headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna juli 2018

De sista dagarna

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.07.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Jag försöker förtränga att det bara är några få dagar kvar av sommarsemestern 2018. Jag känner mej faktiskt inte alls redo att gå tillbaks till jobbet. Det fantastiska sommarvädret är ju av samma åsikt. Så jag förtränger. Och njuter det sista så mycket det bara går. Idag åker vi ut till skärgården igen. Att vara i stan några dagar var inte alls en bra idé. Det har inte kännats semesteraktigt alls, utan jag har bara kännt begynnande stress och press. Senast på måndag måste jag ha ställt om hjärnan. Att höst är bra. Rutiner är bra. Vardag är härligt. 

Men det är först på måndag....

IMG 4818Jag brukar känna höstsug när det närmar sej augusti. Längta efter rutiner och ordning och reda. Men i år känner jag det inte alls! Jag vill bara fortsätta åka båt, vara sminklös och inte fundera på nånting viktigt alls. 

IMG 4952Som tur verkar det ändå som att sommaren inte tar slut bara för att semestern gör det. Så jag måste väl bara se till att försöka ha energi att njuta även fast det är vardag och jobb!

 


Hemma och vänder

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.07.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Kalispera bloggisar! Vi är tillbaks i Finland efter en ljuvlig resa till Grekland. Sån skillnad det är att resa med barn som är tre och fem mot för ett drygt ett år sen i Thailand då de var bara drygt 1,5 och 4 år. Nu hade vi ingen barnvagn, knappt några blöjor, inga hakklappar eller grötskedar med oss eller några dagssömnstidtabeller att följa! Också jag var som en annan person. För med en tre och fem åring kan man ju på riktigt slappa lite. Och lite somelakko gjorde gott (även om jag fuskade lite lite, med lov!). Jag tror jag skall fortsätta med detoxen imorgon då vi semestern tar vid på allvar igen.

Nu är vi bara i stan för att tvätta upp alla kläderna, få dem att torka och sen packa ner allt igen. Eftersom här också har blivit sommarvärme igen så vill vi inte ödsla för många semesterdagar i stan. Nej, ut till skärgården imorgon bara! Nu väntar jag bara på att barnen skall somna så jag själv kan gå och sova. Eftersom vi hade nattflyg med byte i Stockholm är jag (som är den enda i familjen som inte sovit päikkäre idag) mer än lovligt trött! Tror jag fick ihop max 3,5 timmar sömn igår natt. Gäsp! Men det var det värt för de billiga flygbiljetterna och den superba inledningsveckan på den här sommarsemestern!

IMG 4494Det bästa resesällskapet man kan ha! De här två har varit så duktiga hela veckan. 

IMG 4562Morgnarna såg oftast ut så här. Grekisk yoghurt (of course!) med frukt. En smörgås och kaffe. Utomhus med havsutsikt! 

IMG 4521

Efter ett litet nötallergimissöde så blev vi kompenserade med nytt rum med poolaccess och jacuzzi! Tänk att man kunde ha nytta av eländiga allergier!? Vem hade trott det. Och som tur gick det inte värre med den allergiska reaktionen denna gång än en natt och en halv dag av illamående och ont i magen. 

IMG 4610Hotellet var väldigt stort och påstod sej vara 5 stjärnor. De var det nu kanske inte riktigt. Och all inlcusive maten och drycken var nu just så man kunde vänta sej (inte bra inte dåligt...). Men vi hade ändå inte mycket att klaga på och trivdes utmärkt för de behov just vi hade!

IMG 4684Eftersom flyget hemåt for först sent hann vi med en kväll i Rhodos town också. Väldigt spännande med gamla stan och lite äkta turistande för de här två efter allt hotellhäng och poolbadande. 

IMG 4695 Efter en lååång hemresa flög vi över Åland och kom äntligen hem. För att åka tillbaka dit ner till skärgården igen imorgon!


Jag har checkat ut för semester!

Skrivet av Hanna Stigzelius 06.07.2018 | 1 kommentar(er)

Alltså känslan när man klickade i "out of office" på jobbmailen idag prick klockan femton var ganska så bra! I synnerhet som kylan och de molniga väderprognoserna för den kommande veckan inte rör mej i ryggen. Vi bokade nämligen en sista minuten resa till Grekland. Avfärd imorgon. Maken fick nog av den finska sommaren, och även om jag först faktiskt var lite skeptisk till södernresa (jag menar, Finland på sommaren är ju ändå Finland som bäst!) så känns det nog jäkligt bra nu. Datorn stannar förstås hemma och Maken har gett mej some-förbud (han har spelförbud). Så ni hör nog inte av mej förrän vi är tillbaka i Finland igen. 

Jag börjar ha det mesta packat redan. Så nu är det väl bara att korka champagnen som jag satt på kylning då. Och joina familjen i fotbollssoffan. För man måste ju fira semestern. Tre veckor bara vara. Inga väckarklockor. Inga tankar på jobb. Inga dagislämningar och inga måsten. Jag skall njuta så mycket om det bara går. Att börja med en vecka med all inclusive på en grekisk ö tror jag blir en ganska så bra start. Grattis på semestern till alla er andra som också checkat ut idag!  

packarSolhatt, solkräm, uv-dräkter och sandaler. Behöver man ens nåt mer?!


Vad jag har gjort och vad jag gör

Skrivet av Hanna Stigzelius 03.07.2018

Kategorier:

Efter att ha överlevt matförgiftningen körde jag i lördags ut till skärgården för att återförenas med familjen. Barnen var så söta. Tävlade om vem som fick sitta bredvid mej i båten och krama mej turvis, sa att de hade saknat mej och älskar mej. Gullisarna! Väl framme på holmen var doch det kära återseendet snart glömt och det var full rulle vravat med syskonbråk som vanligt. Kort besök i skärgården för mej denna gång eftersom vi måste tillbaka till stan för min sista arbetsvecka innan semestern.

Familjen följde med till stan men stannade hemma bara en natt. Nu är de ute på svärisarnas holme denna vecka. Och det är så obeskrivligt skönt att vara ensam hemma igen. Här är så städigt. Det är så lugnt och jag älskar friheten att kunna göra vad jag vill, äta vad jag vill, titta på tv på vad jag vill, när jag vill. Att vara Mamma är det bästa jag vet. Men att få bara vara Hanna emellanåt är också så välbehövligt. Vintern och våren var lång och tung. Det här är just vad jag behöver för att vila upp mej inför semestern(haha). För tre kommande veckor tätt inpå varandra 24/7 kommer nog sätta nerverna på prov har jag på känn.

Nåh, vad gör jag då när jag är ensam hemma?! Jo igår städade jag in alla köksaker i de nya köksskåpen till sent på kvällen. Ännu saknas lite finlir och några skåpdörrar och så, men det mesta är klart. Sen när allt är helt klart så skall jag visa hur det blev. Idag har jag tittat på fotbollsmatchen (heja Sverige!), ätit lite nötter (resten av familjen är allergiska!), lagat zuccinilasagne (bara jag som älskar dylik mat!) och nu skall jag blogga och sen se på min nya favoserie Marcella (finns på Netflix!). Imorgon tänkte jag gå och klippa håret efter jobbet (om jag hittar lämplig tid) och ta en shoppingrunda på stan. Så skönt att inte ha dagistider att passa eller spenatplättar att värma eller legolekar att städa undan! 

IMG 42601Återförenade i lördags efter fem dagar från varandra! Bara två dagar senare så är jag nu ensam i stan igen. Men snart får jag spendera tre veckor med filurerna så jag känner faktiskt noll saknad just nu. 

IMG 4286

Veckoslutets program bestod bland annat av att klättra i träd. En av Hubbes favortisysselsättningar. 

IMG 4295

 

Och så gick vi på picnic till grannholmen (man kan vada över sundet!). Med oss hade vi bland annat skumppa och jordgubbar. Lillasyster sa när hon satt just här: Åh mamma, här är så underbart. Jag kunde bara hålla med.

 

IMG 4311

 

 

 

Super-Pappan som håller ställningarna när jag jobbar och njuter frihet och ensamhet.

IMG 4319Puppe med som assisterande kapten. Stackars Puppe hade varit med om så mycket äventyr under veckan (bl.a. bastubadande!) att han luktade värre än en våt hund blandat med dött djur. Som tur hjälpte ett snurr i tvättmaskinen på 60 grader....