headersevendayssvartvitrosa2

Visa alla inlägg skrivna februari 2019

En 6-åring i huset

Skrivet av Hanna Stigzelius 25.02.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Idag är det minsann inte bara någon vanlig måndag. Idag är det nämligen min föstföddes födelsedag. Den sjätte i ordningen. Känns ganska så hurja. Tydligen har jag pratat högt om det här med att tiden går fort, för han sa själv ikväll när vi satt på pjamisen att; "Tänk Mamma, nu är jag redan 6 år, fast det känns som att jag föddes igår". Fniss. Så stor, men samtidigt ännu liten. Och det känns verkligen som det var igår han kom och gjorde mej till Mamma. Jag kan inte tänka mej en finare son. 

Varje dag är jag tacksam. Varje dag lär jag mej mer om mej själv, om moderskapet och om honom. Inte har det alltid vart lätt dessa sex åren. Men så givande. Kommer de kommande sex åren gå lika snabbt!? Vah?! Poff så har man sen en tonåring. Nej nej. Inte kan det gå lika snabbt det. Han kommer väl alltid vara min lilla Hubbe?! Min envisa, kolossalt smarta och påhittiga, finurliga och praktiska, underbara sötnos med glimten i ögat. Stort grattis världen finaste 6-åring!

batch fodelsedagsfilurImorse väckte vi den färska 6-åringen med massvis med paket och sång. Han fick bland annat en legoklocka, ett nintendospel, pokemon-hörlurar och Monopol junior. Lillasyster har alltid den finaste morgonfrisyren. 


En vanlig onsdag i ett vanligt liv

Skrivet av Hanna Stigzelius 20.02.2019

Kategorier:

Ute viner februaristormen, jag har redan hoppat i pjamisen och tänker snart krypa ner i säng. Den senaste tiden har jag varit verkligt duktig på att gå och lägga mej i tid. Mest för att jag varit så trött, men också för att det gör hela vardagsrumban mer lätthanterlig. Det är så viktigt att sova tillräckligt. Och om jag går och lägger mej innan tio, så stiger jag lätt upp lite före kl. 6 vilket gör att jag hinner gymma före jobbet, eller annars bara se till vara på jobbet i tid, så att jag kan hämta barnen i tid. Och fastän jag varit trött så är det liksom en sån där vanlig trötthet, inte på grund av att man sovit för kort natt trötthet.

Idag har annars varit en väldigt vanlig onsdag i ett väldigt vanligt liv. Jag var på jobbet lite efter sju. Lyssnade på ljusbok i bussen på väg dit. Det är lugnt på jobbet då hälften av kontoret är på sportlov, men samtidigt har det betytt mer jobb för mej då jag fått sköta en massa för de kollegor som är borta. Men jag tycker faktiskt det är kul med lite utmaning och variation i dagarna. Och hittills har jag klarat alla extra uppgifterna bra. Jag åt lunch med några kollegor i köket. Hade med en sallad på lite överbliven höna från veckoslutet. Den var både torr och tråkig men mätt blev jag i alla fall. 

Halv fem var jag på dagis. Lillasyster blev superarg eftersom jag kom just då de var påväg att gå över till stora sidan och hon ville ju leka där. Men när jag mutade med lite Netflix när jag lagar middagsmaten om hon klär på sej duktigt, gick det värsta över. Till middag kokade jag tortellini och stekte några spenatplättar till sonen som inte äter tortellini. Själv åt jag två kokta ägg, två tomater, lite gurka, sallad och en halv boll mozzarella. 

Maken kom hem lite efter kl. 18. Jag smet då upp och passade på att beställa nytt bläck till printern som hade varnat om låga bläcknivåer när jag printade kalaspynt. Sen spelade vi både fingerfotboll och Scotland Yard hela familjen. Båda spelen hade Hubbe fått i gåva i söndags. Trevligt att göra nåt tillsammans alla, också så här en vanlig onsdag. Fastän tjuvarna kom undan i Scotland Yard... Till kvällsmat åt barnen croissanter och smörgås. Maken pressade färsk apelsinsaft till dem att dricka. Som kvällssaga läste vi ut den första Lasse-Majas detektivbyrå boken som Hubbe också fått i present! Så bra. Tur han fick en till så vi kan börja med den imorgon. 

IMG 7234Klassikern hisselfie på väg upp till bilen i parkeringhuset. Mitt pannband stickade jag för flera år sedan, men jag gillar och använder det fortfarande.

IMG 7235Jag får alltid blommor av Mamma när vi har kalas. Buketten denna gång var extra fin. Ranunkler och eukalyptus bland annat. De ger lite guldkant på onsdagens vanlighet minsann! Kalaspyntet får hänga kvar ännu. Nästa tisdag har vi dagiskalas då samma pynt får duga då med. 


Star Wars kalas för vår nästan 6-åring

Skrivet av Hanna Stigzelius 17.02.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Så var kalaset över! Hubbe, som fyller 6 år om en vecka, är mer än nöjd och bygger lego med Maken i nedre våningen som bäst. Också jag är nöjd. Kakan lyckades, utan nervsammanbrott denna gång. Och den smakade till och med gott. Annars också tycker jag att jag lyckades hålla mina kalasnerver i skick och blev inte ens värst stressad. Kanske jag äntligen börjar få in knixen nu då man ordnat kalas ren i hela 6 år. Det är väl så för alla föräldrar, men jag kan liksom inte förstå att mina lilla baby fyller 6 om en vecka. Han har blivit så stor. Min finaste fina Hubbe!

batch DSC09311Star Wars ballonger och vimplar för att sätta rätt kalasstämning.

batch DSC09313Hubbe har pärlat denna hama-Dart Wader som gjorde sej finfint på vardagsrumsbordet som dekoration. 

batch DSC09321På Tiger hade de sifferballonger. Jag hängde den på dörren tillsammans med några av star wars ballongerna och lite svarta serpentiner. 

batch DSC09444BB-8 kaka. Innehållet var chokladig sockerkaka, vitchokladmousse och den vita frostingen är gjord av vispgrädde, philadelphia och florsocker. 

batch DSC09452Och stormtrooper-cupcakes. Sen bjöd vi också på fruktfat och raw-chokobollar för de som inte ville få sej en rejäl sockerfylla...

batch DSC09456bloggenNöjt födelsedagsbarn som fick så mycket fina gåvor. Och han blåste ut alla ljusen med en puff!

 


Godmorgon kalasfixarlördag

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.02.2019

Godmorgon! Det blev ingen sovmorgon här inte. Av någon anledning vaknade bägge barnen ren lite efter sju. Och eftersom Lillasyster igen sovit i vår säng halva natten, så känner jag mej inte direkt utvilad. Men inget att göra åt det annat än att välja forteespresson i latten under förmiddagen! För idag hinner jag inte slöa. Idag är det den stora kalasfixarlördagen!!

Kakor skall bakas, frosting skall vispas, allt skall städas, ballonger skall blåsas, huset skall pyntas och kakvimplar pysslas. I love it! Familjen gör det enda rätta och drar till Heuraka för att se dinosaurie-utställningen där. När jag går in i kalasfixarmode kan det vara bäst att inte vara i närheten, heh...

82C44BBC F70F 4200 BA1D F95E30B59913Morgonens lördagsfrulle: yoghurt blandat med kvarg och lite chiapudding, toppat med Granola. Mums!

 


Glad vändag ♥

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.02.2019

Kategorier:

Så gick det en vecka igen, utan att jag tittade in här en enda gång. Även om bloggen varit i mina tankar så gott som dagligen. Men som vanligt hinner jag inte riktigt med. Ruuhkavuodet, ni vet väl hur det är vid det här laget. Jag tycker att jag liksom knappt skriver om något annat?! Och på en vecka har det väl inte heller hänt så mycket. Lugnt skönt veckoslut, passligt stressig vecka på jobbet och småbusiga barn. Vardag som bäst. Fullproppade dagar så man är helt slut på kvällen och bara inte orkar blogga. Inte skulle jag egentligen orka nu heller, men eftersom jag måste printa lite kalasgrejer så råkade jag sitta vid datorn. 

Det som upptar mycket av mina tankar just nu är Hubbes kommande kalas som går av stapeln på söndag. Igår pysslade jag Stormtrooper-marchmallows som skall pryda cupcakesen. Imorgon skall jag börja med kakorna och dekorerande av hemmet. Vi har Star Wars ballonger, jag skall pyssla Star-wars girlanger av det jag har printat och Hubbe har pärlat Star wars motiv med hamapärlorna. Det kommer bli så bra så. Jag älskar det här med kalas. Men jag skulle förstås gärna ha en hel extra ledig dag för att verkligen hinna fixa allt just så som jag vill ha det. Nu har jag bara lördagen, men månne jag inte hinner med allt?! 

Vad annat?! Ikväll var vi på Valentindisco på barnens dagis som föräldraföreningen ordnade. Superkiva, i synnerhet för barnen, men föräldrarna är också trevliga så jag trivdes jag med. Allt dansande gjorde så att till och med Lillasyster somnade snabbt ikväll. Hon har haft en del buskvällar nu denna vecka, så detta var välbehövligt. Glad vändag alla bloggisar ♥ ! Ni skall veta att jag är så glad över att ni alla tittar in här, fastän jag inte orkar blogga så mycket som jag skulle vilja ♥ '

senaste dagarnaMin mobilbildskörd för den senaste veckan, fredagstacos, veckoslutshem med nya fräscha blommor, glad typ påväg på kalas, Lillasyster testar rockringar på kalaset, övernattengröt till frukost på jobbet och mina dekorerade marchmallows. 

 


Tre bra och tre dåliga

Skrivet av Hanna Stigzelius 07.02.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Torsdag och drygt halva av denna årets första februarivecka är avklarad. Skööhönt. Jag har nämligen varit så trött de senaste dagarna. Så jag orkar faktiskt inte blogga något mer invecklat idag. Det får blir en lista. Och jag orkar faktiskt inte ens leta fram nån ordentlig så jag tänker bara kort och gott lista tre bra och tre sämre grejer med denna dag. Vi börjar med de bra grejerna:
1. Jag gymmade i morse innan jobbet. Det kändes SÅ bra. Har inte varit där nu på drygt två veckor pga flunssa, spyttis och att Maken jobbat så att jag inte haft möjlighet att sticka iväg tidigt på morgonen. Mitt mål är ju två gånger i veckan. Men nästa vecka siktar jag på tre. Jag måste ta och styra upp en träff med PT igen också, för att se om det har hänt nåt i musklerna. Och så vill jag ha ett nytt program. För även om jag gillar rutiner så skulle det vara lite kul med variation nu känner jag. 
2. Mitt bokår har börjat riktigt bra. Jag har läst en bok och lyssnat på 6 ljudböcker hittills. Ljudböcker är bara så praktiskt i min vardag just nu. Igår lyssnade jag till exempel över en halv timme hemma samtidigt då jag vek tvätt. När man lyssnar på ljusbok känns det liksom nästan mysigt att göra hushållssysslor, haha! Bäst i år hittills har "Factfulness" av Hans Rosling och "Bränn alla mina brev" av Alex Schulman varit. 
3. Imorgon skall Maken och jag på bio! Jag hade två biobiljetter som skulle gå ut och frågade Makens bror och flickvän ifall de kunde tänka sej att komma och leka lite med våra barn. Och de sa ja! Hurra. Det blir "A star is born och jag hoppas att den är så bra som jag förväntar mej. Jag hoppas också att Maken inte somnar... han har jobbat lite mycket nu på sistone och sovit lite för lite. 

Och så de tre mindre bra grejerna med denna torsdag:
1. Ettan är given; vädret. I morse kunde man inte ens ha ögonen uppe då man gick utomhus för det snöade vågrätt rakt in i ögonen. Det är i sådana stunder jag undrar vems idé det var att bosätta sej på de här breddgraderna över huvudtaget?!?!?! Och när jag sen kom hem från jobbet så regnade det. Och började bli så slaskigt och halt att jag var nära att slinta i vår backe med tre butikskassar och allt. Och våren känns lika avlägsen som Månen just nu.
2. Jag är sååå sötsugen!! Men hittills har jag lyckats hålla mej idag. Men tidigare dagar denna vecka, not so much. Jag har världens sämsta självbehärskning när det kommer till sötsug om jag har ens lite pms eller är trött eller är flunssig eller är lite ens nere. Runebergstårtorna finns liksom inte kvar mer om vi säger så. Men nu skall jag försöka skärpa mej. Jag mår ju inte bra av sockret. Det är hemskt att få sug varje kväll så man tror man nästan vill äta socker direkt ur sockerskålen... Inte bra!
3. Jag har inte riktigt orkat hålla nere på barnens skärmtid den senaste tiden, det har liksom lite lipsut på samma sätt som med sockret... Det har liksom hållit i sej från när de var sjuka förra veckan. Eller egentligen från det att Lillasyster var sjuk ren för tre veckor sedan. Ipads och iphones så gott som varje dag. Netflix lite nu som då och de har till och med fått kolla på nåt när vi har ätit kvällsmat. Inte bra för mammasamvetet. Och säkert inte bra för dem heller. Så nu blir det skärpning också här. Inga netflix på vardagar. Bara skärmar i "nödfall". Lite buu-klubben eventuellt om man måste. Jajajmen. Med början från och med på måndag!

kaffeBubblare på bra listan är att ha färska blommor hemma, efter dagens butiksbesök har jag nu både tulpaner och nejlikor! Bubblare på sämre grejerna är kaffet vi har på jobbet. Fy bubblan så det inte är gott. Mitt hemma-nespresso som här ovan vinner ungefär hundra gånger om. Faktiskt så dricker jag kaffet på jobbet bara i nödfall om jag är riktigt trött, som i eftermiddags. Men jag ångrade mej nästan genast. 


Mandelfria Runebergstårtor

Skrivet av Hanna Stigzelius 05.02.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Glad tisdag och glad Runebergsdag! Är du ett fan av runebergstårtan? Om jag skall vara riktigt ärlig så är jag inte direkt något storfan. Jag gillar inte bittermandelsmaken. Och halva vår familj är dessutom allergiska för mandel.... Men samtidigt tycker jag de är så söta. Och att baka tycker både barnen och jag att är roligt. Så igår kväll testbakade vi en egen variant utan mandlar. Istället hackade jag lite solrosfrön så att konsistensen skulle bli rätt. Och julens sist pepparkakor smulades och fick också åka ner i smeten. Och resultatet blev runerbergstårtor just i min smak! Om du också vill baka en allergivänlig mandelfri variant så kommer receptet här:

För att baka ca 15 små runebergstårtor behöver du:
100gram rumsvarmt smör
½dl socker
½dl kokossocker (i receptet jag använde som bas skulle man ha farin men det hade jag inte så jag bytte till kokossocker)
1 ägg
typ 10st söndersmulade pepparkakor 
½tsk nejlika
½tsk kanel
1 tsk bakpulver
½ dl vetemjöl
3/4 dl finhackade solroskärnor
½ dl grädde

Vispa det rumsvarma smöret och sockret till fluff. Och om du är som jag och alltid är spontan i ditt bakande så uppnår du perfekt mjukt smör genom att slänga in det i mikron ca 10 sekunder! Sätt till ägget, pepparkakssmulet, kryddorna, solrosfröna och mjölet som du blandat bakpulvret i. Kör några varv med elvispen tills allt blandats ur ordentligt. Klicka ut smeten i små muffinsformar, inte riktigt ända upp till kanten för då kommer det rinna över. Har du en muffinsplåt så är det också bra att använda den så formen hålls bättre. Grädda i ugnen på 175grader ca. 15 minuter. Låt tårtorna svalna. Blanda nån dl florsocker med lite vatten så att du får en inte för rinnande glasyr. Spritsa längs tårtans rand. Fyll mitten med hallonsylt. Förvara kallt!

runebergstartaJag använde sådan hallonsylt som kommer i flaskan med typ tub på ändan. Så enkelt att få den sylten just dit jag ville ha den. 

runebergstarta1Barnen ville ha sina utan sylt och glasyr?! Konstiga kids.. Det är ju toppingen som gör det till en runebergstårta. 

runebergstarta2Inte så illa för en tisdag. Tulpanerna har Hubbe valt till mej då de var i butiken på veckoslutet och handlade.


Sy och sticka till dockan

Skrivet av Hanna Stigzelius 03.02.2019

Kategorier:

Stackars Lillasysters dockor är nakna så gott som hela tiden. Att klä av dem är tydligen betydligt enklare och roligare än att klä på dem. Och bara av se på dem så börjar jag själv frysa, haha. Så jag beslöt mej för att försöka åtgärda problemet. Lite nya kläder till dem kanske kunde hjälpa? Det första jag fixade var att sticka en mössa. Sen stickade jag sockor, halsduk och vantar av bara farten. Att sticka i dockstorlek är så roligt då det går så snabbt. På en kväll hinner man sticka två par sockor! På en veckan en hel kollektion. 

De varma accessoarerna hjälpte lite grann (även om Lillasysters Puppe nog lånade dem väldigt ivrigt i början och dockan fick fortsätta frysa...) men inte tillräckligt. Det behövdes också kläder. Och det kändes som ett lite för invecklat stickprojekt att sticka en kofta. Så istället drog jag fram symaskinen och letade fram några jerseytyger i pysselskåpet. Via Pinterest hittade jag några enkla tutorials på t-skjorta och byxor. Och nån timme senare behövde dockan inte längre vara naken. Så roligt projekt! Och nu blev jag ivrig på att både sticka och sy mer. Det är alltid bra att börja smått för att få igång kreativitet och inspirationen igen. 

nyakladertidockanRestgarner och tyg som redan fanns hemma. När man syr till en docka är det ju inte heller lika noga som om plaggen skall användas "på riktigt".

nyakladertidockan1Plaggen passar perfekt! Och är lätta att klä på (och ännu lättare att klä av...)

 


De senaste dagarna

Skrivet av Hanna Stigzelius 03.02.2019 | 1 kommentar(er)

Jess, vi är friska, för tillfället i alla fall! *Peppar peppar* Där ute är det snöstorm. Vaknade inatt av att jag trodde att vårt tak skulle blåsa bort. Och det har snöat igen. Det här veckoslutet har inte bjudit på några större spännande händelser. Igår var vi hos syrran och firade min systerdotters 3 års dag. Och idag skall Hubbe igen på dagiskompiskalas. Typ det sjunde ren det här året?! Jag funderar på vad Lillasyster och jag skall hitta på för kul under tiden. Det är ju minst sagt lite orättvist för henne som hittills bara blivit bjuden på ett endaste dagiskalas i sitt liv. Kalasen brukar ju börja först då man fyller 4. Och hon är ännu bara tre. Besvikelsen är dock lika stor varje gång hon inte är bjuden utan det är bara Hubbe som får fara på kalaset... 

Jag har förresten lite smått börjat planera Hubbes 6-års kalas. Jag älskar ju sådant. Och även om jag lovade mej själv att inte baka någon mer komplicerad kaka efter kakastrofen med Elsa-kakan förra året, så tror jag nog inte att jag kan hålla mej från att baka själv nu heller. Hubbe har önskat sej Star Wars tema. Och jag hittade flera fina kakideéer som inte verkar vara så svåra... Pynt har jag också redan beställt hem. Men jag kanske ännu måste ta och pyssla något också. Det är ju så roligt! Så här har det sett ut när vi har kalasat tidigare år. 

P.S. Jag har lovat mej själv att uppdatera mitt blogginsta VARJE dag under hela februari. In och följ om ni vill ha tätare uppdatering än vad som sker här på bloggen :). Klicka här för att komma till min instagram eller leta på lillahannaistoravarlden 

IMG 7047Key Lime paj, raw chokobolar och minicupcakes på Lillasysters ett-årsdag. 

legokalas9Jag älskar de här sprakastickesiffrorna! Så festliga. Här på legokakan när Hubbe fyllde 4 år.

legokalas1Trixet att fästa ballonger med dubbelsidig tejp i taken har jag lärt mej av Anna-Lena. Så bra!

kalas4Förra året var det hotwheels-tema och Hubbe hade önskat sej chokokaka. 

kalas1Vimplar, ballonger och lite pynt. Det krävs inte så mycket för att göra fest tycker jag. 

2arskalas3Vitchoklad-cheesecake och pätkischokokaka. Och så rawbollarna och minicupcakes igen. 

1kalas3Legobitar av sokermassa och hemmapysslade cupcaketoppers. 

IMG 3808Den här kakan höll på att ge mej ett nervöst sammanbrott... Men den blev ju nog fin till slut!

IMG 7046När Hubbe fyllde tre var det sjörövartema. Kanonkulor (i form av rawchokobollarna igen..) och enkel chokladkaka med pudersocker dödsskalle på.

IMG 7045Att göra egna cupcaketoppers har blivit lite av en tradition på våra kalas. De här pysslade jag till Hubbes två-årsdag.