headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna januari 2019

På bättringsvägen

Skrivet av Hanna Stigzelius 30.01.2019

tulpaner

Äntligen börjar vi vara på bättringsvägen. Jag vågar inte riktigt ännu ropa hej, men jag tror att det här var det för den här gången. Varken barnen eller jag har varit utanför dörren sedan i söndags. Vi börjar bli minst sagt gå på väggarna här. Eftersom barnen inte heller aktiverats på flera dagar, utan bara vilat hela dagarna så vill de förstås inte somna heller. Så jag håller på att bli helt galen här då klockan är snart halv tio och de fortfarande håller på... Kvällarna är så inte mitt starkaste område när det gäller lugnt och pedagogiskt moderskap!!

Imorgon blir det nog dagis och jobb igen. Det kommer att kännas som värsta semestern. Om man nu kommer ut vill säga. Det har ju inte gjort annat än snöat i tre dagar nu. Något jag förstås är mycket glad över att ha sluppit mötas närmare med. Jag menar OM man nu måste ha magsjuka så tycker jag faktiskt inte att tajmingen kunde ha varit bättre. Snöstorm är inte precis mitt favoritväder precis! Och hej, om bara en dag är det februari och årets nästlängsta månad (november är ännu längre!) är över. Vi går mot ljusare tider och snart kan man börja ana våren. Det finns hopp!


Och så var det dags för nästa...

Skrivet av Hanna Stigzelius 28.01.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Just som man började känna sej aningen bättre efter flunssan dundrar nästa bobba in. Hubbe spydde igår kväll mitt i kvällssagan. Kollade ännu med dagis som bekräftade att två andra ringt in om magjsuka idag. Jippijaijei. Så var man hemma igen. Dessutom går jag bara omkring och väntar på att nästa skall börja spy. Och själv har jag inte kunnat äta frukost. Är inte säker på att jag mår illa på riktigt eller om det är bara psykiskt, men vill inte ta några risker. Januari har inte varit snällt mot oss bobba-mässigt minsann! Vi får hoppas att ökända vabruari är mildare. Vi har ju liksom redan haft allt nu, vah?!

IMG 6986Hittills har frukosten hållits i honom! Och Lillasyster går omkring som en tickande bomb... 


Veckan som gick

Skrivet av Hanna Stigzelius 27.01.2019

Kategorier:

Ja, veckan som gick kommer då sannerligen inte att gå till historien. Sen i tisdags har jag varit rejält flunssig. Torsdag-fredag sjobbade (sjuk+jobba) jag till och med hemifrån. Och fortfarande känner jag mig inte riktigt helt hundra. Väldans frustrerande. Som tur verkar barnen ha klarat sej, eller Lillasyster var ju sjuk förra veckan. Men Maken är också flunssig. Så vi har varit extra slöa hela familjen. Rätt så skönt det med. Men nu känns det nog som att vi måste boka in lite mer veckoslutsprogram framöver så vi inte blir helt utanför det sociala livet. 

IMG 6965Min nya outlet-fyndade halsduk har hjälpt rejält under flunssaveckan. 20% cashmere och 80%ylle. Perfekt nyans! Men annars ser man ju nog lite röd utan om näsan och trött i ögonen av allt snor...

IMG 6970Tulpaner ♥ Jag tröttnar inte! 

IMG 6984Snöhög direkt utanför köksfönstret! Perfekt då man själv kan vila sej inomhus men samtidigt hålla barnen under uppsyn. Under de dryga fem åren vi bott här har det inte varit så här mycket snö tidigare vintrar...


Det nästsista januariveckoslutet för i år

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.01.2019

Kategorier:

Ännu ett januariveckoslut är förbi. Det började lite trist med febrig fröken och flunssa för henne. Men även om hon fortfarande är lite hostig och snorig så har hon ändå lekt i samma fart som vanligt. Så imorgon blir det nog dagis igen. I fredags testade jag också att göra äkta italiensk pizza för första gången. Vi har haft pizzastenen redan lite över ett år, men det var först nu som inspirationen att testa göra äkta pizza vaknade. Långjäst deg, avrunnen mozzarella och smällhet ugn. Och det blev faktiskt bra. Jag fick till och med till de där luftbubblorna i kanten i degen som det brukar vara då proffs bakar i stenugn!

Igår hade jag en lyxig ensamdag på stan med brunch med två vänner. Vi började också planera en liten veckoslutsresa så där smått för maj. Och eftersom vi redan är i slutet på januari så är det väl snart vår!? Fast det här veckoslutet kan man nästan inte ens klaga på vintern. Det har varit så soligt och krispigt och fint. Och enorma snöhögar överallt som barnen älskar att klättra i. Om det nu måste vara vinter, så vill jag gärna ha den så här.

Idag drog Maken iväg på långtur på skidorna (35km! helt galet) och jag och barnen åkte till mina föräldrar och  åt söndagsmiddag medan han skidade. Vi inspekterade också deras nya kök och badrum som blivit klara efter köksremppan. Fint hade det blivit. Och nu vill jag också remppa badrum.... Vad har vi annat hunnit med detta veckoslut? Tja, jag har stickat en hel del. Frökens docka behöver inte frysa nåt mer, den har fått både mössa, vantar och sockor. Fast det är mest Puppe som lånar dem. Så jag måste kanske sticka en uppsättning till! Det är ju så roligt att sticka smått då det går så fort. Under två avsnitt OITNB hann jag sticka båda vantarna klart. Bra veckoslut! Nya veckan, jag är redo för dej! 

IMG 6923 1Denna hylla gör mej glad varje dag. Förra veckan kom det lite nytt i form av en evergreen-växt och en mini-kähler vas.

IMG 6924Flunssor och feber gör mej mindre glad. Men som tur verkar detta ha varit en rätt så lindrig variant, och *peppar-peppar* så verkar ingen annan fått det!

IMG 6931Denna mycket lyckade pizza däremot gjorde mej mycket glad! Salami, mozzarella och basilika. Less is more när det kommer till pizzafyllning.

IMG 6934 1Jag låtsades vara Hipster-Hanna och brunchade på detta ställe i Berghäll. God peruviansk brunch med ännu bättre sällskap!

IMG 6945Som tur var Fröken uppe och dansade igen efter en dag vila. Här hennes egen valda outfit... More is more är frökens melodi när det kommer till stil!

IMG 6958Idag har det blivit frisk luft i form av snöhögslekar. Tänk att det kan vara så roligt att klättra i snö?!


Torsdagstankar

Skrivet av Hanna Stigzelius 17.01.2019 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

Ska vi köra lite fulblogg ikväll?! Min hjärna är rätt så mosig, men jag känner att jag ändå vill blogga lite. Skriva av mej. Tänk att man på den gamla goda tiden kunde uppdatera bloggen flera gånger per dag. Nu är det liksom bra om jag lyckas uppdatera flera gånger per vecka. Bloggandet har och håller verkligen på att genomgå någon slags förändring känner jag. Det krävs mer och mer. Eller jag känner i alla fall att konkurrensen är helt galen. Folk är så sjukt ambitiösa och duktiga. Tar proffsiga bilder, skriver långa fiffiga inlägg utan ett enda språkfel, layoutar och programmerar hela sin blogg själv och har dessutom en egen youtube-kanal. Själv går jag väl mer bakåt än framåt i min bloggutveckling?!

På instagram känner jag att det är ännu större press. Jag har publicerat två bilder på min bloggs instagram under det senaste halvåret. Mest för att jag inte känner att jag kan fota tillräckligt bra bilder. Alla är ju bara så duktiga. Tar värsta proffstylade inredningmagasinbilder varje dag med perfekt ljus och välstrukna kläder. Det är inte riktigt vad jag lyckas få till i min vardag. Om jag mot för modan får taget ett foto av något som jag tycker ser vackert ut eller är inspirerande så blir det ändå inte så som jag hade tänkt det. Inga filter i världen kan liksom rädda det. Fast kanske det bara är i mitt huvud? Kanske jag bara borde strunta i de osynliga kraven och börja bli mer aktiv på insta? För det känns på nåt sätt mer in än bloggen? 

Men lugn bara lugn, jag tänker nog inte sluta blogga. Inte ännu i alla fall. Men vi får väl se vart det här året för en. Hur det känns. Hur bloggar överlag utvecklar sej. Det är väl på snap och tiktok man borde vara. Eller så inte, haha. En är ju över 30. #10yearchallenge har jag inte heller hunnit med. Fast min nuvarande fb-profilbild är ju ren nästan tio år gammal. Eller inte riktigt då den är från vårt bröllop, men tio år om man avrundar... Så det är väl inte så konstigt att skillnaden inte är så stor mellan min senaste och den första. Men istället för en gammla bild på mej så få ni en dagsfärsk istället.  Platsar inte ens i #10hourschallenge. 

IMG 6918Tog denna bild idag i hissen på väg hemåt. Hade en riktig snygg-dag idag, om man nu kan ha såna i mörkaste januari. Great hairday och glow på samma dag. Inte så illa! Dessutom har jag haft effektivitetsflow hela veckan på jobbet. Bra känsla! Och imorgon är det fredag, woop woop.


Om jag skulle planera bröllop idag

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.01.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Vi gifte oss sommaren 2012. Då var Pinterest rätt nytt, kan till och med vara att man ännu behövde inbjudan för att kunna gå med då ännu. Att beställa bröllopsdekoration till billigt pris från Kina fanns inte på kartan, och överlag var utbudet av allt bröllopsrelaterat ting mycket mindre utbrett än det är idag. Näthandel och some har ju fullständigt exploderat sedan dess! Även om båda ju nog ren fanns då. Jag minns att jag läste några amerikanska bröllopsbloggar. Men några finska kan jag inte minnas att det fanns!? 

Och idag är jag glad för det. Skulle jag gifta mej idag skulle jag nog lida av svår beslutsångest. Utbudet är ju enormt! Och det finns inspiration och idéer så det understa ruttnar. Jag är annars också en person som lätt blir lite överambitiös och vill ha allt fint jag ser. Det samma skulle säkert gälla om jag skulle planera bröllop idag. Det skulle lätt gå så att jag skulle sitta timtals på Pinterest och samla miljontals bilder. Hur skulle jag sen kunna välja av alla de fantastiska idéerna vilken som är bäst?! Jag vill ju ha allt...

När jag tänker på vårt bröllop i efterhand är det faktiskt ingenting jag heller kommer på att jag skulle ha velat ha gjort annorlunda. Jag är så glad att jag redan i planeringsskedet insåg att det bara är jag som vet hur allt "borde" vara och om någonting inte sedan blir så så spelar det liksom absolut noll roll i det stora hela. Jag är också glad att jag fokuserade på att vara i nuet och verkligen njuta av dagen och helt släppte all kontroll till mina brudfrämmor och våra familjer! Jag skulle inte ens ändra på det faktum att jag redan då var hemligt gravid. (Du kan läsa den historien här).

20120810 022023000 iOSHappy-Hanna  med nybliven Husband i augusti 2012. Jag minns förresten hur jag här kände hur det rann in centilitersvis med ris i min klänning mellan boobsen. Och de gick inte att få bort, utan ramlade ut först på hotellrummet när jag tog av klänningen. 
20120810 144238910 iOSUnga och glada. I Makens Gudfars fina Mercedes från 50-talet. Den ultimata bröllopsbilen. 


2018 i kreativitet

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.01.2019

Kategorier:

Ett av mina nyårslöften förra året var att varje månad ha minst ett kreativt projekt. Jag vet inte riktigt varför, men när jag ser tillbaks på förra året så ser jag sannerligen inte på året som något pysselår. Och jag trodde att jag inte alls lyckats uppfylla löftet. Men så läste jag lite i min egen blogg. Klickade på kategorierna DIY, pyssel, stickat och sytt och konstaterade att det inte alls varit så dåligt som jag tänkt. Jag har ju hunnit sy mössor, stickat sockor, pysslat med barnen och fixat legobord, bland annat. Och allt pyssel har jag inte ens dokumenterat i bloggen. Så kanske jag kan vara helt nöjd ändå. Om jag kommer upp till samma saldo i år så är jag i alla fall nöjd. 

2018kreatvitarAtt få vara kreativ får mej att må bra. Jag älskar att skapa, klippa, klistra, måla och inspireras. Förra året pysslade jag bland annat fladdermöss av kex till Halloween, hamapysslade påskpynt med Hubbe, klippte till en fladdermusdräkt till Halloween, fixade dekorationer till Hubbes Hot Wheels-kalas, stickade sockor till barnen, limmade ihop ett legobord, pysslade pumpor med lillasyster, bakade och dekorerade till Lillasysters Frozen-kalas och sydde mössor till barnen enligt deras önskemål. Inte så illa ändå trots allt. Och här räknar jag då inte med de 23 kalenderpysslen i julkalendern!


Veckoslutsrapporten

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.01.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Alltså att blogga på vardagar känns just nu nästan omöjligt. I synnerhet som 80% av våra kvällar är ett enda Lillassysterbusande. Vi som nästan hade fått någon slags fungerande kvällsrutin på hösten sabbade den tydligen helt nu under jullovet. Att busa och leka är det enda hon gör om kvällarna, så lugn och ro eller egentid är bara att glömmar. Suck! Jag skulle så behöva en eller två timmar för mej själv just där på kvällen för att få samla mej inför nästa dag, men icke. Nå, tydliga rutiner och regler skall väl få ordning på det hela så småningom, men minst några veckor tar det nog. 

Men veckoslutet var det ju jag egentligen hade tänkt blogga om. Fast kanske det inte finns så mycket att säga?! Vi har haft ett mycket lugnt och skönt, oplanerat veckoslut hemma. Fredagen inleddes med fusk-hemmalagad sushi (jag hämtar riset från Hanko suhsi, kostar nästan ingenting och då är det garanterat perfekt) och Kung-fu riesling. Mycket bra fredagsfeelis av det. Igår besökte vi syrran för att snusa lite på lillebror i familjen, nu tre veckor gammal. Och idag åkte vi hela familjen för att skrinna en stund. Det var aningens bambi deluxe och korta nerver, men alla var nog ännu glada och nöjda när vi väl kom hem. För några timmar sedan åkte Maken iväg på årets första arbetsresa så vi har bara haft en lugn kväll på tremis med barnen. 

Bara de små busarna skulle somna så tänker jag bänka mej i soffan. Jag har börjat sticka igen efter en paus på ett drygt halvår, tror faktiskt inte att jag stickat efter min operation förra våren?! Så jag börjar enkelt med en hjälmmössa till Lillasysters docka. Men bara jag får upp farten så skall jag nog testa på mej på nåt nytt mönster! Tovade barnvantar till exempel?! Det borde väl inte vara allt för svårt?! Det tror jag det får bli till näst. Här tar förresten veckoslutsrapporten slut. Få se om jag lyckas bästa med vardagsbloggandet nästa vecka. Nyårslöften, boktips och kalasfunderingar snurrar som inlägg i huvudet. Måste bara få dem nerskrivna i något skede också.

batch IMG 6882Färdig dukat för fredagsmiddag. Jag testade också för första gången att bränna laxen lite lätt med creme brule brännaren, blev helt jättegott! 

batch IMG 6885Lördagsmorgonen inleddes med Lillasysters och min favoritfrukost, kokosquinogröt med bär. Mums!

batch IMG 6889Januarimåstet inför varje veckoslut, en färsk bukett tulpaner!

batch IMG 6900Söndagens friska luft intogs på skridskobanan. Den här isprinsessan hade väldans spagettiben. Så mest blev det till att leka mask på isen och klättra i snöhögarna invid planen.


Den stora årsresumén för 2018

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.01.2019

Kategorier:

Så här en vecka in i det nya året är det dags att se lite bakåt. 2018 var på det stora hela ett mycket bra år. Men samtidigt ett mycket intensivt och tungt år. Att heltidsjobba och ha två små barn tär på en själv och alla ens relationer, så är det bara. Men jag försöker lära mej att acceptera mina tillkortakommanden och att det bara är så, att i det skedet i livet jag är nu, kan man omöjligt hinna med allt. Om man nu någonsin kan det... 

januariJanuari: Jag inledde månaden med en tredagarsjuicedetox samt att hänga upp min julklappsljusstake på väggen. Vi åkte till Villmanstrand på vintersemester, jag älskade tulpaner och stickade sockor till barnen. Ibland var jag kreativ och gjorde roliga päronkvällsmatar till barnen eller byggde borgar av skolådor och hushållspappersrullar. Overnightoats på jobbet och stora koppar latte och eld på tv var också bra. 

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Nja, förre året gick nog ganska så mycket i samma banor som de tidigare åren. En grej jag började med ifjol var att månadsspara i fonder. Det känns både vuxet och bra. Och även om det inte är några hiskeliga summor som jag lägger undan varje månad så har de ju nog vuxit till sej en del på ett år!  

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Absolut. Men inte alla dock... Jag ser dock mina nyårslöften mer som mål, något att sträva efter, inte något man absolut måste klara av. Dessutom är jag väl alltid lite för överambitiös och sätter upp alldeles för många mål som jag nästan redan på förhand vet att inte kommer gå. Men huvudsaken är att jag försöker sträva efter till att bli en bättre an människa än året innan och det har jag i alla fall uppnått. Eller om inte bättre så åtminstone inte sämre. Ett inlägg om årets mål är också på kommande bara jag hinner formulera ner dem. 

februariFebruari: Lillasyster gjorde sej fin med några spännen innan vi alla drabbades utav influensan och hade årets värsta vecka. Hubbe köpte en köttätande växt och vi gick på legoutställning i Iso Omena. Jag lunchade med denna bella donna och i slutet av månaden fyllde Hubbe fem år. Vi hade också rosettklubbslillajul på YesYesYes och besökte Hjortlandet för första gången. 

3. Fick någon du känner barn?
Ja! I våras fick en av mina väninnor en dotter. Och  i december blev jag trippel-Moster ♥ Fyra av mina kusiner fick också barn. Och nu har flera av mina vänner små bebisar på jäsning. Så nästa år borde också vara kirrat på babyfronten. Så härligt med mera babysar! Nästan så man blir sugen på en själv, men bara nästan...

4. Dog någon som stod dig nära?
Som tur inte. Jag hoppas det hålls så även nästa år. 

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, Riga, Italien och Grekland. Ganska bra resår minsann! Vi hann med vinterresa till svenska fjällen, tumisveckoslut för Maken och mej i Riga i juni, sistaminute familjeresa till Grekland och fira svärföräldrarna 60-år resa till Italien i september. Till Sverige åkte jag också en gång till på mitt livs första utlandsjobbresa. 

mars

Mars: Jag stickade klart min Marygenser (men har inte ännu heller fäst alla trådarna...) och så åkte vi på vintersemester till Lofsdalen. Det började lite dumt då vår bil fick problem med oljan utanför Uppsala och vi fick åka bärgningsbil, men fram till stugan och enorma mängder snö kom vi sent på kvällen i hyrbil. Hubbe gick i skidskola och vi testade för första gången att åka hela familjen i backen. Sen hem igen via Happy Lobster och så var det dags för operation av andra handen. 

6. Är det något du saknade 2018 som du vill ha 2019?
Fler datenights med Maken. Det hade jag redan som mål för förra året, men tydligen är det svårt att få till i all vardagsrumba. Men jag tror det skulle vara så viktigt och få oss att orka bättre med allt småbarnskaos runt om. 

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
17.12 när syrrans andra son föddes. Det var inte lätt att somna efter att fått veta att vattnet gått och de åkt in till BB. Men på nåt sätt slumrade jag ändå till lite efter tolv, men vaknade nåt tag vid fem och fick då läsa att allt gått bra och de fått en son. 

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Äää, jag kommer inte på någon enstaka grej. Det som jag är mest stolt över är iaf att jag börjat gå på gym. De två sista månaderna av året gick jag två gånger i veckan. För att vara jag i min livssituation är det fantastiskt. 

aprilApril: Jag var till största delen sjukledig och hade ont i handen. Men passade på att vinluncha med vänner och plattpermanenta mitt hår. På påsken besökte vi Mäklins i Ingå och jag hade fixat påskägg till alla barnen. Vi gick också på zoologiska museet och jag fixade en tavelvägg i barnens rum. På gården smälte äntligen all snö och det blev ett tu tre vår. 

9. Vilket var ditt största misstag?
Säkert nån av alla gånger mina nerver inte höll i någon konfliktsituation med barnen. Misstag vet jag inte om det nu är direkt, men mänskligt i allra högsta grad. Och klart jag hellre skulle vara mer zen i alla situationer då mina nerver sätts på press, men det är väl bara inte jag?!

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Jag har shoppat väldans lite förra året känner jag. Bra så förstås! Det enda jag typ kommer på att jag köpt är olika sminkprodukter och skönhetskrämer. Eller räknas en rakpermanent som ett inköp!? För den har jag i alla fall varit otroligt nöjd över. Jag lade den i april och håret är fortfarande mestadels rakt, så härligt för en som sett ut som en blandning av lejon och troll de senaste tio åren. 

majMaj: Vi ordnade återigen vappenfest och Hubbe lärde sej cykla. Under kristiflygare helgen blev jag ensam kvar i stan då familjen åkte ut till skärgården för att öppna upp holmen. Då passade jag på att ordna tjejmiddag. Mina syrror och jag besökte Åbo under ett veckoslut och hade det så bra. Lillasyster fyllde 3år och jag bakade en Elsa-kaka som höll på att bli en total kakastrof. Hubbe och jag var ute på lenkki-cykeltur och det var redan sommarväder. 

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Låneamorteringar, hyresvederlag, dagisavgifter och mat?! Herrejess så tråkigt och vuxet det med.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Barnen. Vi skrattar också mycket på jobbet, mina kollegor får mej glad varje dag. Det är härligt. Maken är också bra att få mej att skratta om han är på det humöret.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag opererade den andra handen i slutet på mars. Och så hade vi influensa i februari. Det var inte kul! I somras blev jag matförgiftad och så har jag haft ett par migränanfall och småbobbor nu som då. Men på det stora hela rätt så friska och krya.

juniJuni: Jag åt frukost med denna pingla och reste sedan till Riga för romantisk getaway med Maken. Jag sade hejdå åt gamla köket medan barnen byggde superhöga duplotorn. Midsommar spenderades ute på holmen med vänner under sommarens enda kalla veckoslut. Outfiten var blommig klänning, strumpisar och crocs. En flugsnapparpar hade byggt bo på bastuns terrass och jag lämnade barnen och Maken på holmen för en jobb och remppavecka i stan. Det nya köket fixades på tre dagar och sen började också jag min semester. 

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2018?
Elastinens Supervoimii. Orden går rakt in i hjärtat. Även om jag kanske så där annars inte precis är något fan av suomirap...

15. Mådde du bättre eller sämre under 2018 än vad du gjort tidigare år?
Jag lever mitt i livets intensivaste period. Det syns och känns. Men jag gör mitt bästa för att orka, ser till att umgås med vänner, försöker få till egentid och bara nollar huvudet ibland genom att inte göra något alls. Men visst har året varit stundvis tungt. 

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Jag har inte hunnit med så mycket kreativa projekt som jag önskat. Pyssel och kreativitet får mej att må bra. Bloggen har jag inte heller hunnit med riktigt i den utsträckning jag skulle ha velat. Men det är väl bara att acceptera. Eller försöka prioritera bort något annat?! Vad det skulle vara vet jag dock inte riktigt...

juliJuli: Vi bokade en spontan sista minuten resa  till Grekland som var alldeles underbar. Sen åkte vi ut till holmen och sommarvädret var alldeles perfekt. Solvarma klippor och rosevin. Havsrufsiga hår och solkrämsdoftande barn...

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Här svarar jag exakt samma som ifjol: Slö surfandet på mobilen. I synnerhet där just innan jag skall gå och sova. Så otroligt onödigt att surfa runt på hela internätet i 45 minuter, istället för att läsa eller bara släcka lampan. 

18. Hur var din julafton?
Väldigt lyckad, vi var hemma hos oss tillsammans med mina föräldrar och systrar med familj. Julgubben kom på besök och maten var god som sej bör. Barnen var så där passligt ivriga på klapparna och ifall våra barn skulle ha somnat lite tidigare så skulle jag nästan ha velat påstå att kvällen skulle ha varit perfekt. 

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Jag har sett väldans lite på tv under förra året. Marcella på Netflix gillade jag! Och årets julkalender Snöfall, haha. 

augustiAugusti: Sommaren fortsatte, vi åt en del kräftor och även om det sakta blev höstligare så fortsatte värmen. Jag målade väggarna i köket vita och en vägg i sovrummet blå. Vi gick på maskerad och jag var utklädd till giraff. Makens brorson fyllde 2 år och de hade typ världens finaste kaka på kalaset 

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag hatar inte. Jag försöker fokusera på positiva grejer istället.  

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag älskade Michelle Obamas självbiografi. Och Neapelkvartetten! 

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Jag älskar Spotifys färdiga listor för olika moods. Typ "Afternoon acoustics" till exempel. Ofast kommer det en hel del bra som man inte annars skulle lyssna på. Radiofunktionen med liknande artister är också bra, men den finns inte då vi lyssnar på Spotify via Sonos systemet här hemma, eller i alla fall har jag inte hittat den. 

septemberSeptember: Vi reste till Italien med Makens familj för att  fira att båda hans föräldrar fyllde 60 år. Veckan var härlig och perfekt avslut på en megalång sommar. Jag köpte hem lite keramik som fick komma upp i stringhyllan. Jag fyndade också en rosa kappa på fb-loppis och min syster gifte sej. Min väninna öppnade också smoothiebaren Bärbar på Fredriksgatan i stan och jag blev bjuden på frukost. 

24. Önskade du dig något som du fick?
Ja, det viktigaste var förstås att min familj och mina vänner fått vara friska och glada och det var de. 

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Jag väntar fortfarande på den där lottovinsten...

26. Vilken var årets bästa film?
Wonders med Julia Roberts som vi såg på Viaplay för några veckor sedan var i alla fall bra! Men som sagt, tv-timmarna har blivit väldigt få i år. Om jag ser film är det mest med kidsen.

oktoberOktober: Lillasyster och jag åkte ut till svampskogen och hittade en del trattisar. Hemma började jag höstmysa på allvar. Vi hade ett barnfritt veckoslut då min väninna Emma blev doktor och firade med karonka och vi var bjudna på kräftskiva i skärgården. En söndagskväll såg vi norrsken från balkongen och mina systrar kom över på brunch. Jag och Lillasyster hade mamma-dotter-dag deluxe med sushi och shopping i närshoppingcentret. Och vi besökte Borgbackens Ljuskarneval.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag flög hem från Italien på min födelsedag. Fick skumppa til frukost och lunch, så det var sannerligen en bättre dag än genomsnittet. 

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Den tredje familjen som var med oss nu i Vuokatti hade vi bara träffat ett par gånger innan, men våra första intryck visade sej vara rätt och de var alla härliga och vi funkade fint ihop, speciellt barnen. 

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Det måste vara bekvämt. Eftersom jag tyvärr gått upp ett par kilon under året så är det flera av mina kläder som inte längre sitter som jag vill eller känns bra. Kanske därför jag shoppat så lite också?! Omotiverande att shoppa när man inte direkt känner sej tiptop. 

30. Vad fick dig att må bra?
Mindfullnesbastu med djupandning. Gymträning, att vara ute i naturen, luncher och bruncher med vänner. Att kramas med barnen och Maken. Att bara få vara ensam hemma ibland. 

novemberNovember: För att bota novemberangsten och mörkret så halloweenpysslade vi och ordnade fest. Men vissa kvällar var bara hela golvet fullt med leksaker... Jag försökte ta julkort på barnen och hade bloggsamarbete med Halpahalli. Syrran och jag drog till skogs och grillade korv med kidsen när barnens dagis hade planeringsdag. Hubbe och jag hade en tumisdag då vi bla gick på teater och kollade in Stockmanns julfönster. 

31. Vem saknade du?
Jag hinner inte riktigt känna efter vad jag saknar. Så kanske det, att hinna känna efter lite mer vad eller vem som saknas?! 

32. Vilken var din bästa månad?
Hm, juli?! Sommaren var ju bara kanon, vädret, semester, havet, familjen, allt! 

33. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Så klart, man är väl inte perfekt heller. Men jag tycker nog jag räcker till och gör tillräckligt bra under de rådande omständigheterna. 

34. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag hoppas på mer balans. Mer egentid.  Mer kommunikation och logistik här hemma, så vardagen rullar på ännu smidigare. Men också mer romantik så man orkar med logistiken... I höst börjar också Hubbe förskolan, så då blir det till att föra till två olika ställen på morgnar och eftermiddagar! Jaiks. Både för hur det skall funka rent praktiskt och jaiks att han redan hunnit bli så stor?!

december

December: Jag pysslade som en dåre till bloggens julkalender. Hela familjen klädde sej i matchande julpjamisar. Systrarna och vi gick på Arne Alligator koncert på självständighetsdagen. Det lussades och bakades pepparkakor som sej bör i december. Julgubben hittade hem till oss på julafton. Och sedan avslutades året på topp i Vuokatti med ett härligt gäng stora och små. Lillasyster lärde sej bromsa och svänga och Hubbe testade på flataskidor. 


Borta bra, men hemma bäst!

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.01.2019

Kategorier:

Efter en låååång hemresa igår kom vi äntligen hem igen. Veckan i Vuokatti var verkligen lyckad. Såväl liten som stor trivdes och vi hann med allt från skidbacken, husky-slädtur, simdag och flataskidande. Det var skönt att komma bort också, och perfekt med aktivitetssemester så man verkligen nollar hjärnan. Gänget vi reste med funkade också bra ihop. Det kan ju vara ansträngande att resa med andra än familj, och bo tätt inpå varandra men det funkade prima och jag tyckte det hela kändes lite som att bo i kollektiv. Fem barn och sex vuxna var vi, så lite intensivt blev de allt då vi alla skulle iväg.

Och även om resan var lyckad är det alltid skönt att komma hem. Idag flög julen ut och hemmet känns tomt men så fräscht igen. Maken köpte årets första tulpaner och nu vill jag bara ha vår. Fast jag får väl förbereda mej på tre månader av snö och kallt ännu. Veckoslutet är utan planer, jag har som projekt att tvätta upp alla kläder vi hade med på resan, det borde väl sysselsätta mej minst en halv dag typ. Och så skall jag försöka blogga årsresumén för förra året. Men först måste jag väl greppa att det blivit 2019 redan. Om ett år är det 20 år sedan millennieskiftet! Det känns så crazyt.


DSC09083Hur kan det kännas så ljuvligt varje år med de första krispiga tulpanerna?!
DSC09084Maken valde dessutom en mycket bra mix! Love it. Blir så glad av de här.