, kött, grönsaker eller likanande. Och fixa själv sallader. I nästa inlägg kommer ni hittar recept på två supergoda vappen sallader som passar utmärkt till grillat. Till efterrätt fixar ni antingen munkar själv eller köper färdiga. 

vappenfest2Stå själv för salladen emedan gästerna fixar det som skall grillas. Så behöver du inte jobba ihjäl dej för festen, eller ruinera dej. 

När det kommer till vappenfestattiraljer och pynt så är det ganska enkelt att få till rätt stämning. Jag säger bara papperssugrör och serpentiner. Med det kommer man långt! Jag har redan en liten samling serpentiner, för jag brukar passa på att köpa då jag ser några speciella och fina. Jag har haft silverserpentiner, princess-serpetiner, hjärt-serpentiner och de klassiska färgrgranna. Jag brukar också glatt pynta gästerna så de passar in i vappenstämningen. Papperssugrör i härliga färger piggar också upp och funkar samtidigt som håll ordnin på vems glas är vems dilemmat! Barnen gillar förstås också sugrören. Och att dricka mjöd eller skumppa ur färggranns sugrör känns extra festligt. 

vappenfestFörutom serpentiner så samlar jag också lite grann på papperssugrör... heh. De här kommer bland annat från Teippitarha, Tiger och Confetti.

Det tredje tipset är att se till att det finns underhållning för barnen. Ja förutsatt att det finns barn med på festen då förstås. Det här minns jag speciellt från min egen barndom, att Mamma alltid försökte hitta något speciellt till vappen. Vi hade långa ballonger man kunde knyta djur av. Och ballonger som man skulle släppa så flög det med ljud minns jag från ett år. Själv har jag satsat på såpbubblor och vappentutor de senaste åren. En egen såpbubbelflaska per barn är bra (och de kostar typ 0,50 cent st) plus en stor flaska påfyllning om du inte blandar eget. Få se vad vi hittar på i år?! Sånt där snöre så man kan blåsa megasåpbubblor skulle kunna vara coolt?! Det säljs ju vappenkrääsa i så gott som varje butik så nåt underhållande hittar man säkert, men man måste väl akta sej lite för att köpa det värsta billiga plastskräpet som går sönder fem sekunder in i festen, för av det blir knappast barnen särskilt nöjda...

vappenfest5För två år sedan var sonen och gudsonen så här Vappenfina med tutor och såpbubblor. Hoppas vi kommer kunna vara ute i år igen. Ifjol kom det snö så vi måste trängas inomhus hela kvällen...

 


Fixa hemlagade munkar till vappen

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.04.2018 | 1 kommentar(er)

På måndag är det valborgsmässoafton, eller vappen. Till Vappen passar det utmärkt att bjuda på något gott till grillfesten eller picnicken. Den allra bästa vappen-godsaken är självklart hemlagade vappenmunkar. Sådana har jag kokat flera år. Det är egentligen inte svårt. Men ganska hett, osigt och omständligt med den varma oljan och allt socker överallt. Så småbarn skall gärna hålla sej borta från köket när det vankas munkkokning. I år blir det nog knappast några munkar lagade i vårt kök, eftersom jag jobbar på själva vappafton... Men jag tänkte ändå dela med mitt recept. Ifall det finns någon annan som är sugen på att testa. Jag lovar dej att du knappt ätit något godare!

Hannas vapp-munkar, ca 30 stycken:

2½dl mjölk
25g jäst
1 dl socker
½ msk kardemumma
1 ägg
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl
75g mjukt rumsvarmt smör

2-3 bitar kokosfett/ ca 1 liter matolja till kokningen
socker att rulla munkarna i

Gör så här: Värm mjölken till fingervarmt. Smula och rör i jästen. Sätt i sockret, kardemumman, ägget och saltet. Rör och knåda i mjölet lite i taget. Sätt i det mjuka smöret mot slutet. Knåda till en fast men ändå relativt lös deg. Låt jäsa en timme under en bakduk. Dela degen i ca 30 delar och rulla dem till små bollar. Låt bollarna jäsa ytterligare 15 minuter. Värm sedan upp kokosfett eller olja i en kastrull. Ha ett lock bredvid OM det skulle börja brinna så du kan släcka elden med locket. Det har nog aldrig hänt mej, men så har jag lärt mej att man skall göra när man skall fritera. Testa med en bit ljust bröd eller en liten bit av degen när du tror att oljan är tillräckligt het. Biten skall snabbt börja mörkna om den är tillräckligt varm. Om du har en termometer skall oljan vara mellan 170-180 grader.  Fritera munkarna i omgångar ca 2-3 minuter per sida. Låt rinna av en stund på dubbla hushållspapper och rulla därefter i en tallrik med strösocker. 

Munkarna ätes färska, helst samma dag! Sätter man dem i en påse till nästa dag blir det bara klidd och kladd. Som tur är munkarna så goda att det inte är några problem att äta upp dem. 

munkartivappenMmm. Mumsigaste munkarna.

munkartivappen1Inte hälsosamma någonstans, men så goda att det inte gör något.

munkartivappen2Jag riktigt grämer mej att jag inte kommer hinna fixa munkar i år. Fest skall vi nog ha, men hemlagade munkar får gästerna nog tyvärr inte...


Tre goda saker

Skrivet av Hanna Stigzelius 26.04.2018

Kategorier:

Blev utmanad av Lotta att fylla i en lista redan för över en månad sedan. Men glömde lite bort det då, hups. Men tänker att bättre sent än aldrig. Och listor är ju alltid kul! Så here we go. 

Tre goda saker i min dag

Frukost, dagens viktigaste mål. En god frukost gör så mycket. Jag försöker alltid ta mej lite extra tid och äta god frukost. Favoriter är bland annat quinoagröt, yoghurtbowls eller bara yoghurt med bär och granola, avokadosmörgås eller övernattengröt de dagar jag åker iväg tidigt till jobbet. 

Ljuset gör så mycket för min ork. Det är så härligt nu då både kvällar och morgnar är ljusa. Att gå ut känns lätt och ledigt. Att stiga upp är knappt något problem. Det enda som måste fixas är att jag måste leta fram mörkläggnigsgardinerna till barnens rum. Jag märker att de också påverkas av ljuset, genom att ha svårare att somna om kvällarna.

Kramas med barnen, det gör jag varje dag. Jag älskar att få snusa in näsan i deras nackar. Krama dem hårt eller klia dem på ryggen när de skall somna. Det gör mej lycklig varje dag.

Tre goda saker om mig

Min starka självkänsla o mitt positiva sinne. Jag är glad för det mesta och ser det mesta ljust. Jag har lätt för att se saker positivt, så har jag alltid varit. Men jag är också noga med mina tankar och har läst en hel del om attraktionslagen och hur vi kan påverka våra liv genom våra tankar. Så jag jobbar också aktivt med det alltid när jag hinner. Självkänslan har jag mina föräldrar att tacka till största del, även om jag nog tror att jag är stark också naturligt i mej själv. Men det har liksom bara blivit framhävt tack vare min uppfostran.

Att jag är en bra vän. Jag försöker hålla kontakt med många av mina vänner, hör av mig via wattsup eller messenger. Ordnar lunchdejter, middagar och fester. Alltid är det sannerligen inte lätt, så busyga liv som vi alla lever mitt uppe i karriärer och småbarnsrumbor. Men jag tycker i alla fall att jag är bra på att vårda många av mina väninnerelationer. Minst en gång i veckan, oftast flera, träffar jag vänner. Det ger mej energi!

Min kreativa ådra tycker jag också om. Alltid blir det inte just som jag tänkt mej. Men ofta blir det ganska bra. Det är roligt att skapa nytt. Göra något helt unikt. Dessutom är det samtidigt terapeutiskt och avslappnande att sy, sticka, måla eller pyssla. Jag är också glad över att jag verkligen tar mej tid till att skapa nu som då, även om jag kanske inte alltid egentligen skulle ha tid och borde prioritera annat "viktigare".... 

Tre goda saker i livet

Skumppa med vänner. Finns det något bättre. En AW på stan efter jobbet. Eller bara en ljum kväll på bakgården på vår terass. Det är dessutom extra festligt nu då jag har mina underbara champagnekupor som jag fick i födelsedagspresent. När man dricker skumppa ur dem känns livet ganska så gott. 

Att vara ensam hemma. Okej nu i och med sjukledigheten har jag fått vara rejält mycket ensam hemma. Men så där vanligen till vardags hör det inte till något som händer varje dag. För även om jag är social och får energi av att umgås med andra. Och även om min familj är underbar. Så är det bara så skönt att få vara ensam hemma nu som då. 

Att resa och se nya platser. Resande är något jag älskar. Och något som jag är glad att vi lyckats upprätthålla på en rätt så bra nivå även sedan vi fick barn. Lika mycket resande som före barnen har det kanske inte blivit. Men att vi ens kommer iväg och ser nya ställen flera gånger om året tycker jag är härligt. Om några veckor skall jag på systraresa över ett veckoslut med syrrorna. Och i höst skall vi åka hela familjen till Italien! 

Tre goda saker i året

Sommarsemestern. Den ser jag redan fram emot. Tre veckor blir det för mej i år. Största delen kommer säkert spenderas i skärgården hoppas jag. Fast egentligen är sommaren nog också härlig fastän man inte har semester. Grillmat, utekvällar på terassen, cykelturer, jordgubbar och veckoslutsturer till landet.

Julens förberedelser. Jag är så en julmänniska. Jag älskar att pynta, stöka, julpyssla och köpa julklappar. Det finns faktiskt ingenting som jag inte gillar med julen. Helst vill jag njuta hela december, så att man ökar pynt och stämning lite grann allteftersom. 

Min födelsedag och morsdag. Jag älskar att bli uppvaktad. Jag älskar också presenter. Så därför är de här dagarna perfekta. Borde man månne börja fira också sina halvårsfödelsdagar? Och morsdag kanske en gång i månaden?

Tre goda saker i bloggen

Allt jag lär mej via bloggen. Jag skulle nog aldrig lärt mej så mycket om fotografering och redigering om det inte varit för min blogg. Nu är jag ju sannerligen inte något proffs, men ju mer man fotar destu bättre blir man, så är det bara. Och har man en blogg måste man fota hela tiden. Kodande, widgets och annat datastuff har jag också gjort en del. Jag har kanske inte helt lääärt mej grejerna men via googles hjälp har jag klarat det ändå. 

Dokumentationen är också härlig att ha. Tänk att ha som ett dagboksarkiv med ens tankar och idéer från de senaste 8 åren. Det är det inte alla som har. Ibland fastnar jag i mitt arkiv när jag läser gamla inlägg. Om barnen och vår vardag då vi var mindre. Om pyssel jag typ glömt bort att jag gjort. Eller bara för mina recept. Jag googlar alltid min blogg plus det receptet jag skall laga för att komma ihåg hur jag gjort nån rätt. 

Att den får mej att vilja vara kreativ. Även om ja inte känner någon press att varken blogga eller pyssla så peppar den ändå mej till att skapa mer. För att kunna inspirera på samma sätt som jag inspireras av något kreativt på insta eller pinterest. Att den ger mej den där extra puffen som jag kanske inte annars skulle ge mej för att bara göra något. 

Tre bloggar

Utmanar ingen speciell utan istället alla som vill och har lust! Fyll i listan, den är kul.

bloggjagpabakgardenTre rynkor i pannan har jag också tydligen. Det passar ju in i listans tema. Men som tur gör rynkorna mej inte nåt. Jag är väl rätt så fin ändå, för min självkänsla är det inget fel på.


Min egen lilla löputmaning eller "panik beach 2018"

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.04.2018

Kategorier:

Jag har varit på lenkki ikväll. Det var varken långt, snabbt eller särskilt angenämt, men det blev åtminstone av. Äntligen säger jag bara. Den gångna vintern har sannerligen inte varit någon fröjd då det kommer till motionsfronten. Förutom lenkkin med syrran nu i söndags, var min senaste springtur i oktober!! Och jag tror jag varit bara en gång på måndagsjumppan också sen dess. Det är minst sagt bedrövligt i hur uselt skick jag är just nu konditionsmässigt. Och lite rymmas i byxorna-mässigt också. Fast sånt får man väl inte skriva. För då hetsar man till bantning och propagerar för osunda ideal... Men så är det i alla fall. Jag känner mej inte riktigt bekväm just nu. Vare sej med min vikt eller min kondis. Så nu gäller det bara att skärpa sej. Fast det är förstås lättare sant än gjort. I alla fall när det kommer till mej. Men två springturer på under en vecka är sannerligen en bra start. 

Mitt mål är att springa minst en gång i veckan, alla veckor fram till midsommar. Helst fler per vecka, men en är i alla fall uppnåeligt och väldigt realistiskt. Sätter jag två eller tre gånger som mål vet jag att det inte kommer att gå någon av veckorna. Och för mej är det viktigt med mål som kan nås. Jag funderar också på att sockerstrejka samma tid. Men jag är inte heelt säker på om jag är mentalt tillräckligt stark och motiverad för det ännu. Jag får se hur det här med löpandet artar sej. För mej brukar det gå så att om jag börjar motionera mer, så börjar jag liksom automatiskt äta bättre och hälsosammare. Jag vill hålla upp den goda feelisen med bra mat. När man har endorfinrush efter springtur blir man inte ens sugen på choko. Nånting jag lätt blir sugen på om kvällarna så där annars...

Så heja mej! Beach 2018 är väl lite för sent ren. Så jag satsar på allmänt bättre flås och mående istället. Och att mina favoritbyxor skall sitta lite bekvämare om nån månad kanske?! 

IMG 3283Just och just 4 km blev det ikväll. På 30 minuter. Så inte någon snabb eller lång tur minsann. Men huvudsaken just nu är nog bara att jag springer, att det blir av!

IMG 3284Jag var rädd att jag skulle få kallt ikväll, det var bara 7grader ute. Men som tur blev jag varm och flåsig ren efter några hundra meter så det var inget problem....


Vårönskningar

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.04.2018

Kategorier:

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar.

Det är inte bara barnen som behöver lite våruppdatering i sina garderober. Jag själv skulle inte ha något emot att klicka hem lite nytt till mej själv med. Allt känns ju så dammigt och trist nu i vårsolskenet. Och även om jag inte växer så kläderna blir för små, som barnen, så slits ju kläder faktiskt. Speciellt ett par nya solglasögon för säsongen, samt ett par snygga byxor skulle jag nog behöva. Och coach-parfymen har jag doftat på nu i snart ett år, varje gång jag hittar mej själv på en parfymavdelning är det den som är min favorit. Cleanparfymen jag fick av barnen till morsdag ifjol är dessutom nästan slut!

minavaronskningar

1. Solglasögon i just den här modellen gillar jag. Klassiska men med tvist. Just de här är av märket Han Kjopenhavn. Bra prisklass dessutom!
2. Jag älskar ju puderrosa, men har ändå bara svarta väskor! Den här skulle från DKNY vara ett perfekt komplement i min väsksamling. Och nu då barnen dessutom är större och man inte behöver bära med sej halva barnen skulle en liten handväska komma till användning. 
3. Snygga sköna blusar att ha på jobbet har jag visserligen en hel del. Men den här gillar jag ändå och man kanske int ha för många?! Just min stil.
4. Jag har aldrig haft så sköna byxor som mina jeans från MosMosh. De är verkligen något helt annat! Testar du så lovar jag att du inte ångrar dej. Den här modellen är dessutom nedsatt just nu med -20%. Väldigt stark villhöver på dessa!
5. Jag har pärlor i öronen varje dag. Älskar de klassiska med dem. De här lite större från Snö och Sweden är just i min stil. Variation förnöjer, även om variationen inte är såå stor...
6. Den här parfymen har jag doftat på och längtat efter redan i ett år. Den doftar så gott! Fräscht och lyxigt på nåt sätt!
7. Drömjackan från Tommy Hilfiger. Hur snygg är inte den här alltså?! Just nu nedsatt med -50%.


Tillbaks i ekorrhjulet

Skrivet av Hanna Stigzelius 24.04.2018

Kategorier:

Sen igår är jag tillbaks på jobb. Det går men visst känns handen ännu, och ont gör det lite emellanåt. Fast det är säkert bra att använda handen så den inte blir helt styv och försvagad. Såret är nu helt läkt, men har ännu några hudflikar kvar som fastnar i kläder och dylikt så jag har ännu använt plåsterlapp på dagarna. Det är förstås helt kul att vara back in business. Men mindre kul med allt annat runt omkring som genast hopar sej. Tvättberg som växer och funderingar över när man ens skall hinna till butiken?! Dessutom drabbas förstås vårt dagis av utmarchen imorgon. Som tur har Maken flexibelt jobb och kan jobba hemifrån. Så verkligen ekorrhjul och realitycheck direkt. Inga fler långsamma hemmadagar eller kaffe i solen på bakgården. Tänk så skönt det skulle vara att vinna på lotto och få vara hemmadrichande lyxhemmafru för alltid. 

IMG 3269Klassisk hisselfie påväg till jobbet! Den rosa kappan fyndade jag på FB-loppis för 15€.


DIY: Legobord

Skrivet av Hanna Stigzelius 23.04.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

1legbord

Vi fick ett gammalt Ikea soffbord av våra grannar för ett tag sedan. Och jag visste direkt hur jag skulle fixa upp det. På pinterest har jag nämligen sett flera varianter av legobord. Så jag bestämde mej för att fixa ett eget. Det var inte alls svårt. Legovägplattorna köpte jag via Wish. Limmet jag använde var samma lim som jag hade till legotavlan, ett extra starkt från Clas Ohlson. Att jag nu för några veckor sedan fyndade två stolar på loppis för 3€ styck gjorde att bordet nu varit i flitig användning sedan dess. Dessutom tycker jag det är en kul inredningsdetalj på samma gång. Nånstans har jag ännu sett tips på korgar fästa vid kanten på bordet där man kan förvara legobitar i, men jag är inte säker att Ikeas kvalitet klarar av att man borrar i dem... Så jag skippar nog den idéen. Men om någon förverkligar ett likanande och använder ett stadigare bord tror jag det är en superidé. 

1legbord1En grön gräsplatta med mer plats för byggaden skulle också ha funkat bra. Men det är ju nog snyggare så här...

1legbord2Dessutom funkar det också bra som bilbana om man inte vill bygga lego.

1legbord3Vår femåring äääälskar att bygga lego. Och det byggs nog så gott som varje dag!

1legbord4Städigt barnrum för en gångs skull...


Tjejbrunch och shoppingtur på stan

Skrivet av Hanna Stigzelius 22.04.2018

Kategorier:

Vilken bra söndag vi har haft! Och den har nästan känts som två dagar då vi hunnit med så mycket. Sådana dagar gillar jag. Hubbe hade inplanerat simhallsbesök med Moster Matilda så hon hämtade upp honom lite före nio i morse. Maken åkte iväg för att fixa båten i sommarskick lite efter det. Och eftersom Lillasyster och jag inte orkade bli bara hemma och uggla åkte vi iväg för äventyr. I stan mötte vi upp Madde och lilla A för tjejbrunch. Sunn kan man alltid lita på. Och småflickorna betedde sej exemplariskt. Jag hoppas i alla fall paret, som verkade vara på dejt, som hamnade bredvid oss inte blev allt för förskräckta, haha. 

Efter brunchen strosade vi lite grann på Stockmanns. Småtjejerna visade sej vara nästan shoppingproffs och prövade minst fem par solglasögon var, speglade sej och visade varann. Så gulligt. Jag kände mej också snäll och köpte ett par glittriga rosa cientas till Lillasyster. Hon kommer vara finast och blingigast om fötterna hela sommaren nu. 

När vi kom hem från stan vimlade sedan Moster med familj och Hubbe in hos oss. Jag och syrran drog oss ut på lenkki (äntligen, min FÖRSTA för i år.. hups, men bättre sent än aldrig i alla fall) och sedan fick de grillmiddag som tack för att de tagit hand om Hubbe hela dagen. När de farit hem kom jag ihåg att städerskan ju kommer imorgon. Så istället för att lägga mej på soffan och titta på Netflix med barnen, tog jag ett svep och plockstädade hela kaoshuset. Puh. Just då vi läste kvällsaga kom Maken hem och hann säga godnatt till barnen. Sen tittade vi ännu klart på Avicii-dokumentären som vi påbörjade igår kväll. Avicii har annars också spelats på Sonos:en hela veckoslutet. Så sorligt med hans allt för tidiga bortgång!

00sondagen5Vi fick fönsterbord jeij!

00sondagen6Brunchrekommendation om ni kommer till Hfors!

00sondagen4Rätt matig brunch med mycket sallader och så. 

00sondagen7Glada typer på brunch. Fast jag borde visst ha strukit min skjorta i morse... Men men, så går det om man är lite lat...

IMG 3231Shoppingproffsen, haha.

IMG 2Hemma med nya skorna. Väldigt nöjd fröken. 


Fotoshoot på bakgården

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.04.2018

Kategorier:

Jag fick färdigt sytt mössorna och tubhalsdukarna igår. Så idag efter dagen bestämde jag för att försöka ta några bilder på mina sötnosar i sina nya sydda accesoarer. Som den erfarna Mamman jag är hade jag förstås bunkrat upp med mutor. Mina barn är tyvärr inte dem som frivilligt går med på fotoshoot så där bara. Och jag måste väl ha trott att jag blivit värsta proffsfotografen eller nåt. Jag hade liksom glömt hur det är att fota barn. För det är ju alltså nästan stört omöjligt. Fast man har mutor. Oberoende hur många foton jag knäppte så blev det liksom inte riktigt som jag hade tänkt mej. Men men. Man ser väl ganska bra hur mössorna och halsdukarna jag sydde blev i alla fall! Och det var ju ändå mitt huvudsakliga syfte med fotograferingen. 

piposhootblogg1I det här skedet var allt ännu frid och fröjd. Men jag hann inte riktigt positionera mej rätt. Att grannens grill och staketet skulle komma med i bild var inte meningen. Men eftersom jag visste att jag har ungefär femton sekunder på mej att fota så hanns nu bara inte allt med...

piposhootblogg2Jag hade också tänkt mej matchande windfleecar från Polarn och pyret på kidsen. Så det skulle se så där pupsigt och stylat ut. Men det var ju så varmt! De var ren sura för att de måste ha på sej mössorna. Kompromisser ni vet.

piposhootbloggHär ser man mössorna riktigt bra. Hubbe önskade en orange, lillasyster en lila. Och jag blev riktigt nöjd med båda dekorationerna. 

piposhootblogg33Och sååå var tålamodet slut. Kanske 45 sekunder efter den första bilden hade tagits. Haha.

piposhootblogg3Så då måste man förstås få belöning. Hubbe ville ha isglass, Lillasyster valde 4 godisar från fredagspåsen istället.

piposhootblogg4Härlig kväll! Härliga blommor. Fast den där vita krukan är inte helt vit?! Den har stått ute hela vintern så jag gissar att det där svarta kommit från snön!!

piposhootblogg6Efter mellisen blåstes det bubblor. Det är den bästa underhållningen just nu. Jag köpte en enorm flaska bubbelmedel (den röda som syns där bakom) så nu hoppas jag det håller en stund åtminstone.

piposhootblogg5Massor bubblor. Och Lillasyster springer och poksar dem där på gräsmattan. Just nu börjar jag älska att bo i radhus igen. 


Torsdagen som gick i ett

Skrivet av Hanna Stigzelius 19.04.2018

Vart förvann den här dagen?! Jag hade så mycket planer och milslånga, i mitt tycke också realistiska, to-do-listor men har inte ens fått gjort hälften. Och då har jag varit igång hela dagen. Nu är faktiskt första gången jag sätter mej ner och öppnar datorn. Nå, som tur har jag åtminstone gjort en del, även om jag trodde jag skulle hinna med mer. Kanske det bara är handen som gör mej så långsam? Eller så går tiden snabbare så här i slutet av veckan, vad vet jag. Skåpet i barnens rum är i alla fall nu genomgått. Alla vinterkläder och -skor är undanstädade. Jag har sorterat för små kläder och städar bort babyleksaker och böcker. Jag har mönstrat upp och nålat fem tubhalsdukar och två mössor som jag ännu planerar sy ikväll. Gården har fått nya vårblommor och Hubbes cykel har inte längre punktering. Och så hann jag testa på en sån där peel-off mask. Så jag borde väl vara nöjd över en produktiv dag istället för att gräma mej över det jag inte hann med... Tänk att det skall vara så svårt att svänga tanken åt det hållet. Att se det man gjort och vara glad för det, istället för att bara tänka på allt man inte hann med?! Och som tur är det också en dag imorgon. 

IMG 3163Det tog ganska så ont att riva bort masken då den torkat. Och inte vet jag nu om huden blev någå mer strålande heller... Kanske resultatet syns först om några dagar.

IMG 3169Det börjar arta sej på bakgården. Kratta och rensa i rabatterna kan jag inte riktigt göra för det gör för ont, men kanske jag kan vara projektledare på veckoslutet och sätta resten av familjen i arbete?!

IMG 3171

Två plastlådor och tre sådana här Ikeakassar med dragkedja har jag rensat ut. Mest babygrejs och vinterkläder. Men också lite av barnens mjukisar. Igår fördes två kassar med stuff till Kierrätyskeskus. Såå skön känsla!

IMG 3176Nu skall jag sy! Eller jag hoppas det skall gå med en hand, men jag tror nog det. Hubbe har beställt en orange pipo med batman. Inte kanske helt det jag hade valt själv men...